Rusovská cesta-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Jan Novak 12. apríla 2019

Auta parkujuce na vodorovnej dopr. znacke V13 - Šikmé rovnobežné čiary.
Napriek tomu, ze do takto oznaceneho priestoru sa nesmie vchadzat a nesmie do neho presahovat ani len naklad, tak sa dlhodobo zneuziva ako parkovisko.
Na jednej z fotiek je vidno, ako dokonca jedno auto zasahuje do jazdneho pruhu, co nie je nic vynimocne.
Podstata problemu je, ze sa porusuju dopravne predpisy a je ohrozena bezpecnost cest. premavky, kedze parkujuce vozidla brania vyhladu na cestu pri pripajani sa na Balkansku ul., resp. stoja priamo v jazdnom pruhu.
Danu situaciu policajti nielenze ignoruju, ale aj sami parkuju v danom priestore.
Oznacenie je kazdopadne slabo viditelne, preto by bolo vhodne ho obnovit, aby si vsetci vodici uvedomili, ze je tam zakazene co i len vchadzat.

12. apríl 2019

atómové digitálky

Denne prejdú okolo desiatky policajných áut,a nikoho to z nich neserie.A vlastne nikoho
15. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Mestská časť kontaktovala Štátnu políciu SR, aby v danej veci podnikla kroky. Polícia SR nás informovala, že tento problém už niekoľko krát riešila, avšak podľa ich vyjadrenia je postihovanie takéhoto parkovania dosť problematické, pretože zákaz zastavenia a státia (§25 zákona 8/2009 o cestnej premávke) je pri takomto tvare križovatky polemický. Postihovateľné je zastavenie a státie na tých pruhoch, ktoré sú viditeľné aspoň na 20%. Polícia SR požiadala Magistrát hl. mesta SR BA o obnovenie vodorovného značenia a momentálne je postriekanie týchto pruhov v riešení.

MČ Bratislava-Rusovce
16. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Vzhľadom na skutočnosť, že vodiči motorových vozidiel sústavne parkujú na Rusovskej ceste na vodorovnom dopravnom značení V13 Šikmé rovnobežné čiary, následkom čoho toto dopravné značenie nie je dostatočne viditeľné, MsP dňa 16.05.2019 iniciovalo riešenie tohto problému na sekcii dopravy magistrátu hl. m. SR Bratislavy.
Za podnet Vám ďakujeme.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
18. jún 2019

Richard Trnovsky

Takze ked zacnu vsetci parkovat hoci aj uprostred cesty tak, aby nebolo vidiet ziadne vodorovne znacenie, tak bude postihovanie tiez problematicke = absolutne ziadne!?!?
Skusenosti s "problematickym postihovanim" maju ocividne aj vodici tatroviek a tak pomahaju pri rozsirovani (ilegalnych) parkovacich kapacit v Rusovciach ....
20. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nejde o zakrývanie vodorovných dopravných značiek zaparkovanými vozidlami ale o to, že v dôsledku parkovania týchto vozidiel je vodorovné dopravné značenie vydraté do takej miery, že nespĺňa požiadavky ustanovenia § 8 ods. 8 Vyhlášky č. 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Použité zvislé dopravné značky, dopravné zariadenia a vodorovné dopravné značky v cestnej premávke musia byť včas viditeľné z dostatočnej vzdialenosti a počas celej doby použitia musia poskytovať úplný a jednoznačný výklad. Pokiaľ tomu tak nie je, nie je možné jednoznačne zistiť, zadokumentovať a riešiť priestupok v súlade so zákonom č. 372/1990 Zb. o priestupkoch. Z tohto dôvodu MsP dňa 16.05.2019 iniciovala riešenie tohto problému na sekcii dopravy magistrátu hl. m. SR Bratislavy a zaslala informáciu o nutnosti vymaľovania vodorovného dopravného značenia na tomto mieste.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
16. júl 2019

Michaela

Dobry den,
Ako uvadzate, 16.05.2019 ste magistratu zaslali informaciu o nutnosti premalovania. Odvtedy ubehli dva mesiace stale nie je obnovene znacenie. Parkujuce auta brania vo vyhlade pri pripajani sa na Balkansku, cim ohrozuju bezpecnost premavky. Mohli by ste, prosim, preverit, ci sa bude realne nieco riesit?
Dakujem.
17. júl 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobry den, Michaela,
vašu otázku preposielam policii.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
01. august 2019

Odpoveď samosprávy

MsP nebola vyrozumená o spôsobe vyriešenia žiadosti o vymaľovanie vodorovného dopravného značenia. Správcom je Magistrát hl. m. SR Bratislavy, Sekcia dopravy.

Bc. Marcela Sabinová
01. august 2019

Odkazprestarostu.sk

Podnet preposielam magistrátu.

Jana Žabka
Odkaz pre starostu
05. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

radi by sme Vás ubezpečili, že podnetom sa zaoberáme. Oddelenie správy komunikácií uviedlo, že v lokalite sa aktuálne pripravuje zmena organizácie dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.