Horská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Samuel 11. novembra 2019

Rano pocas dopravnej spicky (najma medzi 7:00 a 8:30) sa na spojnici medzi Horskou a Novym Zahonom (vid obrazok) pohybuje velke mnozstvo aut bez povolenia. Auta sa bez povolenia snazia vyhnut zapche na Peknej ceste. Tato komunikacia je uzka a auta casto idu velmi rychlo, takze ohrozuju chodcov, zvacsa matky s detmi, skolopovinne deti ako aj cyklistov. Prosim o vyslanie policajnej hliadky, ktora by urobila napravu.
Dakujem

11. november 2019

Vladimir Z.

Policajne hliadky tadial chodia kazde rano. Bohuzial, nezastavuju, len si skracuju cestu. :)
12. november 2019

Michal

To iste plati pre celu Horsku az po Ahoj Briezky. Bolo by fajn, ak by tam aspon sem tam policajna hliadka zavitala. Ako pise Vladimir, jednu dve som zachytil, ale vyzeralo to tak, ze len obchadzali zapchu na Racianskej...
13. november 2019

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti pripravujeme komplexné riešenie obsluhy tohto územia. Prvým krokom je schválenie prvého dopravného projektu, prostredníctvom ktorého osadíme stĺpiky na dolnom konci ulice Nový záhon, aby vozidlá nemohli jazdiť po cyklotrase. Ďalšie zmeny pripravujeme aj na budúci rok po dokončení rekonštrukcie bývalej budovy AB Kozmetiky pričom musíme zabezpečiť prístup pre niekoľko rodinných domov, ktoré v lokalite Nový záhon vznikli.

Úplne tak automobilovú dopravu vylúčiť nevieme.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
18. november 2019

Samuel

Dobry den p. Cupka,

Dakujem za informaciu, mozem sa spytat, ci su v suvislosti s dopravnym projektom zname aj nejake konkretne terminy? Su dokumenty verejne pristupne na internete?

Dakujem
09. december 2019

Michal

Dobry den,
v piatok sme pri kratkej prechadzke (30min - od Ahoj Briezkov po ZST Vinohrady) stretli 8 aut. Polovica z nich boli taxikari.
Bolo by fajn, ak by sa vjazd naozaj co najskor obmedzil aj stavebne.

Dakujem.
08. júl 2020

Michal

Dobry den,
podarilo sa nieco spravit v tejto veci? Nove stlpiky som zatial nezaregistroval...

Dakujem.
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Minulý týždeň umiestnil súkromný majiteľ pozemkov okolo bývalej budovy AB Kozmetika celkovo štyri sklápacie stĺpiky.

Tie v súčasnosti bránia vozidlám v prejazde z Nového záhona smerom na Račiansku a tým pádom dramaticky klesne množstvo automobilov na v podnete spomínaných komunikáciách.

Vzhľadom na to, že na ulici Nový záhon sa nachádzajú minimálne tri obývané rodinné domy budú týmto obyvateľom udelené výnimky z našej strany pričom ich požiadame o rešpektovanie maximálnej povolenej rýchlosti 20 km/h a rešpekt voči kočíkujúcim, bežcom a iným užívateľov vinohradov.

V súčasnosti evidujeme dve takéto žiadosti pričom predpokladáme, že celkový počet povolení dosiahne číslo šesť.

To znamená, že na danej ceste stretnete maximálne týchto šesť vozidiel.

Jedinou alternatívou by bolo umožnenie vjazdu po zmiešanom chodníku pre chodcov a cyklistov pri električkovej trati. Táto alternatíva však doteraz vyvolala najviac konfliktov medzi motoristami a tými ostatnými + je na konci Nového záhona pri električkovej trati neprehľadná križovatka.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.