Kuchajda - znečisťovanie


Uzavretý
meno
Michaela 15. septembra 2019

Kedze na kuchajde uz niesu lehatka na opalovanie, tak ludia bez domova teraz spavaju na lavickach popri chodniku a okrem toho si urobili hotovu vilu z Molo Restaurant z pravej strany pri vonkajsom bare - susia si tam veci urcite sa aj kupu aj spavaju. Keby to bolo take jednoduche ako sa to vravi "vykopat" vsetkych policajtov von z aut aby sa prechazdali po parkoch okolo jazier po meste bolo by mozno aj menej smeti vsade a bezdomovcov a opilcov pri detských ihriskach.

23. september 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na tomto mieste, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
15. január 2022

Martin Uváček

V kontexte tohto podnetu už asi neaktuálne. Podnet sa môže uzavrieť. https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/80531/junacka-verejny-poriadok-ine

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania