Knižkova cesta-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
M 17. augusta 2019

dobrý den,

takto vyzerá popolná ulica . Plánuje sa oprava ? po každej veľkej búrke je cesta viac a viac vymývana . Diery sú hlboké 10 cm.

dakujem

19. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na danej ceste vieme realizovať len lokálne opravy vzhľadom na jej lokalizáciu a spádovú oblasť, ktorú obsluhuje. Cesta výrazne degradovala počas posledného desaťročia z dôvodu intenzívnej stavebnej činnosti v jej okolí. Pôvodne bola totiž budovaná ako obslužná vinohradnícka cesta, ale v poslednom období obsluhuje autá i množstvo stavebných mechanizmov. Z tohto dôvodu by bola potrebná komplexná rekonštrukcia, ktorá však momentálne nie je naplánovaná vzhľadom na finančné možnosti mestskej časti a investičný dlh v hustejšie obývaných štvrtiach.

S pozdravom

MÚ Rača
19. august 2019

M

Dakujem za informaciu .

Tak by bolo dobre aspon male opravy a par tych velkych vytlkov opravit.

dakujem obyvatelia popolnej ulici.
19. august 2019

Martin

MÚ Rača za to že v tejto oblasti vyrástlo toľko stavieb a domov môže iba stavebný úrad Rača. Pokiaľ ste vydali toľko povolení na domy skoro priamo v lese je len vaša zásluha, a s povoleniami ste mali automaticky zmeniť aj charakter cesty. Rovnaký osud čaká aj cestu nad Knižkovou dolinou. Jazdia tam betonarske autá, vydávate povolenia jedná radosť... Napríklad posledný "úkaz" dom zasekany priamo do svahu pri ceste.
22. august 2019

M

a to nehovoriac o tom ze MU Raca by mal mysliet aj na nariadenie EU o pripojeny do verejnej kanalizacie do roku 2021.
https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/447583-domy-musia-byt-pripojene-na-kanalizaciu-do-roku-2021/
a na popolnej ulic konci kanalizacia pri odbocke na ulicu Na medzi a dalej uz nepokracuje a vystavba nad odbockou dalej veselo pokracuje.
11. august 2020

Odpoveď samosprávy

Vzhľadom na charakter komunikácie a jej okolitú zástavbu je v možnostiach mestskej časti iba realizácia každoročných lokálnych opráv výtlkov a údržba okrajov cesty prostredníctvom nepravidelného strihania divoko rastúcich krovín.

Komplexná oprava Popolnej ulice je v súčasnosti mimo finančných možností mestskej časti.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania