Narušenie vzhľadu radových garáží na Ondrejovovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Lukáš 02. januára 2014

Problém spočíva v narušení vzhľadu radovej zástavby garáží na Ondrejovovej ulici v Bratislave-Ružinov.
Vlastník garáže si bez súhlasu ostatných a stavebného povolenia vymenil dvojkrídlové oceľové dvere na garáži za plastové vyklápacie ktoré sú nevhodné.
Sú o 30cm zapustené hlbšie ako na ostatných garážach a nemajú súpisné číslo garáže.
Dožadujem sa okamžitej nápravy.
Vrátenie pôvodných dvojkrídlových oceľových dvier so súpisným číslom!

02. január 2014

byvam vedla

tak to si autor tohto podnetu robi srandu? majitel tej garaze si zjednodusil pristup pravdepodobne sa garaz otvara na dialkove ovladanie vyzra to moddrnejsie a autor podnetu mu teraz zavidi? cislo garaze sa da nalepit aj nad garazovu branu alebo vedla prekvapuje ma ze tu neni podnet ze majitel garaze ma ine auto ako autor tohto podnetu pekna sprostost tento podnet
02. január 2014

Johny

niektori ludia uz vazne nevedia co so sebou, pride mi to ako za totality... sused ma nove a pokial to nemam aj ja tak ho pekne nahlasim... ludia spamatajte sa... Vazeny p. Scibrany, dufam ze budete pohotovy ako pri inych prispevkoch a tento laskavo zmazete, pretoze je neopodstatneny, alebo tu mam napisat nejake skarede slovo, vulgarizmus???
02. január 2014

Johny

Lukas, chodte sa dat liecit, alebo si tresknite hlavu o stenu, o com je tento portal??? o vzhlade garazovych bran, alebo naozajstnych problemoch
02. január 2014

nemam

slovenska zavist proste, niekto ma plech niekto plast...neviem naco by sa mal pytat ostantych ked by ste mu ich aj tak neodsuhlasili
02. január 2014

Odkazprestarostu.sk

Mily Johny, zbytocne sa tu navazate do p. Scibranyho, vase irelevantne a vulgarne prispevky mazem ja. Dakujem za porozumenie. J. Hefty, administrator OPS.sk
02. január 2014

Johny

Hefty, dalsi zbabelec, povazujete toto za dolezity podnet???
02. január 2014

Johny

Hefty asi ste si nevsimli, ze nie som sam, ktory to povazuje za blbost... ale Vam je dolezitejsie nahanat co najviac nepodstatnych podnetov, co samozrejme znehodnocuje Vasu pracu...
03. január 2014

byvam vedla

myslim ze jedine co sa da na tomto podnete riesit je to aby si majitel nalepil cislo garaze nad branu inac je to zavist alebo nejake nezhody autora s majitelom garaze v opacnom pripade je tento podnet vyrieseny skor ako tu bol uverejneny a autor by sa mal nad sebou zamysliet
03. január 2014

Janka

vymena vyplne t.j. okien, dveri a pod. nepodlieha ohlaske stavebnych uprav a vlastnik nehnutelnosti si ich moze dat vymenit bez ohlasenia. Keby vymenu dveri aj ohlasil prislusny stavebny urad mu musi dat suhlas a vedlajsi susedia ci ini ludia v okoli s tymn uplnenic nezmozu aj ked s aim paci ci nepaci. Vlastnik je povinny akurat namontovat popisne a evidencne cislo garaze, to ale nemusi byt na dverach.
04. január 2014

Flego

Janka, myslím, že toto platí len v prípade ak sa výmenou nemení vonkajší vzhľad stavby. Ale skoro na každej bytovke sa nájdu neštandardné okná, zasklené alebo zamrežované balkóny a nikto to nerieši.
04. január 2014

byvam vedla

p.Flego nie tak celkom to je ako hovorite ked sa zamrezuju balkony je to pre bezpecnost majitela a na to by povolenie nemalo byt treba ked sa zasklievaju balkony tak tam myslim ze nieco s povolenim bude ale neviem to iste na tejto garazi bola brana iba vymenena-ziadna zmena velkosti garaze pristavba atd. preto tam povolenie nieje potrebne a to ze je ta brana o 30cm hlbsie je nutnost lebo keby ta brana bola postavena z vonkajsej strany bolo by velmi lahke ich vypacit aj holymi rukami takto sa zvysuje bezpecnost tych dveri, tento podnet je taka ista hovadina ako to keby ste ziadali povolenie na to ze si vymenite vchodove dvere do bytu alebo okna na dome ci byte
07. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu podnetu uvádzame, v zmysle stavebného zákona § 139 b ods.15 na bežné udržiavacie práce, čo výmena garážovách dverí je, nie je potrebné ohlásiť. Dňa 2.1.2014 bola vykonaná obhliadka uvedenej garáže, na ktorej bolo zistené, že súpisné číslo je už osadené.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
07. január 2014

Flego

Mala si pravdu Janka :-)
10. január 2014

Horváth

Ja som sa pozrel z okna môjho domu(bývam oproti) dňa 9.1.2014 a vidím že súpisné číslo nie je osadené!!!Takže verejne klamete a zavádzate ľudí pani Tatiana Baáriová. A čo sa týka stavebného povolenia tak Stavebný zákon č.50 hovorí jasne , že stavebné povolenie sa vyžaduje pri zmene stavby a stavebných úpravách,ktorými sa podstatne mení vzhľad stavby.Čo v tomto prípade nastalo.
Podľa mňa sa vzhľad stavby narušil kedže 20 garáží ma rovnaké oceľové dvere.
S pozdravom
Obyvatelia bytového domu Ondrejovova.
Ps.:Píšem aj za ostatných obyvateľov domu, ktorí sa na to musia pozerať.
10. január 2014

Odkazprestarostu.sk

@p. Horváth - mohli by ste, prosím, pridať formou aktualizácie aj fotografiu? Ďakujeme,

Ján Hefty, administrátor OPS.sk
14. január 2014

Martin K.

Vazeny p. Horvath a p. Lukas, nehnevajte sa, ale to co riesite je absurdne.
1. vzhlad stavby sa nijako podstatne nezmenil, nebolo nic pristavene, ani odburane, nebola navysena, stale je to rovnaka stavba ako pred upravou.
2. majitel neosadil nijake designovo specialne dvere, pripadne nejakej specialnej farby, ta je takmer totozna so susednou branou.
3. moderne plastove alebo prefabrikatove dvere nezacnu hrdzaviet, pri manipulacii su menej hlucne ako dvojkridlove kovove brany.
4. to ze su zapustene cca 30cm hlbsie je skor nevyhoda majitela - skratil si priestor v garazi, no s neestetikou to nema nic spolocne. Je to to iste ako ked na jednom panelaku ma polovica ludi nove plastove okna a dalsia polovica este stare drevenne - to narusa celkovu fasadu urcite vyraznejsie, alebo idete po schodisku a polka bytov ma stare klasicke dvere a polka uz nove bezpecnostne, navyse s roznou farebnou a povrchovou upravou - uz nezijeme v socialistickej uniformite !
5. Na prevadzku dveri (predpokladam ze su elektricke) ma podla fotografie majitel vlastnu el. pripojku s el. hodinami, takze ani nespotrebuvava spolocnu el. energiu (casto krat maju taketo garazove bloky jednu el. pripojku a jeden merac spotreby).
6. Vy a ani ostatni obyvatelia domu sa na to nemusite pozerat, ale chcete sa pozerat a predpokladam, ze najviac vas to stve, ked majitel nemusi vystupit z vozidla, aby si otvoril a podoprel garazove dvere, ale otvori si ich pohodlne dialkovym ovladanim ;)
Keby boli v Ruzinove len taketo problemy a podnety, asi by som bol najstastnejsi obyvatel, takze vam zan vlastne dakujem, dobre som sa pobavil :)
03. február 2014

Klára

Bolo by úžasné, keby ste si prestali závidieť aj nos medzi očami a využívali svoj voľný čas pre niečo efektívnejšie a prospešnejšie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania