Znievska - chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Andrej 06. júna 2019

Dobrý deň.

Tento podnet by som označil do viacerých kategórií problému:
Dopravné značenie (značky, semafory, stĺpiky)
Automobily (parkovanie, dlhodobo odstavené vozidlá)
Verejný poriadok (stavby, reklama, vandalizmus)

Chcel by som sa spýtať. Ako je možné, že prístavba (či ako to mám nazvať) na budove Billy mala pristavené auto so zásobovaním. Táto prístavba znemožňuje kľudný a bezpečný presun chodcov do/z predajne Billa. Na foto je vidieť ako je parkovisko plné. Pozdĺž obchodu stoja nespratný vodiči, chýba dopravná značka zákaz zastavenia alebo stĺpiky od prístavby 1,5m. Neviem si predstaviť keď do prístavby budú často voziť tovar. A čo slušne zaparkované autá? Nebudú mať možnosť za/vyparkovať, dávať pozor na chodcov.
Je táto stavba legálna, alebo plná korupcie?

21. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

lekáreň pristavaná k budove predajne Billa bola povolená bez chodníka zo strany parkoviska.
Pás zámkovej dlažby nemôže byť v zmysle STN 73 6110 považovaný za chodník, pretože by musel byť široký minimálne 1,75 m. Vstup do prístavby je napojený na spevnenú plochu pre peších, rovnakú, ktorou sa vstupuje do predajne Billa. Automobily odstavené pozdĺž prístavby sú odstavené na komunikácii
v rámci parkoviska, nie ne chodníku, resp. pešej trase.



MÚ BA - Petržalka
21. jún 2019

Andrej

To znamená, že ako nakupujúci občania sa môžeme nechať zraziť arogantnými vodičmi. Zároveň podotýkam, že v iných okresných mestách sú pozdlž obchodnej prevádzky zhotovené chodníky s vami spomenutou šírkou, alebo je umiestnená dopravná značka B-34 Zákaz zastavenia. Ako budete teda riešiť, keď arogantnosť zrazí nevinných? Ďakujem.
09. september 2019

Andrej

Do predajní sú už naskladnené lieky. Prosím, prečo samospráva voči tomu nič nerobí? V okolí nie je vidieť riešenie tejto prekážky a nebezpečenstvá zrážky z chodcami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania