Chodnik za Lidlom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 05. februára 2014 Odoslané z mobilnej aplikácie

chodnik ktory sa nachadza za Lidlom je uz roky v zlom stave.chybaju tam dlazdice, ostatne su rozbite, su tam jamy a stale sa stav zhorsuje. na chodniku je krater s prepadom okolo kanala a byvaju tam obrovske mlaky a otrasne su aj chodniky pre tymi bytovkami. rovnaky prispevok tu uz bol, ale siel do stratena, hoci urad prislubil, ze ho opravi. Rovnako je zla situacia s parkovanim okolo a jazdenim po tomto chodniku. pribudli tam nove byty a nemaju park.miesta. Tento chodnik ide od obchodov na ihrisko pre deti a chodi po nom vela ludi. mozte ho konecne opravit?

06. február 2014

Dada

Ten rozbity chodnik tam je stale v takomto stave? Naposledy som tadial isla pred 10 rokmi a nic sa nezmenilo.. To je na zaplakanie..
06. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Chodníky boli zhotovené z betónovej dlažby hrubej cca 4 cm. Šírka chodníkov bola cca 3,0 m. Takto vybudované chodníky boli určené na prístup k obytným domom pre peších. Pri obytných domoch je vybudovaný iba asfaltový prístupový chodník šírky 120 cm a medzi bytovkami a detským ihriskom bola pôvodne trávnatá plocha. Niektorí obyvatelia týchto domov však začali používať tieto chodníky a trávnatú plochu na prístup a parkovanie s motorovými vozidlami, čím spôsobili devastáciu chodníkov a trávnatých plôch. Prístupové chodníky sa nachádzajú na pozemkoch vo vlastníctve Obvodného úradu Bratislava, Staromestská 6, Bratislava, PSČ 814 40 a súkromných vlastníkov. Z toho dôvodu nie je možné robiť rekonštrukciu chodníkov z investičných prostriedkov.
Komisia výstavby, územného rozvoja, dopravy, životného prostredia a verejného poriadku Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava – Rača na svojom rokovaní konanom dňa 13.11.2013 odporučila opravu chodníkov, ktoré boli z betónovej dlažby hr. 4,0 cm, realizovať v rámci opráv komunikácií v r. 2014. Šírka chodníkov 150 cm z betónovej dlažby rozmerov 50x50 cm a osadenie dopravnej značky C 9 – Cestička pre chodcov. Realizácia bude zabezpečená na jar v tomto roku.
Parkovanie motorových vozidiel pre byty, ktoré tu pribudli pri nadstavbe obytných domov Kadnárova 6, 8, 10 a Hubeného 1, 3, 5 mali byť vybudované pred týmito bytovkami, pozdĺžne pri pojazdnom chodníku za Lídlom na pozemkoch patriacich Okresnému úradu Bratislava, Staromestská 6, Bratislava a Ministerstvu vnútra Slovenskej republiky, Pribinova 2, Bratislava avšak s vybudovaním týchto parkovísk nesúhlasili obyvatelia nadstavovaných bytoviek.


Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
Kubačova 21
831 06 Bratislava
06. február 2014

eva d.

informaciu, ze sa chodnik opravi sme dostali aj vlani a nic sa neudialo.ostava len verit, ze tento rok mysli prednostka svoju odpoved vazne a slub dodrzi a dockame sa aspon 15 m slusneho chodnika v Krasnanoch.
06. február 2014

pytlik

nech parkuju rovno na parkovisku Lidla. Horor, 4 poschodove baraciky a nemaju ludia kde parkovat. Nove developerske projekty rataju s vyssou zastavbou, ale priestor zostane stale ten isty. Huraaa
06. február 2014

Tibor

Ze nemate kde parkovat sa podakujte sudruhom katolikom. Na parkovisku postavili kostol. A zameneny pozemok s cirkvou ma Raca v Petrzalke. Ale hlavne,ze poslankyna Plavuchova ma Racik z vasich dani. Co vam nevybavuje parkovisko? Ved ste ju volili. Poslancov nevolime nato aby si vybavovali svoje ksefty. Avsak v Raci to tak je.
06. február 2014

jozef s.

Tibor, ako suvisi Racik z 10 rokov rozbitym chodnikom? Co halucinujete?
06. február 2014

Elena

Ja som tiez volala na urad,aby nam vydlazdili chodnik ktori sa prepadava. Odpoved: nemame peniaze. A na Racik maju? O seniorov sa uz netreba starat? Chod sa pozriet do klubu dochodcov. Na njeco peniaze maju a na njeco nie.
07. február 2014

Lenka Antalova Plavuchova

Predtym ako napisete nezmysel si overte fakty.Urad nedava ziadne peniaze na Racik.Racik sa uchadza o dotaciu 1x do roka, rovnako ako niekolko desiatok dalsich organizacii a sportovych klubov v Raci. Peniaze na dotacie su samostatna kapitola v rozpocte . Prehlad pridelenych dotacii je na web stranke raca.sk.
07. február 2014

Lenka Antalova Plavuchova

Predtym ako napisete nezmysel si overte fakty.Urad nedava ziadne peniaze na Racik.Racik sa uchadza o dotaciu 1x do roka, rovnako ako niekolko desiatok dalsich organizacii a sportovych klubov v Raci. Peniaze na dotacie su samostatna kapitola v rozpocte . Prehlad pridelenych dotacii je na web stranke raca.sk.
01. marec 2014

tomas

chodnik nech daju laskavo do poriadku majitelia aut,ktore po nom jazdia a znicili ho
01. apríl 2014

Lila k.

kedy sa konecne zacne s opravou toho chodnika za Lidlom?
28. júl 2014

Zuzana Dz.

Oba chodniky za Lidlom smerujuce na ihrisko sa konecne opravuju. Konecne po dvoch rokoch slubov, prechod k cinom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania