Kontajnery pred priechodom na Suchohradskej 3

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Neriešený
meno
ves karlova 02. decembra 2018

Dobry den,
ako vidiet na obrazku, smetne kose su umiestnene hned pred priechodom pre chodcov! Na druhej strane je vidiet odstup pat metrov a moze sa parkovat. Kedze je blizko skolka a chodia tadial casto deti, hrozi nebezpecenstvo urazu, nehody. Ked soferujem auto, vobec nie je vidiet, ci spoza tych smetiakov niekto ide, ci uz dospely alebo dieta. Mohli by ste odstranit/posunut smetiaky aspon tak, aby dodrziavali 5m odstup od priechou pre chodcov podla vyhlasky?

Dakujeme.

04. december 2018

Admin KV

Dobrý deň,
Miestny úrad Bratislava - Karlova Ves odmietol 3. decembra zodpovednosť za riešenie podnetu s odôvodnením, že riešenie je v zodpovednosti správcu bytového domu v spolupráci s OLO a.s. Keďže Mestská časť je správcom komunikácie na Suchohradskej ulici, podnet som vrátil späť Miestnemu úradu s otázkou či MiÚ nemá záujem na zvýšení bezpečnosti chodcov prechádzajúcich cez predmetný priechod. Dnes som dostal odpoveď, v ktorej sa, okrem iného, uvádza: "Samospráva nikdy neurčovala kde si majú občania postaviť smetné nádoby. Ak by sme začali ako správca komunikácií striktne toto určovať, polovica bytových domov by nemala kde smetné nádoby postaviť. Pri podnete na smetné nádoby na Suchohradskej som už včera písal na OLO aj ja, pretože pri zavádzaní rezidentskej zóny sme určili aj vodorovným dopravným značením miesto, kde majú kontajnery stáť. Teraz sú tesne pred priechodom pre chodcov, kde sme nechali pri vyznačovaní parkovacích miest 5 m voľné priestranstvo."

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
06. december 2018

ves karlova

Dobry den,
odpoved od OLO:
v zmysle VZN č. 1/2017 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území HM SR Bratislavy zmenu stanovišťa zberných nádob môže požiadať iba správca ktorý stanovište zriadil.

V zmysle uvedeného Vás žiadame, aby ste sa obrátili na správca ktorý stanovište zriadil.
07. december 2018

Michal K.

co na to mestska a statna policia? nie je to porusovanie dopravnych predpisov? autu by dali hned papucu, smetiaku asi nie. no vo vyhlade prekaza. vsetci sa zbavuju zodpovednosti a cakaju, az tam zrazi nejake dieta.
a vobec, co znamena zriadenie stanovista? je to povolene a schvalene mestskou castou? zjavne nie. cize len tak si niekto zaparkuje smetiaky a je to? nie su na to nejake pravidla? preco potom niektore domy musia mat kontajnerove stojiska za tisicky eur a ine nie?
podobnych pripadov je vela a nie len v karlovke

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania