Ihrisko za Skyboxom - kedy bude hotové?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Jana 16. marca 2014

Dobry den,

v auguste 2013 bolo na strankach petrzalka.sk ( http://www.petrzalka.sk/2013-08-02-za-bytovym-domom-skybox-bude-nove-detske-ihrisko/ ) zverejnena informacia, ze za bytovym domom Skybox bude novovybudovane detske ihrisko. Nejednu maminu z ulic Iljusinova a Tupolevova dana informacia urcite potesila, nakolko v blizkosti uvedenych ulic nie je ziadne ihrisko pre deti. Doteraz, ale ziadne ihrisko nevzniklo. A preto sa chcem opytat, kedy bude vybudovane? Lebo v danej oblasti maminy s detmi nemaju vela moznosti, kde sa zabavit. Su tu vacsie travnate plochy, ktore su ale plne psich vykalov, alebo su tu len kamenne pozostatky z ihrisk z 90-tych rokov. Mame akurat moznost ist na vzdialenejsie ihriska, ktore su plne deticiek uz aj bez nas, alebo denne absolvovat slalom medzi psimi vykalmi. Urcite, ale toto nie je predstava, ako by mali nase deti travit volny cas. Rodin s malymi detmi je tu dost vela a preto, prosim, o riesenie danej situacie. Takisto obytny dom Skybox bude obyvany prevazne mladymi ludmi a rodinami, takze otazku ihriska je potrebne urcite riesit co najskor. Uz tomu bude skoro rok od danej informacie a zatial ziadny posun dopredu nie je vidno a to si podla clanku novovybudovane ihrisko deti mali vyskusat uz kratko po zasadnuti do skolskych lavic.

Za skoru reakciu a riesenie danej situacie dakujem,
Jana

16. marec 2014

Juliette

Z online diskusie (06/02/2012 - uplne posledny prispevok) http://www.petrzalka.sk/archiv-diskusii/diskusia-6-2-2012-1300-1400/

"Dobrý deň, s investorom sme už rokovali o benefite pre tento priestor -bol to jeden z mojich prvých krokov - ponúkol nám cca 10 tis..."

este raz "ponukol nam cca 10tis (€)" - uz su to vyse 2 roky, nic sa nedeje, reci ze to bude hotove na jesen 2013 su ostali recami. Vyhovorky zo strany Petrzalky, ze na to treba nejaky cas, uz neprejdu. 2 roky su 2 roky, nikto sa tu nebol ani len pozriet.
16. marec 2014

vlado

a keby ste isli ku kostolu tam mate predsa tiez slubene od podpisu zmluvy predaja pozemku uz cez desat rokov ze vybuduju miesto pre deti na hranie a mladez? hmm.. mamicky ono je velmi pekne ze nadavate na psie vykaly, ale neviem ako sa vase deti budu hrat v tych vykaloch ked to ihrisko bude. psov je v tom okoli viac ako deti. zaroven sa otvori cochvila pivaren v spominanom skyboxe a to vam nebude vadit ze cele leto vam budu opilci hucat pri ihrisku, podla mna mal sky box pri projektovani uz pocitat s tym ze sa tam nastahuju mlade rodiny a nie vsetko len vybetonovat a potom pytat o mesta pozemok na ihrisko. ono je totiz aj na zvazenie ze okrem vas mamicky tu byvaju aj ludia uz cez 30 rokov, a tiez maju narok na domovu pohodu a nie pocuvat cely den vreskot deti a vas ako na ne kricite nech zlezu z hojdaciek. tu treba najst ako prve kompromis a nie sa stale vyhovarat sa ze deti, tu byvaju okrem deti aj ludia co pridu z prace domov a maju tak isto ako tie deti narok na svoj volny cas a odpocinok.. myslite si ze len tak zanikli tie ihriska??? apropo zelena plocha za skyboxom je absolutne nevhodna na ihrisko: cesta, kontajnerove statia- to vam bude prijemne sa pozerat na to ako deti pozeraju kazdych desat minut na bezdomovcov co vychadzuju kontajnerove statia, jedina mozna lokalita je podla mojho usudku na ploche pod Fit upom kde je vcelku aj tien a stromy kde sa mozu deti nerusene hrat bez akehokolvek ohrozenia na zdravi a mate tam aj hned bezbarierovy pristup od skyboxu. vo vnutro bloku je to nemyslitelne, davam to tak isto na zvazenie aj mestskej casti kde to ihrisko umiestnia. treba sa pozerat aj na druhu stranu mince.. a zase take tragicke to nie je, ked mate pocit ze len to ihrisko chyba detom ku stastiu tak to je smutne ze vam nevadii ten neporiadok vsade dookola na ktory sa tie vase deti musia pozerat co je vsade od neuzavretych kontajnerov. dalsia vec je, ze ohradit povodne plochy plotom ako predpisuju bezpectnostne pravidla pri uzivani ihriska bude asi po financnej ale aj estetickej stranke asi velmi komplikovane. drahe mamicky a co tak troska porozmyslat a najst aj inu akternativu ako len dat deti na kopu plastu a tvarit sa ze sme stastni lebo deti sa hraju.
16. marec 2014

Jana

Vazeny Vlado,
dakujem za Vas nazor, aj to je uhol pohladu, ako pisete. Nezijem tu ani jeden rok, ani nebyvam v Skyboxe. Umiestnenie ihriska som myslela presne v miestach pod stromami, zo zadnej strany Skyboxu, tak ako bolo uvedene v diskusii, ktoru zaslala Juliette a v minulosti tam detstke ihriska uz boli. To je ale na rozhodnuti kompetentych a verim, ze zoberu do uvahy vsetky faktory, aby miesto bolo vhodne aj pre deti. Ak by tu ihrisko vzniklo, predpokladam, ze bude oplotene, ako je standardom v dnesnej dobe, hlavne kvoli nezodpovednym psickarom.
Ze je tu vela psov mate pravdu, co je ale horsie je, ze vela z nich netrapi, ze su po ich milacikoch znecistene travniky a ze tu okrem dospelych ziju aj deti a travniky vyuzivaju na hru. Takisto mi prekaza, ze v okoli kontajnerovych stojisk je neporiadok, ale to je v ludoch, ze si to robia a neprekaza im to... Na tychto strankach je dost reakcii na oplotenie stojisk. Ludia teda maju zaujem o riesenie. Treba ale zacat od seba a viest k tomu aj svoje deti, o co sa ja snazim.
Ihrisko nepovazujem za jedine stastie, co pre moje dieta treba, ale urcite je to jedna z moznosti, ako moze stravit cas. Dieta, ktore este nechodi do jasli alebo skolky sa na ihrisku stretava s inymi detmi, uci sa socialnym vazbam, ziskava kamaratov. Rovnako kazde dieta sa rado pohojda, posmyka alebo zahra v piesku, mozno ste uz asi zabudli... Nechcem dieta posadit pred televizor ci pocitac, aby tam hladalo edukaciu ci zabavu. Aj s ohladom na programovu napln TV stanic nemam pocit, ze tam nieco mudreho moze najst. Zijeme aktivne a snazime sa robit program co najpestrejsi. K tomu by nam a urcite aj dalsim maminam v blizkom okoli vybudovanie destkeho ihriska pomohlo.
24. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po tom, čo sme zverejnili informáciu o tom, že sme sa s investorom dohodli na financiách na nové detské ihrisko, dvihla sa vlna odporu medzi obyvateľmi, ktorí tam ihrisko nechcú. Aj preto zvažuje momentálne mestská časť investovať tieto financie do areálu niektorej z materských škôlok. Okrem toho plánuje mestská časť v tomto roku revitalizovať a verejnosti sprístupniť školské ihrisko pri ZŠ Tupolevova, kde by mali byť aj hracie prvky pre deti.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
21. máj 2015

Lucia

Prajem dobry den, dufam, ze v ramci revitalizacie arealu zs tupolevova nezabudnete ani na hracie detske prvky ako ste prislubili, ci skor nas informovali.
28. máj 2015

lucia

Prajem dobry den, areal skoly je dokonceny, pre deti tam vsak chybaju akekolvek hracie prvky. Budu sa este doplnat? Z druhej strany skoly som si vsimla, ze su nove preliezky pre deti - to ale zrejme nebude priatupne verejnosti, ale pre vytvorenu MS.....
06. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania