F. Kráľa-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné


V riešení

chcela by som podat staznost na dopravnu situaciu na Vratnanskej Ulici v Starom Meste. Na tejto ulici je prejazd zakazany, co si samozrejme dovolim povedat, vodici absolutne neuvedomuju, neakceptuju a nedbaju na to. Nakolko byvam na Vlckovej ulici touto ulicou chodim pravidelne domov a neraz, aj dnes sa mi stalo, ze som musela uskakovat pred autom.  Aby som vam opisala situaciu, dnes doslova predomnou zastalo auto, a este ma aj vytrubil ako chodca! Pytam sa uz niekolko rokov dokedy sa budem musiet uhybat autam nakolko tam nie je riadne vybudovany chodnik. Kde mam chodit ako chodec. Dalej sa pytam, ked raz budem mat behajuce dieta, kocik ako sa tam mam uhnut vsetkym hned.  Mam porozumenie pre ludi co tam byvaju alebo pracuju, samozrejme, ze aj ako chodci si musime davat pozor, ale toto je uz naozaj moc. Nemoholo by mesto vyriesit tuto situaciu inak ako postavenim policajtov raz za pol roka co davaju pokuty.  Keby sa dala jedna kamera na zaciatok a druha na spodok viete urcit ktore auto tadial neopravnene preslo. Policia/mesto by mohlo aspon vyzbierat pokuty ktorych by bolo urcite vela a vyuzit peniaze na nieco prospesne. Pri vsetkej tej reklame o pouzivani MHD, bicyklov by sa to naozaj patrilo. Vysuvacie stĺpiky pre obyvateľov ulice by im nezabranili pri vjazde na parkovisko.

10. máj 2019

Andrej

stale sa zlahcuju delikty v premavke...pritom bezpecnost, zdravie a prostredie, v ktorom zijeme ma pozivat co mozno najvyssiu ochranu. nie je najdolezitejsi osobny zaujem sofera alebo rychlost premavky.
zakon mal byt sprisneny, aby chodci boli viac chraneni najma v okoli prechodov pre chodcov, ale aj na takychto miestach ake je v podnete.
Chodec taha stale za kratsie nitky na ukor delikventov v premavke, tu unas. Chodec nevykonava regulovanu cinnost ,na ktoru potrebuje opravnenie, ma pravo BYT vo verejnom priestranstve a ma pravo pocuvat hudbu, byt zamysleny, korculovat sa, alebo aj byt opity alebo sa plazit a nemusi vobec ovladat pravidla cestnej premavky.
Nemusi mat spravny odhad a podla mojho nazoru ho ani nemoze mat, lebo by musel neustale ratat s porusovanim pravidiel, comu sa neda prisposobit alebo to ide opat na ukor chodca (napr. ked vas nikto nepusti na prechode)...Musime obrazne povedane bojovat naplno proti tymto porusovatelom zakona, lebo iba tak zabezpecime zdrave prostredie a stabilitu.
10. máj 2019

Jerome

potvrdzujeme tento závažný problém, keď sme boli na priechode, tiež sa nám prihodilo, že arogantný vodič na nás vytruboval, denne desiatky aut porušujú Zákaz prejazdu!
10. máj 2019

Gizela Juroleková

a to som sa dozvedela, ze tam uz zrazilo jedno auto aj psa a pani ho mala aj na voditku. vodič si ho len nevšimol...
24. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I sa budú dopravnej situácii na tomto úseku venovať popri plnení ďalších služobných úloh aj naďalej.
V prípade potreby bude MsP iniciovať zmenu dopravného značenia na MiÚ Bratislava Staré Mesto.
Ďakujeme za podnet.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
24. máj 2019

Jerome

tá zmena dopr.znač.má byť aká? Zákaz vjazdu??
13. jún 2019

Gizela Juroleková

spoluobčania, mozno by zacalo mesto/policia brat situáciu vážnejšie ak by sme spísali peticiu.takto sa nam podarilo presadit zmenu vlckovej na jednosmernu.
29. september 2019

Jerome

autá stále PORUŠUJÚ....
06. december 2019

Gizela Juroleková

stale ziadna zmena. posielam videa na mail osobne. vysuvne tyčky by sa tu nedali nainštalovať?
07. december 2019

Jerome

6.12.
potvrdzujeme, ze auta si stale denne, kazdu hod...skracuju cestu na Stefanikovu...
PK,BL.ZA, atd.
takmer Vas zrazia na priechode.

Situacia je vazna a ako k tomu my, chodci, prideme, ze nas stale ohrozuju auta, KTOE porusuju zakon??
07. december 2019

Jerome

pekne v rade za sebou dole na Krizkovu
07. december 2019

Jerome

PK ---idees
26. marec 2020

Gizela Juroleková

Prejazd zakázaný - sa stále porušuje.
02. júl 2020

Anonymný užívateľ

Na margo mestskej polície ale musím dodať, že prejazd kontrolujú viacej.
03. júl 2020

Jerome

bohužiaž, my denne vidíme autá, ktoré si cestu skracujú...a aj ohrozujú chodcov.
25. október 2020

Jerome

Vrátňanská-nedodržiavanie dopravných predpisov

porušovanie zakazu - prejazd ulicou - skracovani, v pribehu par sekund dve auta---ohrozju chodcov , kočíky, ATĎ--občas by tam mohla MsP hlaidkovať
25. október 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný Mestskej polícii s upozornením na aktualizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
28. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

info k podnetu nájdete aj na nasledovnom odkaze:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/118642/vratnanska-dlhodobe-porusovanie-dopravnych-predpisov

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
28. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný Mestskej polícii s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania