Haburská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený

Dlhodobo odstavene vozidlo,ktoreho majitel zamerne odstranil lave predne koleso a odparkoval ho pred panelakom. Stoji uplne nevhodne - brani prejazdu autám do aj tak uzkeho vstupu na parkovisko, v pripade poziaru hasicske vozidlo nema sancu prejst... Podnet nahlásený aj štátnej policii, ktorá ho posunula mestskej a ta ho ďalej neriešila !

16. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o tomto probléme vieme a riešili sme ho. Uvedené motorové vozidlo nemalo platnú emisnú ani technickú kontrolu. Príslušníci Exp. MsP BA II dňa 24.06.2019 vec odstúpili na riešenie Okresnému úradu na Oddelenie cestnej dopravy.
Vec už nespadá do kompetencie MsP.

Bc. Marcela Sabinová
21. august 2019

Lukáš Bartošovič

ak by to niekoho zaujimalo, zopar doplnujucich detailov:
BA-795DI
Renault Clio, r.v 1991, VIN VF1B57T0506890012
EK a TK prepadli v aprili 2017
vozidlo od augusta 2016 nema zaplatene PZP
+fotky
23. august 2019

Nie je mi to jedno!

mesto zaujímajú iba vozidla s ktorých niečo "kvapne" keby som zastal vedľa ja a kolesom sa dotkol čo i len stebla, ktoré je mestskou zeleňou hneď by prišli chlapci a do hodiny by riešili,ale takto to bude na polrok, rok no uvidíme...
23. august 2019

Lukáš Bartošovič

nechcem byt zlym prorokom, no coskoro pribudne koleso a potom zacne hra na schovavacku, napriklad ako tu https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/57582/biela-kopa-kovosrotu-s-tromi-kolesami-sumracna
23. august 2019

Nie je mi to jedno!

strašne toto...ale je to len obraz bezzubej legislatívy v tejto oblastí. pre majiteľa je to najjednoduchšie riešenie ako sa zbaviť svojho vraku. Na dlhodobo odstavené vozidlo dať vyzvu o dva týždne keď majiteľ nereaguje auto odviesť zošportovať a súdne vymáhať náklady...
19. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na auto bola vylepená 60 dňová výzva na odstránenie.
Po tejto lehote bude auto odtiahnuté zazmluvnenou spoločnosťou.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
19. september 2019

Martin

Haburská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Dobry den

Rad by som nahlasil vozidlo v Ruzinove bez EČV a platnej STK a EK.

Vozidlo sa nachadza na Haburskej 31, 831 04 Bratislava v zakrute kde podla situacie ako auta parkuju (nevyznacene parkovacie pruhy) nie je moznost prejazdu vacsieho vozidla.

V pripade krizovej situacie by sa zachranne zlozky nedostali do nasej slepej ulice.

Vozidlo je tam odstavene, nepojazdne bez predneho kolesa uz 3 mesiace.

Preto Vas prosim o neodkladne odstranenie vozidla.

Auto: RENAULT Clio
Farba: CIERNA
Adresa: Haburská 88/31, 831 04 BA

Podla vsetkeho je to uz nahlasene s pred mesiaca a ziadna vyzva na odstranenie.

Od predosleho podnetu uz vozidlo nema EČV.

Dufam ze "kompetentne" osoby necakaju na mesiac pred volbami kedze boli len nedavno a dalsie su v nedohladne aby sa mohli volicom ukazat...
06. október 2019

Lukáš Bartošovič

A predne koleso je nazad! Trochu odlisne nez ostatne, ale hlavne, ze pasuje... V kazdom pripade, v novembri snad vrak zmizne - alebo sa povezie na plosine vozidla odtahovej sluzby.
06. október 2019

Nie je mi to jedno!

To som si ani nevšimol ale všimol som si že s predného okna zmizla výzva ktorá tam bola vylepená... predpokladám, že to bol majiteľ len škoda ze som ho tam nestretol.
29. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
13. november 2019

Martin

Vyzva bola strhnuta par dni po nalepeni tak aby sa nezabudlo ju tu prikladam.

Cas uz uplynul a auto uz sice ma koleso ale majitel po nasadeni kolesa prisiel na trpku skutocnost, ze dlhodobo odstavene auto nestartuje a vdaka asi aj tomu, ze si cital tento podnet a uvazil ako nezodpovedne blokuje zachranne zlozky a pravne postihy s tym suvisiace v pripade tragedie tak aspon to auto potlacil na travnik kde mimochodom davaju policajti pravidelne papuce ale vzhladom na to ze v tomto pripade s toho nebude zisk a papucka by im chybala pre "platiaceho zakaznika" tak to pani policajti vobec neriesia.

Dufam, ze do Vianoc sa dockame...
14. november 2019

Nie je mi to jedno!

Sam som volal MP že tu auto parkuje na tráve... a co sa stalo? nič. keby som sa vedľa postavil ja s autom rovnakým spôsobom čo sa stane...? Zase ma tento majiteľ naučil ako v ba môžte parkovať zadarmo aj dlhodobo a kdekoľvek. stačí sa postaviť dať tabuľky z auta dole a po skončení parkovania ich osadiť späť. Ako píšete pre tento štát nie je zákazník ktorý neplatí vôbec zaujímavý potrebujú chudáka ktorý na sekundu ohne mestské stebom trávy svojim nezodpovedným kokesom pritom nikoho neohrozuje, neblokuje a podobne, ale takýto vodiči (ako náš kamarát z čierneho Clia) môžu parkovať pokojne 5 mesiacov tak, že blokujú parkovacie miesto, blokuju vjazd zách. zložkám, poškodzujú zeleň:) a ešte im z auta pritom vyteká olej .. osobne som tam volal štátnu políciu ty volali MP po čase keď auto preparkoval majiteľ na trávu opäť MP a co sa deju? nič majiteľ sa nám iba pekné smeje! Páni a dami rozhodol som sa ze tento prípad medializujem, aby každý v tomto štáte vedel ako krásne nam tu fungujú iba taketo "maličkosti"
16. december 2019

Lukáš Bartošovič

MU Ruzinov, boli uz spustene odtahy vozidiel? v novembrovych novinach bolo pisane nieco o zaplnenom vrakovisku a termine pred Vianocami
vrak Renaultu trpezlivo caka na dobre znamom mieste
16. december 2019

Lukáš Bartošovič

pardon, to vyssie je fotka z novembra, tato je aktualna (ospravedlnujem sa za spam)
16. december 2019

Nie je mi to jedno!

Aj ja čakám netrpezlivo na to kedy AUTO zmizne a tlieskam nikomu v BB kto sa vysporiadal v meste s takýmto vrakmi tak ze ich jednoducho zapálil 👍
17. december 2019

Lukáš Bartošovič

no, urychleniu riesenia vozidla by to rozhodne pomohlo, len by takyto ucelovy poziar mohol mat nezelane vedlajsie ucinky (poskodenie inych vozidiel, nedaleko je strom, atd.)
ale napriklad v Raci poziar pomohol a vrak sa odporucil do prec vskutku svizne https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/67218/racianska-dlhodobo-odstavene-vozidlo
17. december 2019

Nie je mi to jedno!

teda riešenie existuje 👍😀
16. január 2020

Martin

Tak majitela som zazrel ked som isiel okolo, mal prave otvoreny kufor na tom vraku, asi pobral posledne "cennosti", odmontoval ram na SPZ a odisiel.

Kolko Vam este potrva ten vrak odstranit?

ci cakate ze sa sam rozlozi?
17. január 2020

Lukáš Bartošovič

opat nechcem byt zlym prorokom, no zrejme ho caka podobny osud ako Opel z podnetu https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/43366/odstaveny-opel-pred-garazmi-na-haburskej (a pokial vozidlo nebude rozbite, moze si "polezat" aj viac nez 4 roky, vid podnet 21578)
24. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás to, ale momentálne spoločnosť, ktorú máme zazmluvnenú na odťahy vrakov, neodťahuje. Situáciu neustále riešime a snažíme sa nájsť riešenie.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
29. január 2020

Nie je mi to jedno!

Auto je po dllllllhej dobe konečne preč.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania