Novosvetská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Michal Ambrovic 14. augusta 2019

Cez spodnu cast Novosvetskej ulice jazdi stale viac a viac automobilov vysokou rychlostou a to aj napriek dopravnym znackam Zakaz prejazdu a vonkoncom nerespektuju rychlostny limit 30 km/h. Ziadam o opatovne sprejazdnenie Sulekovej ulice, osadenie radaru, doplnujuce vodorovne znacenie 30 km/h na Novosvetskej ulici a predovsetkym kontrolu zo strany policie. Situacia je zo dna na den otrasnejsia a nebezpecnejsia a ohrozuje najma deti a starsich obyvatelov.

14. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet preposielame oddeleniu dopravy. O výsledku vás budeme informovať.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
16. august 2019

Jerome

áno, je to veľmi nebezpečné a nebodaj prechádzate s kočíkom a dieťaťom...no amen, tma!
16. august 2019

Kristina Bakosova

Súhlasím a dúfam, že sa podnetu budete venovať. Chodník je v tej časti úzky a nedá sa po ňom ísť celý čas s kočiarom. Autá sa tam rútia, ledva človek uskočí. Išli sme aj s kočíkom a celý čas sme museli uhýbať rútiacim sa autám. Hotové rely. :( A pritom je tam zákaz prejazdu! A rozhodne nechodia 30kou....
19. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Čo sa týka doplnenie vodorovného značenia - 30 km, prerokujeme to s KDI a magistrátom. Ak nám to odsúhlasia (čo by nemal byť problém), zrealizujeme ho.

Otvorenie Šulekovej už vlani na jar žiadali obyvatelia petíciou za "odstránenie dočasného uzavretia hornej časti Šulekovej". Poslanci miestneho zastupiteľstva na zasadnutí 24. apríla 2018 však toto odmietli.

Celý prepis zasadnutia a diskusie k téme znovuotvorenia hornej časti Šulekovej, na ktorej vystúpili aj občania, nájdete tu:
https://www.staremesto.sk/data/MediaLibrary/43/43911/MZ_20180424_Prepis34MZ.pdf

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
19. august 2019

Michal Ambrovic

Dobry den, viete na stretnuti s KDI a magistratom prerokovat aj osadenie radaru? A viete upozornit na tuto otrasnu situaciu na Novosvetskej ulici aj mestsku i statnu policiu, aby dosledne kontrolovali dodrziavanie rychlosti a dodrziavanie zakazu prejazdu?
26. január 2021

Zuzana Kostolna

Novosvetská-riešenie dopravnej situácie

K dopravnej situacii na Novosvetskej ulici (spodna cast) sa vyjadrili uz viaceri. Osadenie znacky Zakaz prejazdu ma len formalny charakter. V case spicky je Novosvetska vyuzivana obidvoma smermi a auta ju prechadzaju velkou rychlostou . Kedze samotna komunikacia ma cca 3 metre, casto sa auta nezmestia a vychadzaju na chodnik , kde ohrozuju chodcov. Chodci mozu vyuzivat iba chodnik, ktory ma Novosvetska, len na jednej strane.
Komunikacia a chodnik su v hroznom stave.

Stare mesto by malo opatovane zvazit odlahcenie premavky na Novosvetskej (napr. aj obnovenim priechodnosti Sulekovej, alebo doslednejsim obmedzenim premavky v tejto casti ulice)
26. január 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. máj 2021

Michal Ambrovic

Preco bol prosim Vas tento podnety oznaceny ako uzavrety?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.