Kubačova-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Dobrý deň, zasielam návrh na komplexné riešenie parkovania v okolí nákupného/zdravotného strediska vedľa miestneho úradu v Rači. Priestor nie je dostatočne využitý, každodenné problémy s parkovaním v centre Rače, zavadzajúce autá na hodníku na miestach s chybajucimi dopravnými stĺpikmi ... atď. Navrhujem vybudovať nové parkovacie miesta so šikmým státím priamo z cesty + vybagrovať schodiky po pravej strane na ďalšie 3 parkovacie miesta. Chodník by sa tym pádom presunul k budove. A pripadne by sa tam zišiel jeden ostrovček, kde by bol zasadený aspoň jeden strom. Onedlho sa začnú vyberať "ťažké prachy" za parkovanie, tak nech občania vidia, že aj tu v Rači sa niečo deje a rozširujú sa parkovacie miesta na denne vyťažených lokalitách.

11. november 2019

Tomas Mahi

Chodte na bicykli alebo autobusom ... Áut je všade viac než dosť ...
11. november 2019

Martin

Tomáš chodím na bicykli každý deň, dokonca aj v zime, ale tento príspevok nie je o alternatívnej doprave. Obyvateľov v Rači iba pribúda a k tomu je potrebné prispôsobiť aj infraštruktúru, okrem iného aj nové parkovacie miesta.
13. november 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za preposlanie podnetu. Vyhodnotíme si ho na oddelení, ale vzhľadom na zložité majetkovo-právne vzťahy v okolí budovy OC Račan bude zložité skoordinovať navrhované riešenie.

V súčasnosti slúži pre potreby návštevníkov OC Račan parkovisko medzi touto budovou a budovou miestneho úradu. Toto parkovisko je len v minimálnej miere využívané miestnymi obyvateľmi a tak môžeme jeho kapacitu považovať za dostatočnú. Parkovacie miesta na území Rače samozrejme môžeme budovať, ale bez toho, aby sme zhoršovali podmienky pre pešiu dopravu či zhoršovali stav zelene v račianskych verejných priestoroch.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania