Trnavská cesta-parkovanie-problémové


Vyriešený
meno
Zuzana 26. októbra 2019

Nakladne auto s reklamnym putacom parkujuce na parkovisku tak, ze zabera takmer celu sirku prilahleho chodnika. Problem momentalne trva minimalne styri dni.

28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

posielame podnet na Mestskú políciu. Bohužiaľ tá zatiaľ kvôli zákonu nemôže uplatňovať objektívnu zodpovednosť a preto môže pokutovať zle stojace vozidlá len osobne na mieste. Uvedomujeme si, že to je absolútne zbytočné a míňa to naše kapacity a prostriedky a aj preto náš pán primátor začal pracovať na zmene zákona o obecnej polícií aj v spolupráci s Ministerstvom vnútra, ktoré mu v tomto prisľúbilo podporu. Reálna situácia je táka že do volieb sa pripraví návrh zákona a následne o ňom bude rozhodovať parlament už v novom zložení. Poprosíme vás preto aby ste v prípade možnosti okamžite volali na linku 159, aby policajti mohli prísť a na mieste podnet vyriešiť. Momentálne máme spustenú aj kampaň na nábor nových mestských policajtov a policajtiek, aby kapacity umožňovali začať vymáhať zákon v uliciach Bratislavy k spokojnosti všetkých občanov a občianiek. Mrzí nás zbytočná zastaranosť možností riešenia tejto situácie, avšak už usilovne pracujeme na riešení.

PS: v prípade, že niekto z Vášho okolia má záujem, môžete pokojne odporučiť: http://www.budpolicajt.sk/

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
06. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet bol opakovane preverený a bolo zistené, že vozidlo parkuje takým spôsobom, že nezasahuje smerom na chodník ale nad zeleň, pričom týmto spôsobom parkovania vozidla nedochádza k porušeniu zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Z miesta bola vyhotovená aj fotodokumentácia, ktorá je súčasťou spisového materiálu.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
06. november 2019

Zuzana

Dakujem za preverenie a odpoved. Kedze riesenie mojho podnetu trvalo isty cas, vozidlo medzitym preparkovalo na druhu stranu parkoviska, cize je pravda, co pisete - uz nezasahovalo na chodnik, ale nad zelen.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania