Vyčistenie lesoparku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Jana 27. februára 2014

Bývam v Petržalke už takmer 61 rokov. Do tohoto lesíka som chodieval ako dieťa s rodičmi a s učiteľmi ZŠ. Nie je mi ľahostajné ako sa "lesopark" zmenil. Ľudia ho riadne zdevastovali, ale niet sa čo čudovať, pred nohami ľudí nič nie je bezpečné. Avšak aj napriek tomu by si tento kúsok zelene zaslúžil vyčistiť. Neviem komu patrí, určite mi pani Podmajerská napíše že MÚ nie, ale aj tak rokovať s kompetentnými o jeho vyčistení by sa malo, aby táto oddychová zóna ostala zachovaná.

28. február 2014

Jana

súhlasím s obyvateľkou sídliska, mne sa zdá akoby všeci tí čo chodia do tohto lesíka sa akože "rekreovať" sa ho snažili zlikvidovať a asi nahradiť ho nejakým hypermarketom, betónovou plochou alebo parkoviskom. Tiež poznám túto oblasť, nepredpokladala som že cca za 30 rokov ostane z lesíka len zúbožené torzo, a to lesík prežil aj druhú svetovú vojnu, poľovačky. Stromy sú vyrúbané, popadané, vyšliapané sú tam široké cesty krížom krážom, akoby tadiaľ chodili päťstupy. Ženy deti muži, inak tváriaci sa distingvovane, vyhadzujú odpadky priamo pod nohy. Mladé mamičky s oteckami by si mali zorganizovať brigádu a upratať lesík a chrániť si ho, lebo inak budú chodiť na prechádzy s detičkami nie do prírody, ale na parkovisko.
07. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dňa 4.3.2014 vykonal na základe podnetu zamestnanec miestneho úradu - oddelenia životného prostredia terénnu ohliadku, aby zistil množstvo odpadu a zdravotný stav drevín v predmetnom „lesíku“ pri Dostihovej dráhe. Vzhľadom na skutočnosť, že uvedená lokalita nie je v správe mestskej časti, sme vyzvali vlastníka pozemku, aby z lesných chodníkov odstránil polámané kmene, a aby zabezpečoval priebežne údržbu drevín tak, aby nedošlo k ohrozovaniu návštevníkov tejto lokality. Zároveň sme ho upozornili na Všeobecne záväzné nariadenie o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti a na to, aby zabezpečoval čistotu a poriadok pribežne.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
02. máj 2014

Angela

U nás to tak už chodí. Bodka. Problém je neriešený. Sme ľudia sebeckí! Staráme sa o vlastné ja, príroda je nám "ukradnutá" len o nej básnime. Ale ruku k dielu, teda pozbieraním a vyčistením lesíka nič neurobíme. Každý krát keď tadiaľ prehádzam vidím rodičov ako si v tom pokojnom ale zanedbanom prostredí uspávajú detičky, prechádzajú sa s kočíkmi. Keby tí všetci pomohli skrášliť ten lesík, určite by mali dobrý pocit v duši. Raz by mohli rozprávať svojim deťom o jedmom malom záslužnom čine, ktorý pre ich vývoj a pokojný spánok urobili.
17. september 2023

Jergus

Admina prosim o preposlanie, nebudem otvarat novy podnet, ked park trpi vsetkymi tymi problemami, co tu boli spomenute pred 9 rokmi. Ostatni to uz vzdali, je nacase dostat normalne odpovede od spravca parku. Aktualne je to Magistrat. Ked to spravovat nevie, nech to da do spravy Petrzalke.
18. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. október 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania