Fialkové údolie-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Adela 16. decembra 2018

Dobrý deň,
už niekolko mesiacov nás ustavične obťažuje hluk zo stavby v susedstve. Na stavbe sa pracuje takmer permanentne aj počas sviatkov a víkendov. Napríklad aj dnes v sobotu poobede betónujú - priložená fotografia.

17. december 2018

Jerome

Nezávidíme Vám, avšak nahliadnite do stavebného povolenia, kde by mali byt stanovene časy stavebných prác, skoda, ze VZN o stavebnych a rekonstrukcnych pracach "prokurator" napadol a Stare Mesto, ako aj ine mestske casti ho museli zrusit a dalej sa nebranili,resp.nebranili svojich obyvatelov -voličov. V tom VZN boli dane jasne pravidla,aby NEOBTAZOVALI hlukom, prachom, atd., ostatnych obyvatelov, t.j. pondelok az piatok od 8,00 - 18,00, sobota od 8,00 do 13,00 a pocas sviatkov a nedeli - STOP, cize nebolo povolene... treba toto VZN urychlene obnovili tak,aby zase prokurator a developerska lobby nezamietli...napiste svoj problem aj novej pani starostke.

Viete cislo stavebneho povolenia?
17. december 2018

Adela

Dakujem za reakciu, stavebne povolenie je na tomto odkaze http://faktury.digital/files/1474.pdf avsak zmienku o prcovnej dobe som tam nenasla.
16. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 15. 01. 2019 bol na predmetnej stavbe uskutočnený štátny stavebný dohľad, na ktorom bolo zistené, že stavba sa uskutočňuje podľa právoplatného stavebného povolenia.
Pokiaľ ide o prekračovanie limitov hluku, autorovi podnetu navrhujeme obrátiť sa skôr na Úrad verejného zdravotníctva SR a požiadať o vykonanie tzv. hlukovej skúšky a vypracovanie protokolu z merania hluku.
V prípade, že sa preukáže prekročenie prípustnej hodnoty určujúcej veličiny hluku, stavebný úrad určí ďalší postup.

S úctou

Martina Štefániková, komunikačné oddelenie MÚ Bratislava - Staré Mesto
16. január 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Úrad verejného zdravotníctva SR
16. január 2019

Jerome

Mila p.Stefanikova,

a preco je povolena hlucna praca na stavbe aj cez vikendy, resp.v nedelu a pocas sviatkov,ak mate staznost , treba to riesit aj dodatkom v stavebnom povoleni a nejde len o tuto stavbu v Starom Meste, nova p.starostka by mala trvat na tom, aby vo vsetkych vydanych stavebnych povolerniach bol prisne stanoveny cas, aby sa obyvatelia - Vasi platci dani - vyspali a zili v slusnom zivotnom prostredi

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania