Kamenné námestie-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Ján 25. septembra 2019

Orezaný strom nie sú zatreté orezané časti štepárskym voskom ,alebo aspoň farbou vode odolnou. Takto je vysoká pravdepodobnosť že strom vyschne. Toto by odborný botanický pracovník ,alebo záhradník nikdy nespravil. Takto povrchne ošetriť vzácny strom . Vyzerá to priam akoby sa tohto strom chcel niekto zámerne zbaviť.

25. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. september 2019

Jerome

vyzerá to príšerne
14. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

orez suchých konárov dreviny bol realizovaný odbornou arboristickou firmou.

S pozdravom

Oddelenie životného prostredia
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. december 2019

Antoan

S takýmito odborníkmi bude o chvíľu po zeleni. Takto bol zničený aj 200 - ročný strom na hrade. Taktiež s odborným orezom , ktorý po roku vyschol takže po ňom zostal len peň. Pri hradnej reštaurácii.
27. máj 2020

Ján

Strom už z viac ako polovice uschol. To je ten odborný arboristický orez ! Na hrade po odbornom oreze vyschol 200 ročný strom a toto je ďalší , ktorý odborníci zničili.
08. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

orez dreviny bol vykonaný odbornou arboristickou firmou, ktorej pracovníci sú držitelia tuzemských i zahraničných certifikátov s niekoľkodesaťročnou praxou v odbore arboristika. Rez bol navrhnutý vzhľadom na vtedajší zdravotný stav drevín. Zväčšil a vylepšil sa prekoreniteľný priestor drevín, koruna sa zredukovala, aby sa predišlo zlomom v korune, zabezpečila stabilita stromu a podporil rast koreňov. Aj keď sa jedná o senescentného jedinca, ktorú bol už pred 10 rokmi vyhodnotený s krátkodobou perspektívou existencie, uvedomujeme si dôležitosť vzrastlých drevín v centre mesta, preto sa snažíme o čo najdlhšiu existenciu takýchto stromov na stanovisku.
Rez bol vykonaný v súlade s STN 837010 a Arboristickým štandardom 1. Rany po reze sa spravidla nezatierajú.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. júl 2020

Ján

A to je veľká chyba ,že sa odrezané konáre nezatierajú a preto tento strom odumiera. To by mala táto odborná firma vedieť!
Strom z viac ako polovice už uschol po tomto odbornom zásahu.
13. júl 2020

Antoan

To vie aj obyčajný amatér záhradkár bez odbornej kvalifikácie , že sa odrezané haluze musia zatrieť , aby strom nevyschol. Takto svojou nedbalosťou zničili strom. Mali by to dostať k náhrade. Nájdite si lepšiu firmu čo nemá len papier o odbornosti , ale to vie aj naozaj robiť. Keď sa táto firma stará aj o lipy na Hlavnom námestí , ktoré od začiatku neboli tvarované a odborne prerezávané teraz ich koruny vyzerajú ako vyplznutá metla .
13. júl 2020

Ján

Väčšia časť vyschnutá.
28. november 2023

Ján

Strom je prakticky vyschnutý . Mal by sa odstrániť a nahradiť novým. Možno by by sa tam mohol vysadiť čo najväčší ihličnatý strom , ktorý by sa na Vianoce mohol ozdobiť a vysvietiť.


Prosím preposlať samospráve.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania