Jantárová cesta-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Jana 11. júna 2019

nastavenie semaforu pre chodcov vyrazne spomaluje dopravu na krizovatke. zelena pre chodcov (od TPD k Bille) je nastavena tak, ze auta odbocujuce doprava (od Stareho mosta) nevedia prejst, lebo davaju prednost chodcom. Chodci vsak maju zelenu aj pocas cervenej pre auta. Zelena pre chodcov je tym padom zdvojena

12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. jún 2019

PaloP

Bolo by mozne pridat doplnkovu zelenu sipku pre prave odbocenie ? Pri prejazde elektricky tento smer zbytocne stoji kedze zelenu ma smer od jungmannky s tym ze na odbocenie na farskeho caka jedno az dve auta, oproti kolone ktora donekonecna caka tak ako je uvedene v podnete. A pri plnom prechode prejdu max tri az styri auta. Pripadne odbocenie z jungmannky na farskeho by mohol zabezpecovat indukcny snimac.
15. február 2024

Kristína

Jantárová cesta-semafor-zle nastavený

Dobrý deň,

na obrázku som vyznačila šípkami smer jázd áut v odbočovacom pruhu, ktoré majú na semafore spoločne zelenú s chodcami. Je to neskutočne nebezpečné, hlavne smer kde je ružová šípka! Keď chodci prechádzajú, skoro žiadne auto nezastaví a ignoruje fakt, že aj chodci majú zelenú. Nie raz ma už skoro zrazilo či trúbilo na mňa auto a dnes zrazilo skoro moju mamu až tak, že sa držala kapoty auta!

Prosím, skúste vymyslieť efektívnejšie dopravnú situáciu na tejto križovatke, je veľmi rušná a odkedy je tam električka, množstvo chodcov pribudlo a prechádzanie cez prechod na konkrétne týchto miestach (hlavne ružová šípka) je veľmi nebezpečné!

Ďakujem pekne.
15. február 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.


Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania