Červeňákova-krík-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Stanislav 08. mája 2019

Foto zachytáva drastickú a ničomnú "úpravu" kríkov v plnom zalistení, pôvodná výška cca 3m, pred vchodom Červeňákova 4, dňa 07.05.2019 v odpoludňajších hodinách, dielo Carni Herba.

13. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, orez krízových porastov na Červeňakovej ulici vykonalo hlavne mesto. Na realizáciu týchto zmladzovacích rezov je teraz to najvhodnejšie obdobie. Na jar zlaté dažde zakvitli, okrasný efekt bol zachovaný a následne je z hľadiska správnej technológie najvhodnejšie obdobie na vykonanie zmladzovacieho rezu zlatého dažďa ako aj ostatných v jarnom obdobie kvitnúcich krov. Ak by sa urobil zmladzovací rez pred kvetom v mimovegetačnom období, prišli by sme o jarný kvitnúci efekt.
Krík Forsythia po tomto zmladzovacom reze bez problémov znova vyraší a postupne bude dorastať. Následne sa v ďalšom vegetačnom obdobi prejaví bohatým kvitnutím.
Na tomto mieste boli kry roky bez rezov, boli prerastené až do komunikácie a parkovísk, pod krami bolo veľa nečistôt a komunalneho odpadu, preto bol rez vykonaný v prospech celej situácie.

V orezoch krov budeme pokračovať aj počas nasledujúceho obdobia.



Sekcia životného prostredia
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. máj 2019

Alena

Nemyslím si, že je veľmi vhodné tak drasticky orezávať kríky v čase, keď drobné vtáctvo hniezdi a má mláďatá. Premnožené straky majú uľahčenie robotu, lebo vtákom chýbajú úkryty v takýchto skoro "holoruboch". Viackrát som videla ako straky zabili mladých drozdov. V našom okolí ich už celkom zlikvidovali - začalo to tiež podobnými orezmi. Takéto celoplošné orezávanie narobí viac škody ako úžitku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania