Raj billboardov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 17. novembra 2013 Odoslané z mobilnej aplikácie

Desiatky billboardov a bigboardov v Lokalite Patronka,Brnianska,Mlynska dolina.Namiesto pohladu na peknu zelenu lokalitu su vsade nacapane billboardy.Toto je asi siesty podnet ohladom reklamy v meste.Bude sa to konecne riesit???Prosim administratora stranky ak je to mozne odoslat tento podnet priamo primatorovi.Ten slubil ze sa s tym bude nieco robit lebo je toho vela ale ocividne zavádzal.

17. november 2013

Johnx

Mily anonym, tento ,,hurá,, portal ta ma v pazi, presne ako starosta...
17. november 2013

Johny

* Johny....
17. november 2013

Jan Hubar

Preco to dotycny neposle primatorovi osobne mailom??

Inak s podnetom sa plne stotoznujem, boj proti bilboardom zo strany mesta je smiesny :)
17. november 2013

Miro

Tento portal ma nema v pazi ale primator a poslanci ano a nielen mna ale vsetkych ktori tu zijeme a vidiet to aj na tomto portale ze na vacsinu podnetov nikto neodpoveda.
17. november 2013

Johny

p. Hubar, ja som poslal tri podnety priamo starostovi nasej MC a poviem Vam vsetkz tri vyriesene.... ked som daval cez tento huraa portal tak nikto nic....
17. november 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý večer, Johny,

dovoľujem si Vás upozorniť, že opakovaním označenia „"hurá" portál" znevažujete prácu tímu ľudí, ktorí portál vytvorili a prevádzkujú, a zároveň Vás žiadam, aby ste od svojich slovných útokov upustili.

Ak máte konkrétne kritické pripomienky smerujúce k zlepšeniu služby OPS, buďte taký láskavý a uveďte ich. Ak ste presvedčený o neúčinnosti alebo neužitočnosti služby, máte možnosť ju nepoužívať a nenavštevovať.

Ďakujem za pochopenie.

S pozdravom
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
18. november 2013

Johny

Scibrany mate vyssie spomenutu prosbu tak sa jej venujte....
18. november 2013

medick

Divné je, že to nevadí ani dopravákom (ľahko sa v tom farebnom chaose niečo prehliadne), ani miestnym poslancom (kopa plôch je nelegálnych), ani obyvateľom (podnetov je len pár, hoci v krčme na to nadávajú všetci)... Btw portál asi vzbudzuje závisť, keď si niekto dá robotu ho tu komentovať, tj. držím palce všetkým spoluautorom!
18. november 2013

kvet

Slovensko je "Bilbordovo"! A stále pribúdajú a pribúdajú. Precestovali sme takmer celú západnú Európu, krásne pohľady na prírodu, cítili sme sa tam akosi nesvoji :) niečo nám chýbalo! boli to billboardy. Nikde žiadna reklama. Je to na neuverenie, ako tam tí ľudia vedia bez reklamy žiť. Ako sa orientujú v kupovaní? Naši vedúci činitelia či už na úrovni miest alebo štátu cestujú po celom svete, je zaujímavé, že si zo Západu ešte neosvojili aj to, že náš štát by vedel existovať aj bez super obrovských reklamných plôch a nenapadlo ich obmedziť túto nehoráznosť.
26. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že sme na podnet v minulosti neodpovedali. Mrzí nás nedôsledná komunikácia z minulosti. Dnes sa snažíme o jej zlepšenie a v rámci toho sa vraciame aj k starším podnetom.
V súčasnosti práve pripravujeme zmenu územného plánu, ktorá zásadným spôsobom zmení možnosti umiestňovania reklámných stavieb do verejného priestoru. Viac sa môžete dočítať tu: https://mib.sk/reklama-nasa-vsadepritomna-ako-sa-tu-vzala-a-co-s-tym-vieme-urobit/
Včera prebehlo aj online prerokovanie zmien a doplnkov územného plánu. Záznam je zverejnený aj na internete. https://www.youtube.com/watch?v=mqZpOMCBpBc&t=2s
Minulý rok mesto vypovedalo všetky zmluvy na reklamy umiestnené na jeho pozemkoch. Dnes ešte prebiehajú mnohé konania na stavebných úradoch alebo súdoch a postupne odstraňujeme aj reklamy, ktoré vlastníci neodstránili z vlastnej vôle.
Väčšina týchto bilboardov sa nenachádza na pozemkoch mesta a tak s nimi nevieme bohužiaľ do schválenia Zmien a doplnkov územného plánu nič robiť.
Bilboard nachádzajúci sa na parcele 5294 reg. E už riešime súdnou cestou. Spor sa stále nachádza na súde.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu a veríme, že Vaša skúsenosť v budúcnosti bude s našou komunikáciou lepšia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

spomínaná reklamná stavba na pozemkoch reg. "E" p.č. 5294 a 5293, k. ú. Staré Mesto je zahrnutá v Dohode o urovnaní medzi mestom a spol. Akzent BigBoard, a.s. zo dňa 25.2.2021 - zverejnená na webovom sídle mesta, schválená na MsZ 18.2.2021, v ktorej sa spoločnosť Akzent BigBoard, a.s. zaviazala odstrániť túto stavbu do 1 roka.

S pozdravom
Kto? Sekcia správy nehnuteľností
Kedy? do 25.2.2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania