Lesné cesty

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 28. októbra 2013

Pri výletoch do lesoparku treba na lesných asfaltkách uhýbať pred autami, zakaždým ich stretneme minimálne 10 a okrem vozidiel lesnej správy to sú autá rybárov, výletníkov, účastníkov grilovačiek, či len tých, ktorým dopravné značky nič nehovoria. Vrcholom bol ozajstný biely kamión (Ilavské číslo, na boku tuším nápis Ilavan) nad druhým kameňolomom, len autá polície takmer nevidieť. Nemôžu byť na všetkých vjazdoch do lesoparku rampy, ako je to na konci Peknej cesty?

11. november 2013

NK

Zazil som auto mestkych lesov, kde sofer pri rubanisku vysadol a nalozil si do auta zopar polienok, predpokladam na kurenie. Pricom ak sa nemylim z lesa sa moze brat len drevo do 8cm. Najnebezpecnejsie su auta lesnikov, plne dreva, ohrozujuce chodcov a cyklistov.
29. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o stanovisko k Vášmu podnetu sme požiadali Mestské les, m.o. ktorá je správcom tohto územia. Tu je ich stanovisko:
"Súhlasíme s Vami, že policajné hliadky by mali kontrolovať oprávnenia na vjazd na lesné cesty častejšie. Cez pracovnú dobu je frekvencia áut vyššia. Okrem áut našich zamestnancov sú to aj dodávatelia prác, odberatelia dreva, poľovníci a pod. K tomu ešte nákladné autá vykonávajúce odvoz dreva (aj kamióny). Cez územie v našej správe taktiež prechádzajú pracovníci susedných štátnych lesov a urbárnikov, ktorí cez nás aj niekedy odvážajú svoje drevo. Rampy osádzame postupne na vstupoch do lesoparku, bývajú však často poškodzované a nestíhame ani tie čo máme opravovať."

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
03. október 2020

Martin Uváček

Myslím že aút celkom ubudlo. Mestské lesy zrušili všetky staré povolenia na vjazd. http://www.ba-lesy.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=451035&id=4996
16. máj 2022

Martin Uváček

Vzhľadom na uplynutý čas a zmeny vo vjazde do lesoparku by som nateraz tento podnet navrhol uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania