Sokolská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
e 16. septembra 2019

Na adrese Sokolská 3237/2 každý deň na mieste kde kedysi bola tráva parkujú autá čím porušujú § 25 ods. 1, písm. q) a písm. s) zákona NR SR č. 8/2009 Z. z., takýmto parkovaním došlo k zničeniu trávy aj obrubníka. Okrem toho takéto parkovanie komplikuje výjazd autám zo zákruty z vedľajšej ulice keďže im bráni vo výhľade. Prosím o riešenie parkovania v tejto lokalite, napríklad pridaním žltej čiary alebo častejšími návštevami Mestskej polície.

13. september 2019

e

Parkovanie PK293EJ 13.9.2019
13. september 2019

e

Parkovanie PK293EJ 13.9.2019
16. september 2019

e

BA306MZ bez platnej emisnej kontroly a s nalepkou CD 16.9.2019 o 12:30
16. september 2019

Jerome

Stare Mesto, aj sem sa pridte pozriet a vyzvite aj MsP!!
18. september 2019

e

PK293EJ Parkovanie 18.9.2019
18. september 2019

Jerome

VOLAJTE MsP
18. september 2019

Jerome

admin, urgujte Stare Mesto
23. september 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA .. popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Sokolskej ulici v Bratislave, tak ako bolo avizované v odkaze č. 78158.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
09. november 2019

Peter

To Clio tu tak parkuje pravidelne, inak je to veľmi obľúbené parkovanie dám, nakoľko sa tam dá podľa ich vlastných vyjadrení ľahko zaparkovať a nikde nie je žiadna značka, ktorá by to zakazovala :) Ale sú ja lepší "machri" hneď o 5 metrov vedľa na Sokolskej, kde je značka obytná zóna, kde sa sme parkovať len na vyznačených parkovacích miestach, čo myslíte, koľko takých miest tam je? a koľko parkujúcich aút priamo v zákrute a to tak, že všetky autá musia ísť potom po chodníku - pozdravujem majiteľa bieleho SUV, ktorý tu aj manželkou parkujú tak, že nechajú od steny meter (ak sa zadarí aj dva), aby mohli svojím cteným zadkom vystúpiť, pričom sú lenivý sa aspoň otočiť dať to k stene a nezavadzať, tak ako to dokážu ostatní.
09. november 2019

Jerome

Pani Sabinova, tak nech si Vasi plnia povinnosti a urobia niekolkodnovu raziu!!! Papucovu aspon...
11. november 2019

Peter

žiaľ nie je pravda, že vyriešené, aj posledný týždeň dennodenne parkovanie na danom mieste. MsP sem príde len a len na zavolanie, sama od seba nie. Aj to špekulujú, že ak je z ministerstva záhadne sa počká a auto sa "samo" preparkuje....
12. november 2019

Jerome

RE: peter

suhlas

takto to je v celom Starom Meste, vyvoleni !!! nie su potrestaní, da sa im avizo ! FUJ, admin, poslite tieto podnety priamo p.Gajdosovi, pod ktora spada MsP a aj p.Gajdosovi, ved slubil:), ze urobi PORIADOK!
31. august 2020

Martin

Sokolská-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Dobry den,

v krizovatke Sokolska/Sokolska 2-12 cez den parkuju auta a porusuju tak predpisy o stati v krizovatke. Ide spravidla o zamestnancov nedalekeho ministerstva.

Prechadzajuce auta su nutene ist po chodniku a obmedzuju tak chodcov. Krizovatka je neprehladna najma pre auta, cyklistov a kolobezkarov vychadzajucich do kopca.

Prosim magistrat, ktoremu patri cesta, o systematicke riesenie, teda zltu ciaru alebo nejaky typ fyzickej zabrany.

Dakujem,
Martin
31. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
31. august 2020

Peter

A veď to je "obytná zóna" v tom oblúku = zákaz parkovať mimo vyznačených miest :) ďalej to parkujúce auto pod stromom stojí na zeleni (opäť automatický zákaz parkovania), potom parkovanie na chodníku bez nechania 1,5m pre chodcov a nakoniec je to ozaj parkovanie v križovatke :) MsP má na výber. Asi najschodnejšie to bude ak sa celá lokalita zaradí do rezidenčného parkovania, nakoľko na hornom parkovisku v pozadí parkuje cca 1/3 aút dlhodobo bez pohnutia mesiac aj viac (žltá dodávka, pokazený UBER taxík, rozbité čierne auto)....veď keď sa táto ulica prednedávnom blokovo čistila, na tom parkovisku sa to ani spraviť nedalo....
01. september 2020

Jerome

admin, preco Magistrat, zodpovedne je Staré Mesto!!

Sokolská miestna komunikácia 3. triedy (spravuje Staré Mesto)

Betw.,neuveriteľne trápne, že takmer min.rok ťahajúci sa problém!!!!
Veď aj zamestanci úradu Starého Mesta tu bývajú...nevidia? Nechcú vidieť??
01. september 2020

Jerome

RE: Peter

obyvatelia Sokolskej by mali žiadať Staré Mesto, nech dokončí parkovaciu politiku a nech aj táto ulica je rezidentskou zónou !!
02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako v komunikácii zaznelo Sokolská nie je v správe Magistrátu ale MČ Staré Mesto. Mestské časti majú na starosti aj vyznačenie zón v rámci parkovacej politiky. Podnet im preto preposielame.

S pozdravom
Kto? Mestská časť Staré Mesto

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Staré Mesto
04. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
21. september 2020

Martin

Preco bol prosim podnet presmerovany na mestsku policiu? Ta si svoju pracu spravi, ak ju niekto zavola (vid obrazok), ale to je riesenie, ktore vydrzi niekolko hodin. O zltej ciare alebo fyzickej zabrane musi rozhodnut mestska cast.
22. september 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

samospráve sme podnet preposlali a požiadali ich o vyjadrenie.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I boli o tomto probléme vyrozumené a inštruované, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha
23. september 2020

Martin

Dobry den, dakujem za odpoved, ale prosim o vyjadrenie k meritu veci, moj podnet smeroval k systematickemu rieseniu situacie osadenim fyzickej zabrany alebo nakreslenim zltej ciary, a nie k mestskej policii. Volam MsP kazdy den, ale nemozem to predsa robit do konca zivota. Dakujem
23. september 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

samosprávu sme požiadali o vyjadrenie k podnetu ohľadom prípadného osadenia zábran.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. december 2020

Jerome

ticho?!

Skuste pourgovat, admin, vdaka
01. január 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve a MsP.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. marec 2021

Martin

dobry den, prosim o preposlanie samosprave, lockdown-nelockdown, stale sa tu cez den parkuje
07. marec 2021

Zuzana

Pravidelne, dennodenne volať MsP... Nič iné obyvatelia nezmôžu...
11. november 2021

Anonymný užívateľ

A celé toto Kocúrkovo dokresľuje tá značka namontované na stĺpe z opačnej strany! 👎
28. jún 2022

Martin

Nerieseny podnet.
30. jún 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravého značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnotoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
30. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Staré Mesto
17. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. október 2023

Zuzana

Keby sme MsP prišla napríklad každý utorok o 20.00, vyzbierali by nie jednu, ale 15-20 pokút... To parkovanie tu je otrasné DLHODOBO. A možno aj hocikedy cez deň ;) jednou návštevou by naplnili kvóty.
06. október 2023

Peter

presne tak, navečer nelegálne parkovanie na chodníku, v križovatke, pred prechodom pre chodcov v obytnej zóne v zákaze vjazdu vo dvore a tak a vlastne skoro celý deň v podstate iba navacer je to najvypuklejšie. a nikto s tým nič roky nerobi

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania