Výstavba??? na Jasovskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Milan 17. novembra 2013

Dobrý deň, prosím Vás o informáciu čo sa deje s montovaným rodinným domom na Jasovskej ulici. Dlhé roky tam stál a teraz akoby ho rozoberali. Plánuje sa nebodaj aj na tejto malej ploche výstavba objektu? Je to lokalita oproti štvorposchodovému bztoveému domu Jasovská 23-31 medzi ul. Jasovská a Panonska cesta.
Vopred Vám ďakujem za odpoveď.

05. december 2013

Martin

Domček sa demontuje z dôvodu predaja pozemku. Na pozemku budú stáť vraj dva panelové domy. Venčil som psíka...pýtal som sa majstrov čo na tom domčeku rozoberali strechu.
27. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetné pozemky sú vo vlastníctve hlavného mesta, zapísané na LV 1748 a mestskej časti boli zverené Protokolom č. 5/92 zo dňa 7.1.1992. Mestská časť uzavrela na ne nájomnú zmluvu, ktorá je platná do konca tohto roku a nájomca nemá záujem v tomto nájomnom vzťahu pokračovať. Nachádza sa tu stavba „Dočasný modelový rodinný dom“, ktorú stavebník momentálne rozoberá a likviduje.
Na tunajšom úrade sa nenachádza žiaden investičný zámer, ktorý by sa vzťahoval na tento pozemok. Podľa platného územného plánu je predmetný pozemok definovaný ako stabilizované územie zmiešané kód 502 – zmiešané územia – obchod, výrobné a nevýrobné služby.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

UPOZORNENIE:
Odpoveď samosprávy bola zaslaná už 26. novembra, pochybením administrátora stránky je uverejenená až teraz, po upozornení samosprávy. Ospravedlňujem sa Mestskej časti Petržalka aj návštevníkom portálu.
S pozdravom
Miro Ščibrany
admn OPS pre Bratislavu-západ
03. január 2014

Vladimir

Je to zase jedna zo zavádzajúcich odpovedi starostu a jeho posluhovačov na úrade.Majiteľov co mali prenajatý pozemok v prenajme som dobre poznal.Mali velky záujem o odkúpenie alebo predlženie zmluvy.Ale ako už dobre vieme ako to chodí s našim mamonárskym starostom,Jasne ze vycítil šancu ziska lacno pozemok a postaviť tam niečo co ukojí jeho arogantnú necitnú mamonársku úchylku!Prečo nevyužit ludsku dobrotu co dostal pri volbach,na vlastne obohatenie.Pre slusnych ludi je to nechutne,ale pre "človeka" bez koze na tvari nie!!
08. január 2014

Michal

Projekt je už v územnom konaní. Keďže bytový dom Jasovská 23-31 oddeľuje cesta, tým pádom nie sme účastníci konania.
Ešte by bola minimálna šanca, ale to by sa musel niekto rozhýbať a pozbierať podpisy...
Tu je link:
http://www.bmbuilding.sk/index.php/referencie/pripravovane-projekty/10-polyfunkcny-dom-jasovska-ul-bratislava
09. január 2014

Peter

V pondelok bude online diskusia priamo na starostu p.Bajana. v case od 13-14 hod . A pochybujem ze vam povie pravdu lebo urcite uz dostal premiu za pozemok predany !!!!!!!!!! Treba ho urcite nadalej volit ..........
18. január 2014

Michal Hán

Zdravim vsetkych.

Michal, nie je pravda, ze nie ste ucastnici konania - ucastnikom konania moze byt kazdy, kto je dotknuty az kym sa nepreukaze opak (neviem presne znenie, ale je to priblizne takto).

Som z Vyboru vlastnikov bytov na Jasovskej 2-12, ktory riesi stavbu Domino pred nasimi balkonmi. Ak chcete, napiste nam na adresu [email protected], mozeme sa na to spolu pozriet.
19. január 2014

Michal Hán

podla § 34 ods. 2 SZ v uzemnom konani o umiestneni stavby, o vyuzivani uzemia, o stavebnej uzavere a o ochrannom pasme su ucastnikmi konania aj pravnicke osoby a fyzicke osoby, ktorych vlastnicke alebo ine prava k pozemkom alebo stavbam, ako aj k susednym pozemkom a stavbam vratane bytov mozu byt rozhodnutim priamo dotknute.
podla § 59 ods. 1 pism.b) SZ ucastnikmi stavebneho konania su
osoby, ktore maju vlastnicke alebo ine prava k pozemkom a stavbam na nich vratane susediacich pozemkov a stavieb, ak ich vlastnicke alebo ine prava k tymto pozemkom a stavbam mozu byt stavebnym povolenim priamo dotknute,
pojem susedna stavba upravuje § 139 ods. 2 pism.d) SZ
Ak sa v tomto zakone pouziva pojem "susedna stavba", rozumie sa nou aj stavba na takom pozemku, ktory nema sice spolocnu hranicu s pozemkom, o ktory v konani podla tohto zakona ide, ale jej uzivanie moze byt navrhovanou stavbou dotknute.
23. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol podrobnejšie ozrejmený tiež :

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/13227/vystavba-jasovska-pri-modrej-kolibe

Administrátora preto poprosíme o označenie podnetu za vyriešený.
Kto? Stavebný úrad
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania