Ilegálny výrub drevín pre hausbóty

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Jan Hubar 11. marca 2014

Na brehu Jaroveckého ramena boli nelegálne odstránené dreviny, kríky a pôvodné rastliny za účelom výstavby nových hausboatov. Samotná výstavba pravdepodobne nelegálna nie je, ale výrub a úprava brehov je v tomto prísne chránemom území posudzovaná ako trestný čin.

Prosím preto kompetentné orgány, aby začali okamžite konať. Je nemysliteľné, aby si úzka skupina zbohatlíkov donekonečna "privatizovala" a uzurpovala verejné priestory len pre seba.

11. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Podľa fotografie s najväčšou pravdepodobnosťou nejde o katastrálne územie MČ Bratislava – Rusovce, ale o k.ú. susediacej MČ Bratislava – Jarovce. Bez ohľadu na presné určenie územia však treba uviesť, že výrub stromov v takomto území mestské časti nepovoľujú a vykonať ho možno len po vyjadrení, resp. so súhlasom Okresného úradu v Bratislave (pred reorganizáciou orgánov štátnej správy išlo o kompetenciu bývalého Krajského úradu životného prostredia v Bratislave.)

Podnet sme zaslali na Okresný úrad v Bratislave.

Dušan Antoš, starosta MČ Bratislava – Rusovce
12. marec 2014

Tomáš Kostelník

Dobrý deň pán Hubar, môžete sa mi prosím ozvať na email: [email protected]?
Ďakujem
Tomáš Kostelník
TA3
03. máj 2014

Goran

Tento problem sa tyka mestskej casti Bratislava - Jarovce...
01. júl 2014

Neviem Nechcem

V akom je to stave? Serieme stale na to? :)
06. august 2014

Goran

Treba sa pytat na Miestom urade v Jarovciach kam toto uzemie katastralne patri, Treba oslovit Statnu plavebnu spravu ktora vydava povolenia na ukotvenie hausbotov, treba bombardovat Povodie Dunaja ktore ma v sprave toto uzemie a treba bombardovat ministerstvo zivotneho prostredia SR ktore by malo konecne zacat konat a zaujat stanovisko!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania