Neprejazdné miesto pre záchranne zložky na Hlaváčikovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Dali 01. novembra 2013

Toto je najužšie miesto na Hlaváčikovej ulici, kde som bol svedkom, ked tade ledva preslo hasičské vozidlo!!! Ak tam zaparkuje vacsie vozidlo, tak tade neprejde ani sanitka. Toto je najzavažnejsi problem, ale je toho viac. Ako vidite v najuzsom mieste su samozrejme smetiaky a este do toho parkuju primitívi. Prvy problem je popísaný vyššie, druhy je ten, ze v takomto pripade ludia nemaju ako vynášat smetie a dalsi nasledujuci je ten, ze ked idu smetiari, tak nevynesu odpad. Potom su kontajnery plne a zapáchaju. Na druhý obrazok som narýchlo nakreslil jednoduche riesenie. Zrezat zo zbytočne širokého chodnika, posunut a premiestnit kontajnery. Naviac tam vznikne min. jedno parkovacie miesto bez toho, aby sa zuzila vozovka.

01. november 2013

nemam

ten s tym bielym autom parkuje ako PAN koko* ... pekne pri smetiakoch
02. november 2013

roman

Existuje aj jednoduchsie riesenie ako rezat chodnik.. Pred smetiaky treba nakreslit na zem zltu ciaru. Tam auta nemaju jednoducho co parkovat. A na druhej strane ulice treba zmenit sikme parkovacie miesta na kolme parkovacie miesta voci ceste. Tak ako su na pravo od smetiakov. Geometria nepusti, budete mat hned o par miest na parkovanie navyse. Niektori vodici budu mozno frflat ze budu musiet viacej zatocit volantom, ale ked tak vedia parkovat na pravo od smetiakov, naucia sa aj na druhej strane cesty.
02. november 2013

dali

Obavam sa, ze by to nebolo dostacujuce riesenie. Ale keby sa aplikovali obe riesenia bolo by to najidealnejsie. Vyssie sa parkuje kolmo, neviem preco zacali tie parkovacie miesta malovat sikmo. Inak tie smetiaky su naozaj zbytocne roztahane a na ceste nemaju co hladat. Najlepsie je ich dat niekde inde. Ja mam tiez smetiaky 50 m daleko, preziju to aj oni.
05. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

smetné nádoby sú majetkom vlastníkov bytov a majú byť riadne umiestnené v kontajnerovom stojisku. Mestská časť dokonca na budovanie stojísk poskytuje dotáciu. V tomto zmysle oslovíme správcu bytového domu, aby nádoby z vozovky odpratal a prípadne aj vybudoval kontajnerové stojisko.

V prípade páchania dopravného priestupku je potrebné kontaktovať mestskú políciu, ktorá je oprávnená dopravné priestupky riešiť.

Situáciu budeme konzultovať aj s Krajským dopravným inšpektorátom PZ SR pre návrh riešenia.

--
Ing. Martin Patoprstý
vedúci referátu dopravy a cestného hospodárstva
MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI
BRATISLAVA – KARLOVA VES
Nám.sv.Františka č. 8, 842 62 Bratislava 4
11. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v najbližšom období v závislosti od počasia (pravdepodobne na jar 2017) bude pokračovať vyznačovanie rezidenčných zón v Karlovej Vsi. Po pilotnej zóne Silvánska nasleduje zóna Veternicová - Hlaváčiková. Po vyznačení a spustení rezidenčného parkovania nebude možné parkovať mimo vyznačených parkovacích miest (ako je zobrazené na fotografii, kde vozidlá parkujú vedľa smetných nádob).

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
03. február 2019

Jiří Šťouchal

Na Hlaváčikovej ulici, pred domom č. 5, sú umiestnené dlhodobo kontajnery na odpad priamo na vozovke na vodorovnom dopravnom značení.
Podla § 2 VZN Mestskej časti Bratislava – Karlova Ves č. 2/2011 zo dňa 13.9.2011 podľa bodu a) "odkladať a odhadzovať odpadky, okrem miest na to určených" je nedodržané z toho dôvodu že kontajnery nemajú svoje kontajnerové stojisko. nariadením č. 7/2013
Kontajnery sú umiestnené na úkor parkovacích miest, kde mohli byť vytvorené 2-3 parkovacie miesta. "Ak príslušný orgán povolil dočasné skladovanie tovaru, prípadne stavebného materiálu na verejnom priestranstve, tento nesmie ohrozovať, ani obmedzovať schodnosť a zjazdnosť verejného priestranstva nad rámec povolenia, bezpečnosť, zdravie a majetok a znečisťovať bezprostredné okolie." Vyhláška č. 9/2009
04. február 2019

Jiří Šťouchal

Ja tu píšem o Kontajneroch na odpad umiestnených na cestnej komunikácii v rozpore so zákonom o odpadkoch a nie o tom že tam auto nemôže prejsť. Pravdepodobne pracovníci úradu Karlova Ves takéto problémy neriešia keď problém je tu od roku 2003. Aká je potom náplň práce kompetentných keď vydajú nariadenie a ignorujú ho.
06. september 2020

Tamara Janecova

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
28. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Tento podnet bol zverejnený s problémom "neprejazdné miesto pre záchranné zložky". Problém bol vyriešený.
Čo sa týka kontajnerov, postupne sa v KV smetiaky uzatvárajú do novovybudovaných kontajnerových stojísk mimo komunikácií.
Podnet je vyriešený.

Ing. Beata Boháčiková, odd. dopravy MÚ MČ Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania