Chodník na detské ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 26. októbra 2012

Chcem sa spytat, ci sa v krasnanoch niedy dockame slusnych chodnikov? Takyto chodniko-cesta vedie od potravin Terno na detske ihrisko medzi domami. Kto ma tento chodnik na starosti? Dakujem za odpoved.

26. október 2012

Dušan Veselý

Na toto som starostu upozornil po nastupe do funkcie. Dajako som dufal, kedže je zelený a ochranca životneho prostredia, že to padne na úrodnú pôdu. Toto napr. nie je cesta pre motorove vozidla a AUTÁ TAM NEMAJÚ ČO ROBIŤ!!!!!!!
05. november 2012

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava – Rača pravidelne, v rámci možností rozpočtu, opravuje poškodené
komunikácie z prostriedkov vyčlenených na opravu komunikácií. Prednostne sú vykonávané
opravy výtlkov na komunikáciách podľa ich veľkosti a dôležitosti komunikácie a potom sú
realizované opravy komunikácií pre chodcov.

Chodník vedúci k detskému ihrisku nachádzajúci sa medzi obytnými domami na Kadnárovej
6 – 8 – 10, 12 – 14 - 16, 18 – 20 – 22 a 24 – 26 – 28 nie je v majetku mestskej časti.

Nakoľko tento chodník nebol vybudovaný na takéto zaťaženie, bol výrazne poškodený vodičmi osobnej automobilovej dopravy, ktorí prevažne bývajú v uvedených domoch a vozidlami stavby pri realizovaní nadstavby obytného domu na Kadnárovej 6 – 8 – 10. Vzhľadom k tomu, že ani pozemok pod uvedeným chodníkom nie je vo vlastníctve mesta ani mestskej časti, odporučili sme dňa 13.05.2010 listom č. 1588-5418/OMI/2012 vtedajšiemu správcovi bytov, aby opravu chodníka zabezpečil v spoluúčasti s dodávateľom stavby. Ako vidieť, nestalo sa tak. Mestská časť zaraďuje opravu tohto chodníka v šírke 150 cm do svojho rozpočtu na rok 2013 z finančných prostriedkov na opravu komunikácií. Po vykonaní opráv budú na chodník osadené zábrany na prejazd motorových vozidiel, aby nedochádzalo k jeho opätovnému poškodzovaniu.

Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
06. november 2012

Milan Polakovič

Z odpovede prednostky Ing. Peškovel: "...odporučili sme dňa 13. 5. 2010 listom vtedajšiemu správcovi bytov, aby opravu chodníka zabezpečil v spoluúčasti s dodávateľom stavby. Ako vidieť, nestalo sa tak."
Tak toto je čo za odpoveď prednostky úradu, je tá pani na správnej stoličke? Pred rokom napišu odporúčanie (nie požiadavku), aby chodník pre ľudí opravili a oni to celý, opakujem celý! rok neskontrolujú. Tak na toto nemám slov, čo to tam na tom úrade robia?
06. november 2012

Dušan Veselý

Niekomu je sveta žiť.
06. november 2012

Milan Polakovič

A ešte sa musím vyjadriť k tomu, že sa v odpovedi miestny úrad vyhovára, že pozemok a chodník nie je ich. Tak a to je dôvod na to, že celý rok, až kým občan neupozorní na problém, nič nerobia? Stačí napísať jeden list a hotovo? Za čo berú peniaze? No a na záver prísľub, že to v roku 2013 opravia. To už nevadí, že ten chodník nie je ich? Výhovorky, lajdáctvo a nezáujem. Taká je aj odpoveď prednostky, inak by takéto čosi nemohla obyvateľom odkázať.
16. december 2012

Ľudo Havlovič

no ak to opravia, bude to vynaloženie verejných financii na opravu súkromneho majetkum, to je porušenie zákona, komu to zosobnia ako úmyselnú škodu.
18. december 2012

Miro Ščibrany

Kto je majiteľom pozemku pod chodníkom? Prečo nápravu nezjedná on? Je chodník vecným bremenom z dôvodu verejného záujmu? Prečo stavebný úrad nezaviazal dodávateľa nadstavby obytného domu na Kadnárovej 6 – 8 – 10 chodník po skončení stavby opraviť?

Úmysel MÚ chodník v záujme chodcov opraviť a ochrániť zábranami je určite chvályhodný, no ako upozorňuje pán Havlovič, uskutočniť ho treba v súlade so zákonom.
12. september 2013

Jana

Je september 2013 a chodnik je v rovnakom stave a nebol opraveny a teda zrejme ani zaradeny do oprav na tento rok.
04. október 2013

milino

ak sa smiem spytat ako sa majú obyvatelia dotknuteho bloku kadnarovej 6-8-10 a 18-20-22 dostat k svojim vchodom pri stahovani ? vylucena automobilova doprava z tychto miest bola pocas poslednych 36 rokov 3 slovom tri roky pocas ktorych sa realizovala stavba "chodnika". nezabudajte ze v tych vchodoch byvaju aj obyvatelia so znizenou pohyblivostou a zaroven pri manupulacii s nadmernymi nakladmi (nabytok,stavebny odpad a i.) je potrebny pristup autom k vchodom v tychto bytovkach. chyba nastala v projekte vybudovania komunikacie s dlazbou hrubou 3 cm.
14. október 2013

Janka

k milino: ked sipozriete aj dalsie domy v okoli nie vsetky maju pritup autom az priamo k dveram vchodu. je to par metrov od cesty a dokazu s astahovat, aj prenasat veci a v pripade potreby aj sanitky. my mame vo vchode pani na voziku a dokaze sa dostat pred dom ajpar metrov po chodniku k autu.
toto je chodnik a auta by po nom nemali chodit. ak maju vlastnici dotknuteho domu zaujem o dopravu, nech si pozemok odkupia, zrealizju povolenia a urobia cestu. nasledne budu mat auta pred branou domu
14. október 2013

Dušan Veselý

Nedavno som takmer jedneho nakameroval. Bola tma. Napokon začal cuvať, chce sa tam dostat od Kadnarovej diagonalou cez detskej ihrisko. Nechapem ludi, čo byvaju v lete na detskych ihriskach vonku, že nezavolaju mestsku policiu.
16. október 2013

Milino

Ja sa musim zasmiat, byvam tam 36 rokov a vzdy opakujem vzdy tam bol pristup aut , smiem sa spytat kde a preco si vy vyhradzujete pravo nepovolit pristup k domom ? musim poznamenat, ze vlastnici bytov vykonali aktivity veduce k tomu aby odkupili pozemky pod predmetnymi komunikaciami. cez ihrisko bol obmedzeny pristup koli instalovanym stlpikom, takze nikto normalny tadial nechodil, avsak aj tie stlpiky je ta tam kedze ho nahlodal zub casu. Pan Vesely, mali ste ho natocit a poslat to na mestsku policiu.
16. október 2013

Dušan Veselý

Opačne: Smiem sa spytat kde a preco si vy vyhradzujete pravo povolit pristup k domom pre motorove vozidla po chodníkoch určených pre chodcov? To kde žijete, v mongolsku?
16. október 2013

milino

Ano v Mongolsku ako vidim, lebo sa tu snazim nieco povedat a vidim, ze ako keby som mongolsky rozpraval. Opakujem, kde mate urcene, ze dana komunikacia je historicky chodnikom. na parcelach 17348/48,49,12 a 13 pripadne na parcele 222876 je uvedene, ze ide vyhradne o chodnik!!! prosim nepletme si pojmy s dojmami.
16. október 2013

Dušan Veselý

Na rozdiel od vas nepotrebujem kat.mapu, aby som vedel, že tadial cesta pre motorove vozidla nevedie.
16. október 2013

milino

učelová komunikácia ?... no nema zmysel sa tu handrkovat, dolezite je, ze sucasny stav toho pre vas chodnika a pre mna komunikacie je neunosny a je viac ako potrebne ju opravit. ci tam bude 5 a ci 10 cm dlazba, na tom uz nezalezi. opakujem byvam tam od casu ked este ani "jednota" a ani slobodaren pre sestricky nestali a kupaval som sa v bazene, ktory na predmetnom ihrisku bol (v sucasnosti je zasypany) . a predstavte si , k vchodom sa dalo dostat autami :-) krasny den vsetkym. a nepokracujem v nezmyselnom hastereni sa.
16. október 2013

Dušan Veselý

A čo akože ste sa tam kúpaval? Ja som býval od roku 71 na sídlisku v Rači, Krasňany poznam dosť dlho na to (intenzívne od roku 1978), aby som tvrdil, že tadialto cesty nevedli.
Aut bolo podstatne menej a nepotrebovali sa trepať pred vchodove dvere, 20 cm od nich.
Chodníky treba opraviť...za peniaze tých, čo ich zničili.
25. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnosti je chodník opravený a zrekonštruovaný.

Ďakujeme za podnet

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania