Hydinárska-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

V riešení

chýbajúci priechod pre chodcov na zastávku vinohradnicka.

09. október 2019

Katarína Takáčová

Dopravné značenie "prechodu pre chodcov" by bolo potrebné riešiť na viacerých miestach - jednak na Hydinárskej, ako píše Zuzana, a to hneď na viacerých miestach - napr. je vyznačený prechod cez Družobnú, avšak už sa nerieši prechod z jednej strany Hydinárskej na druhú; taktiež na ulici Padlých hrdinov, kedy je v dopravnej špičke problém prejsť z pravej strany cesty na druhú stranu, napr. k reštaurácii Tryskáč. Taktiež pri novom asfaltovaní cesty za pozabudli znova vyznačiť prechody pre chodcov na Padlých hrdinov -- od ihriska v parku je chodník, avšak končí na ceste bez prechodu pre chodcov.
15. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dopravné značenie priechod pre chodcov na ul. Hydinárska si vyžaduje bezbariérovú úpravu a nastriekanie priechodu pre chodcov na základe vyhlášky č. 532/2002 Z. z. a vyhlášky MV SR č. 9/2009 Z. z.. Keďže si to vyžaduje stavebné úpravy, mestská časť nemá tento rok dostatok finančných prostriedkov na jeho vybudovanie.
Čo sa týka ulice Padlých hrdinov, patrí do vlastníctva hlavného mesta, preto podnet postupujem aj magistrátu.

S pozdravom

Mgr. Monika Kovácsová
odd. ŽP, OaCH
16. október 2019

Katarína Takáčová

Dobrý deň, ďakujem za riešenie problému. S odpoveďou, čo sa týka prechodu pre prechodcov na Hydinárskej, nie som spokojná a to z dôvodov:1)pokiaľ sa povoľuje naďalej výstavba na "Podunajskej bráne", kde Hydinárska súži ako hlavná dopravná tepna, bezpečmosť občanov by mala by byť prioritou samosprávy,2) pokiaľ má samospráva peniaze na nezmyselné kvetinové výsadby po celej mestskej časti a vie zaplatiť dodávateľa za údržbu a starostlivosť výsadieb, tak mi nestačí odpoveď, že nie sú na to peniaze, skôr sa treba zamyslieť, čo sú priority,3) nakoľko ide o ulicu, kde má bydlisko aj samotný pán starosta, mal by vedieť, aká je situácia, je tam veľa rodín s malými deťmi a pokiaľ sa čaká len na nejaké nešťadtie, tak sa môže stať priamo pred jeho domov. Poprosím, aby ste tento podnet ešte raz prehodnotili. Ďakujem
17. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, ani Takáčová,
komentár preposielam samospráve.
Podnet však nechám uzavretý, keďže samospráva momentálne nemá na riešenie finančné prostriedky. Ak zmenia stanovisko, rada ho znovu otvorím.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
17. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, o ktorom sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. jún 2020

Katarína Takáčová

Hydinárska-priechod pre chodcov-chýbajúci

DD, opakovane podávam podnet na doriešenie prechodu pre chodcov na Hydinárskej ulici - smerom k obratisku MHD, dopĺňam o vyznačenie prechodov aj po celej ulici, na ktorej prebieha rozsiahla výstavba z pohľadu "Podunajskej brány" a i.. Prvý podnet bol podaný 22.9.2019 s tým, že bol vyriešený konštatovaním, že nie sú finančné prostriedky v rozpočte. Máme už polovicu r. 2020; rozpočet obce už stihol financovať minimálne 4 výsadby kvetov na námestí a v MČ; avšak prechod stále nie je vyznačený. Verím, že začiatkom škol.roka 2020/2021 už deti budú bezpečne prechádzať cez prechod na zastávku MHD. Ďakujem
15. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnetom vo veci realizácie priechodu pre chodcov na Hydinárskej ulici sa bude referát dopravy a miestnych komunikácií zaoberať, kde je potrebné spracovať projekt organizácie dopravy, následne predložiť do operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy a po schválení projektu je možné pristúpiť k realizácii dopravného značenia na ulici Hydinárska.

S pozdravom

referát dopravy a miestnych komunikácií
25. apríl 2023

Miri

Hydinárska-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Chcela by som upozorniť na túto križovatku, ktorá nie je označená žiadnym prechodom pre chodcov. Nachádza sa tam zastávka autobusu, ktorá je konečná pre autobus c.67, kde nastupuje a vystupuje veľmi veľa ľudí, avšak nie je tam žiaden prechod smerom na Hydinársku ulicu. Chodí tam veľmi veľa áut aj nákladných aut, ktoré nedodržujú primeranú rýchlosť. Chodim tadiaľto denne na autobus s deťmi, avšak tato križovatka nie je vôbec bezpečná, minule nám tak vybehlo auto bez smerovky, že sme sa veľmi vylakali. Poprosím vás preto o urýchlené vyriešenie podnetu - doplniť prechod pre chodcov, prípadne dať aj spomaľovače na cestu. Vopred vďaka.
25. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
28. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vo veci požiadavky na vybudovanie priechodu pre chodcov na ul. Vinohradnícka ( konečná autobusovej linky č. 67) a ul. Hydinárska vykonáme miestnu obhliadku za účelom zistenia skutkového stavu. Bližšie informácie Vám radi poskytneme na tel. č.: 02/40 20 72 25, email: [email protected], prípadne osobne na ul. : Žiacka 2, oddelenie ŽP, O a CH, I. poschodie. Ďakujeme, že nám pomáhate zlepšovať životné podmienky v našej mestskej časti.

Odd. ŽP, O a CH

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania