Nerešpektovanie zákazovej značky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 20. októbra 2013

Pred garážou súp.č. 1721/3 je zákazová značka - zákaz státia, pričom táto nie je rešpektovaná. Majitel, alebo užívateľ garáže ma sťaženú situáciu vojsť, či vyjsť z garáže.

21. október 2013

Janka

Preco je vyhradeny priestor na parkovanie v rohu? . skor mi to pripomina miesto na polozenie kontajnera.
aj ked tam parkuju auta, uplne v pohode sa da z tych garazi vyjst a odstavit apod.. u nas v dome je bezne ze vlastnik ma jedno auto v garazi ,a druhe v jame a dalsi okolo neho prejdu,. reps. pravidelne u nas stoji auto maltezkej pomoci v tejto diere a nikomu nevadi. navyse priestor v tych to jamach ja mestsky pokial sme si to zistovali a nepatri vlastnikom domu, k domu patri len sirka 60 cm navyse od fasady
21. október 2013

Dušan Veselý

Aký kontajner prosím vás? V živote tam žiadne kontajner nestal.
21. október 2013

Janka

Podla kresby a sposobe obdlznika mi to pripomina plochu pre kontajner... je to moja otazka, preco je to tam tak vyznacene... Otazku snad polozit smiem?
21. október 2013

Odpoveď samosprávy

Vodič vozidla, ktorý parkuje pred vjazdom do garáže, porušuje predpisy Zákona č. 8/2009 Zb. Z. z 3. decembra 2008 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov,
kde podľa § 25 odst. (1)

Vodič nesmie zastaviť a stáť
n) pred vjazdom na cestu z miesta mimo cesty alebo na vyhradenom parkovisku, ak nejde o vozidlo, pre ktoré je parkovisko vyhradené,
u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.

Z toho dôvodu sa môže vodič vozidla, ktorému je bránené vo vjazde alebo výjazde, obrátiť na políciu, tel. č. 158, 159, aby toto porušovanie dopravných predpisov riešila na mieste zákonnou cestou.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
21. október 2013

racansky gafor

ostatnym vlastnikom/prenajimatelom garazi nevadia auta stojace pozdlzne parkujuce auta pri mure? len majitelovi poslednej?
21. október 2013

Dušan Veselý

Dobrá otazka.
21. október 2013

racansky gafor

kedze sme nedostali odpoved...

v pripade, ze ostatnym parkujuce auta nevadia, tak by nemali vadit ani vyjazdu z poslednej garaze. pri vjazde to bude troska obtiaznejsie, ale za predpokladu, ze sa do garaze bude cuvat, tiez to nebude az tak problematicke...

nic to nemeni na fakte, ze ak je niekde zakaz statia treba si splnit povinnosti plynuce zo znacenia...
21. október 2013

Zuzana

Pan Vesely zasadne hasi co ho nepali. Ked naposledy riesil nieco na tejto lokalite, tak aj miestni sa chytali za hlavu. http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/3456/premiestnena-zakazova-dopravna-znacka
Suhlasim s odpovedou magistratu, ze ked to ( porusovanie dopravnych predpisov) niekoho trapi (majitela garaze), tak nech si to riesi on. Alebo nech to riesi pre mna za mna sj pan Vesely a nech vola policiu, ked tam uvidi niekoho parkovat. Hlavne nech tu nezavzdusnuje tuto stranku takymito blbostami.
21. október 2013

Dušan Veselý

Pani Zuzana, vy riešite čo vas nepali a to je databaza na odkazprestarostu.sk. Nakupujete azda HW a SW pre uvedenu domenu za svoje? Nie? Tak vam može byť ukradnute, kolko príspevkov sem uvediem. Ak nemate potrebu sa k tomu vyjadrovať, tak sa k nej jednoducho nevyjadrujte!
21. október 2013

Janka

Dusan, naco tento arogantny ton ? :-O aj ked sa pohybujete po okoli zarucne,nemozete vediet ako kde to lokalne byvajucim vyhovuje.

Mna skor ako toto parkovanie trapi, zle parkovanie v zeleni ked sa prechadza z Kadnarovej do Hagarovej 15. Ide rovno chodnik, ale tam parkuju auta , tak sa neda priamo prejst a je to stale, denno denne. Mestska ani sttana policia s tym nic nerobi, hoci ju privolate. Odpoved je prejdit einym chodnikom a tak obchadzate navyse.
21. október 2013

Dušan Veselý

Ano, viem o tom, čo píšete. Postupne to dokumentujem. Pripravujem.
21. október 2013

Ján

ten zlty obdlznik nieje parovacie miesto pozrite si co znamena zlta ciara
22. október 2013

razdvatrojka

pan jan objavil tecucu vodu...
22. október 2013

Janka

Jan , nie vsetci sme soferi a nepotrebujeme ovladat tieto predpisy. Viac by si urobil, keby si napisal co znamena.
24. október 2013

Krasnansky démon

Pán Veselý prosím Vás vy už nič nedokumentujte , keď vás baví fotiť chodte niekam do lesa a foťte srnky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania