Ráztočná-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený

Dobrý deň, Rad by som sa informoval či je v pláne prepojiť tieto dve cyklotrasy (na obrázku). Momentálne sa tadiaľ dá prejsť iba po Ráztočnej, kde je hustá premávka a je to veľmi nebezpečné. Ďakujem

20. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Áno, máte pravdu. Mestská časť ma v pláne pokračovať s budovaním cyklotrasy v tomto úseku. Je to však komplikovanejší proces. V prvom rade sme odkúpili pozemky, momentálne riešime povolenie od BVS, súhlas správcu a realizácia by mala začať do 1 roka. Pekný deň

Mgr.Henrieta Dvorská
21. august 2019

Peter Oravec

Toto je veľmi dobrý podnet. Prekvapuje ma, že samospráva už odkúpila potrebné pozemky okolo Malého Dunaja, to je pozitívne. Kladiem si však otázku, prečo neurobili cyklotrasu po Leknovej, kde by nič odkupovať nemuseli a kde na väčšine trasy je už betón/asfalt. Ale uznávam, môže tam mať aj racionálne vysvetlenie.
07. október 2020

Marian Samuhel

Zdravim, rok sa s rokom stretol a prepojenie je v rovnakom stave ako pred vyse rokom teda v ziadnom. Prosim info ci sa nieco deje alebo sa na to zase po slovensky kasle. Ved uz je po volbach tak preco sa snazit. Dakujem. Marian
07. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Samuhel,
vašu otázku preposielam samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
08. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť BA-Vrakuňa zabezpečila prípravu cyklotrasy v úseku od Hradskej ulice s napojením na existujúcu cyklotrasu od Ihličnatej ulice, v dĺžke 956,50 m. Kompletnú projektovú dokumentáciu so stavebným povolením sme v auguste 2020 postúpili na Magistrát hl. mesta SR Bratislava, ktorý zabezpečuje realizáciu tejto cyklotrasy. V súčasnosti prebieha na Magistráte v zmysle zákona o verejnom obstarávaní výber zhotoviteľa, následne potom začnú s realizáciou. Predpokladaný termín začatia je november 2020.

S prianím pekného dňa
Kto? Magistrát hl. m. SR BA

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
08. október 2020

Juraj

Velmi pozitivna sprava. V podstate uz len tento kratky usek chyba k bezpecnemu prepojeniu Race a Cunova, tak snad sa coskoro dockame.
08. október 2020

Marian Samuhel

dakujem, pozitivna sprava, este sa opytat ci sa bude nieco robit s tymito znackami ktore su na oboch koncoch cyklochodnika (ak sa da tak nazvat panelka popri plote letiska)
smer od vrakune na foto tu https://lnk.sk/aheu
podla tychto znaciek tam ziaden bicykel nesmie co je potom proti logike spojenia juravy a vrakunskej cyklomagistraly, dakujem
08. október 2020

Peter Oravec

Dobry den,
ta panelova cesta popri plote letiska je uz oficialna cyklotrasa Sacravelo N2002. Tuto novu cyklotrasu vyznacil Bratislavsky samospravny kraj.
S pozdravom.
08. október 2020

Marian Samuhel

Pan Oravec ale co z toho vyplyva? precital som si komunikaciu z postnuteho linku a je to o tom ze letisko povedalo ze tam je zakaz ktory tam naozaj realne je pretoze tie znacky su tam osadene a cyklisti tam maju zakaz. To ze BSK vytycilo nejaku cyklotrasu Sacravelo N2002 po ceste na ktorej je zakaz je len ich hlupost a treba to asi riesit s nimi. To ze tadial cyklisti jazdia a letisko to ticho toleruje je len pre dobro cyklistov.
Kazdopadne som sa dozvedel ze tak skoro tie znacky nezmiznu a officialna trasa to nebude nech si da na stranku BSK cokolvek.
12. október 2020

Peter Oravec

Dobry den.
Ako som sa uz vyjadril pri vyssie uvedenom podnete, vyplyva z toho len to, ze obcan by sa nemal stavat rukojemnikom zabomysich sporov dvoch v podstate statnych institucii, Letiska vo vlastnictve statu a Bratislavskeho samospravneho kraja.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania