Obsadené chodníky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 29. októbra 2013

Dobrý deň,
Bol by som vďačný keby MČ Petržalka preverila či má stavebník stavby vedľa Prokopovej 26 povolenie na zabratie celého chodníka. Keď totiž na opačnej strane ulice asi pán majiteľ zemegule a tiež bieleho Mercedesu zaberie tiež úplne celý chodník tak pre chodcov už len cesta zostáva. Mohli by ste zjednať nápravu a v prípade, že stavba chodník zaberá oprávnene tak odťahovať zle parkujúce autá na druhej strane?

Ďakujem

30. október 2013

Peter

preco si nevolal mestkacov?
31. október 2013

kvet

ale predsa chodníky sú na parkovanie po celej Petržalke to obyvatelia Petržalky neviete? :) a so súhlasom zákonodarcov. Kto je silnejší ten parkuje na chodníku a chodci? starajte sa a uhýbajte
uskakujte a špinte sa keď prechádzate pomedzi nablískané tátoše. Mamičky s kočíkmi? prechádzajte sa ak máte kde!!!
04. november 2013

Doprava

Z.č.: 8/2009 Z.z. o cestnej premávke § 52 (2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. -->Čiže volajte..a aj 158 Podnet je hlavne pre KR PZ SR KDI.
05. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebník nemá povolenie na zabratie celého chodníka. Mestská časť ako cestný správny orgán mu nevydala povolenie na zvláštne užívanie zvereného chodníka.
Stavebník rodinného domu (RD) na Prokopovej požiadal stavebný úrad o stavebné povolenie, nakoľko však menil aj výšku RD bol poučený, že najprv musí byť na daný objekt územné rozhodnutie a rozhodnutie o odstránení pôvodného RD. Stavebník napriek tomu a bez povolenia pôvodný objekt zbúral a začal so stavebnými prácami na novom RD bez stavebného povolenia. Po upozornení stavebného úradu požiadal o dodatočné povolenia. V týchto dňoch stavebný úrad oznámil začiatok konania aj s ústnym prerokovaním. Stavebný záber určite nemá a nebude mať aj na chodníku.
Stavebný úrad začal okrem toho aj konanie o uložení pokuty.
Státie vozidiel na chodníkoch upravuje cestný zákon, jeho dodržiavanie má na starosti polícia. Každý, kto zaznamená takéto porušenie zákona, má možnosť políciu zavolať, my ju samozrejme na toto vozidlo a túto situáciu upozorníme tiež.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
05. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

neviem z akého dôvodu je tento podnet pridelený magistrátu hl. mesta. Mestská časť sa vyjadrila a vysvetlila ako sa problém riešil.
Ďakujem za pochopenie.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
05. február 2014

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, pán Papajčík,
ďakujem za upozornenie, k zmene zodpovednosti na magistrát došlo nedopatrením, ospravedlňujem sa a zodpovednosť dávam naspäť na MČ.
Prajem pekný deň,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.