Chýbajúci priechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ján 23. októbra 2018

Chýba priechod pre chodcov na Dolnozemskej ul. pri zastávke MHD Žehrianska v blízkosti predajne Tesco expres. Je tam bezbariérový vstup na chodník ale chýba priechod pre chodcov.

25. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k predmetnému podnetu uvádzame nasledovné.

Prepoj chodníkov na komunikácii Dolnozemská pri zastávke MHD „Žehrianska“ je pozostatok priechodu pre cyklistov, ktorý bol z bezpečnostného hľadiska zrušený. Komunikácia Dolnozemská je v tomto úseku cesta I. triedy, kde je zvýšená najvyššia dovolená rýchlosť. Preto mesto v predmetnom mieste komunikácie Dolnozemská neplánuje umiestniť priechod pre chodcov.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. december 2018

Antoan

Prechádzajú tadiaľ chodci aj matky s kočíkmi čo idú na hrádzu , cyklisti aj s deťmi, korčuliari turisti čo vystúpia na zastávke pri tomto bývalom prechode a idú tiež na hrádzu . Nikde na blízku nie je žiaden prechod pre chodcov. Takto sú všetci ohrozený pretože musia prebiehať cez cestu lebo nemajú inú možnosť. Kto ponesie zodpovednosť za dopravnú kolíziu s chodcom alebo cyklistom , ktorá hrozí na tomto mieste?
Treba tu znížiť najvyššiu dovolenú rýchlosť a umožniť bezpečný priechod na druhú stranu cesty prechodom pre chodcov s príslušným dopravným značením. Pre auto je to už kúsok pred novým kruhovým odjazdom a aj tak musí vodič rýchlosť znížiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.