Umiestnenie zábrany

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Jana 03. marca 2014

O lesoparku pri dostihovej dráhe sa už písalo, ako ho nedisciplinovaní obyvatelia okolitých domov devastujú, nie sú však jediný. Devastujú ho aj parkovaním nedisciplinovaní vodiči. Ak nemajú obmedzenia, myslia si že môžu všetko aj keď ničia spoločný priestor. Žiadame osadiť zábrany ešte skôr než sa park zničí celkom.

03. marec 2014

q

co na to nasa zbytocna mestska policia? ci zase nic, ako vzdy?
05. marec 2014

vladimir

ta stoji od 10:30 do 13:30 radsej v pravidelnych intervaloch pri miestnom urade petrzalka pri rampe na zadne parkovisko a vybera pokuty za zle odbocenie z hlavnej cesty. a o par metrov dalej sa vsade parkuje na travnikoch, osadzaju sa reklamy na cierno, bezdomovci si robia vsade v parkoch piknik pri pohariku cuca , ale im je to jedno, priorita je buzerovat ludi za to ze si nevsimli znacku zakaz odbocenia a naplnit kasu tymto najjednoduchejsim sposobom, co tam po tom ze vsade si po petrzalke robi kazdy inac co chce. mam pocit ze aj ked niekto nieco robi co nie je koser a neprinesieto okamzitu pokutu radsej sa robia ze nevidia:-(((((
08. december 2017

MA

ja ti dam zabrany!! keby ste sa tam vsetci vychodnari nenatrepali tak je kde parkovat! ja ako domaci musim parkovat na tomto mieste!!!! hlavne ze vychodnare mi parkuju pred branou!! toto je snad najkretenskejsia ulica!
02. máj 2023

Palo Palfy

Velmi stary podnet. Obyvatelia Gwerkovej by sa mohli vyjadrit, ci je este aktualny. Nie v zmysle, ci je tam rampa, lebo tam nie je. Ale ci je potrebna.
17. august 2023

Jano - Star9H6j

Je aktuálny, aktuálne tam parkuje cca 5-7 aut kludne aj 3 rady (3za sebou ako je to strieborne auto) po oboch stranách + zároveň na ceste parkujú po oboch stranách a vtedy je tam len cca 2,8m miesta (merané MSP min.rok)

Rampa tam je hlúposť stačí jednoduchá značka o zákaze zastavenia

je to účelová/lesná komunikácia (podla katastra) vo vlastníctve BA, donedávna aj a v správe MČ (aspoň v časti, tote je už otázne..."obaja" si to roky prehadzovali podľa potreby + vyhovárajú že to nepatrí pod nich (aktálny zápis z katastra by mal byt jasný...)). MSP o lokalite vie, tiež ju ignoruje.
Cca 3 min peso (vpravo) sa zvacsa da riadne zaparkovať...

Poprosím ADMINA nech prepošle Magistrátu
18. august 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
22. august 2023

🤡

No a naozaj si niekto myslí, že vodiči, ktorí stoja v zakrivení križovatky alebo do 5m od jeho začiatku, neponechávajú na obojsmernej účelovej komunikácii 6m na prejazd a stoja na verejnej zeleni, že sa budú obávať sankcie po osadení značky nejakého zákazu ...

Rampa tam byť nemôže, ako by sa do lesa dostali v prípade požiaru napríklad hasiči. Aha, vlastne oni sa tam nedostanú už ani teraz ...

Parkovať sa dá aj na Haanovej, ale tým parčíkom by sa niekomu muselo prejsť. Ale prečo, keď za to nie je v Bratislave nikde žiaden postih?
22. august 2023

🤡

PS Ešte teda vozidlo z foto je v protismere. Tiež v Bratislave bežná vec, asi až keď to zabije niekoľkých cyklistov, začne sa na to robiť kampaň, že ani na minútku ...
22. august 2023

🤡

Pre pôvodnú zadávateľku Janu, ktorá sa obávala v 2014, že park sa zničí autami - ona tomu vôbec nerozumela, to mal byť autopark...

Totiž, podľa vyjadrenia zástupcu veliteľa Mestskej polície z minulého roka, tak - citát:

Nepriaznivú situáciu v doprave môžu vyriešiť len nové parkovacie kapacity, ideálne v podobe parkovacích domov či záchytných parkovísk. „V Petržalke je viacero vhodných plôch, kde by sa dali vybudovať. Hneď z hlavy mi napadá napríklad Starohájsky lesík, ktorý momentálne doslova a do písmena chátra,“ vysvetľuje Ján. Zmenilo by to ráz a charakter Petržalky.




Toto môže mať na vlastnom blogu iba Bratislavská mestská ... to je, čo?

https://www.msp.bratislava.sk/novinka/28757/petrzalski-policajti-lietaju-od-priestupku-k-priestupku-ale-snazia-sa-robit-aj-klasicku-policajnu-pracu
22. august 2023

Jano - Star9H6j

Predpokladám že tento úradník myslel to obrovské parkovisko z druhej strany lesíka, ktoré ste zrejme myslel aj vy (Haanova). Tam počas najsilnejších dní je zaplnená tak 1/2 kapacity a parkovací dom by tam naozaj nemal komu prekážať (kvalitne/moderne navrhnutý).

Je vtipné že MSP úradník si ale "hned z hlavy" nespomenul že doslova 5m od toho prázdneho parkoviska parkujú ľudia "protizákonne" na chodníku bez dodržania 1,5m + v uliciach kde nechajú na ceste cca 2,2 m, namiesto 5-6 m požadovaných...
- A TERAZ SA PODRZME.... vsetko sa to deje hneď vo vedľajšej ulici ako ma pan MSP URADNIK JÁN svoju petrzalsku stanicu :)
25. august 2023

🤡

Tak ja sa práve obávam, že predpokladáte zle - jednak je tam použitý názov s veľkým S, a dosť špecifický názov, ale tiež to ide v duchu tých podnetov za posledných 8 rokov, zhodou okolností od Jany tiež, vystihuje to úplne presne s predstihom:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/7887/vycistenie-lesoparku

Hrozne to pripomína to poňatie, že sa nepokutovali často autá na zeleni, keď už ju zničili, lebo veď na žiadnej nestáli. Aj to som už počul, tak to tak zapadá, čo sa na tej služobni asi traduje. Úplne to zapadá to doho pozorovania od Vás a aj to použitie slova, že chátra ...

A teda mať zberné parkovisko bez príjazdu z Dolnozemskej alebo inej výpadovky, takto zo Starohájskej?

Inak tiež vtipné, že podnet bol preposlaný samospráve po 8 rokoch a ani tá úvodná odpoveď nevie prísť, že budú hľadať, komu to prideliť ...
25. august 2023

🤡

Pardón, ten príjazd je tam na Haanovu z Furdekovej, dosť kľukatá ulica, veľmi zle prístupná z každého príjazdu do Petržalky, v podstate po serpentínovom prejazde do vnútra Petržalky.

Ja neviem, ja keby som mal stanicu na ulici Haanova, tak o vysnívanom zbernom parkovisku hovorím ako o tom na Haanovej, nie o vedľajšom lesíku. Tiež keď sa tam neparkuje skoro vôbec teraz, nesníval by som, že by sa tam zázrakom začalo. Keď niekde máte kapacitu 100 miest a obsadenosť 20, tak po preinvestovaní miliónu a vytvorení 500 miest na rovnakej ploche pravdepodobne dosiahnete pokles z 20 na 4 percentá vyťaženosti. To nikto takto investične neuvažuje, dúfajme...
27. august 2023

Jano - Star9H6j

tu s vami nebudem súhlasiť ze je dané miesto neprístupné, prave naopak... ale je to vlastne nepodstatne. vôbec som totiž nepísal o parkovacím dome na tomto mieste ako zbernom/zachytnom... to je samozrejme blbosť... ale ako parkovací dom pre obyvateľov danej lokality Hanova/Furdekova/časť NMH. Do 8-9 mesiacov bude daná lokalita pod PAAS, od októbra je zákaz parkovania na chodniku, a Petržalka tam neplánuje značiť miesta na chodniku práve z dôvodu prázdneho veľkého parkoviska + by sa musela zjednosmernit časť ulic (samozrejme vyunucovanie zákona od MSP bude boj ale omnoho ľahší lebo ani uz ich najblbsie vyhovorky nebudú použiteľné od októbra...) to parkovisko sa zaplní konečne... ale tu sme obaja odbočili od podnetu zadavatelky (asi mojou vinou v predošlom príspevku)... mal som totiz potrebu upozorniť na (ne)schopnosti/kvalitu MSP ktora je slepá k zákonu už hneď vo vedlajsej ulici "pod nosom"
08. september 2023

Zoli

Admin, prosim o pripomenutie samosprave, teda ak to ma zmysel aspon v tom ohlade, ze za .. 8 rokov nie je jedina ani uvodna odpoved, aky usek to ma vlastne na starosti, ved mesto ma povinnost starat sa o zelen a ochranovat ju. Po parku su vsade rozmiestnene magistratne tabule, ako si mame vazit lesopark, kto ho teda spravuje konkretne pod Magistratom? Uz je z toho pomaly male parkovisko pre 6-8 aut ako je na fotke vidno povodne jedno. Parkuje sa na korenovom systeme stromov.
08. september 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Podnet bol preposlaný pred necelým mesiacom. Situáciu budem sledovať a ak sa magistrát neozve v v dohľadnej dobe, prepošlem ho znovu.
Ďakujem za pochopenie...

s pozdravom

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
17. september 2023

Jergus

Podnet bol preposlany pred mesiacom. DEVIATY ROK BEZ JEDINEJ ODPOVEDE.

Su tu 3 suvisiace podnety, kedy sa lesoparku nikto nevenuje, ani Petrzalka, ani Magistrat. Ci uz z hladiska dopravy, ale aj ochranarskej, proste nic. Tak je to park v sprave mesta, alebo je bez spravcu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania