Ružinovská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

dobrý deň, poprosím o zvýraznenie hlavnej a vedľajšej cesty na "ružinovskej otočke" (križovatka ružinovskej a vrakunskej cesty pri obrátke električiek), veľmi často sa mi stáva a vidím nebezpečné situácie keď auto od benzínky/vrakunskej cesty nedá prednosť autu/cyklistovi otáčajúceho sa po ružinovskej. Navrhujem na vedľajšej ceste pridať priečnu "stop" čiaru, alebo upraviť na ružinovskej pravý jazdný iba na odbočenie na vrakunsku cestu a ľavý ďalej po ružinovskej (čo bude nepríjemné pre autobusy a autá odbočujúce na astronomickú), prípadne aspoň zvýšiť počet hliadok, ktoré by dohliadali na túto nebezpečnú situáciu. Za akékoľvek riešenie dopredu veľmi pekne ďakujem.

07. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Kvôli zvýrazneniu hlavnej a vedľajšej komunikácie v predmetnej križovatke sme vypracovali projekt s návrhom umiestnenia vodorovného dopravného značenia V 5b „Priečna súvislá čiara so symbolom Daj prednosť v jazde!“ na vedľajšej komunikácii a zvislého dopravného značenia P 13 „Tvar križovatky“ na oboch ramenách križovatky. Projekt sme predložili do operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, ktorý bol Krajským dopravným inšpektorátom odsúhlasený a postúpený na určenie príslušnému cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí oddelenie správy komunikácii magistrátu.

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. apríl 2020

Dominik

dobrý deň, prosím, do dnešného dňa nebola realizovaná Vami opisovaná zmena dopravného značenia a situácia sa nijako nezmenila. Z posledných dvoch jázd týmto úsekom (ja na hlavnej ceste) som musel trúbiť a brzdiť, pretože vozidlo na vedľajšej ceste mi nedávalo prednosť. Prosím o preverenie stavu, ďakujem.
27. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o stanovisko k podnetu a stavu jeho riešenia sme požiadali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.