Na pántoch-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
michi kuli 25. novembra 2019

Pozdĺž Púchovskej ulici od obratiska električiek až za nadjazd na Rybničnej ulici chýbajú stromy, kríky, aleje, ktoré by v letných horúčavách znížili teplotu ovzdušia i teplotu sálajúcu z vozoviek.
Urobme svoje mesto krajším, vhodnejším na bývanie, hlavne v období zvyšovania globálneho oteplovania kedy každý živý strom je dôležitejší ako mŕtvy bilboard.
Radi pridáme ruky k dielu.
Ďakujeme za riešenie podnetu

25. november 2019

Floralys

suhlasim 👍 zial odpoved bude ze mesto neplanuje vysadbu stromov na tychto miestach a ze vam dakuju za to, ze vam zalezi na vasom okoli.🤷‍♂️ nejsu schopni vysadit stromy priamo v meste, zial nie to na konci mesta kde sa jazdi prevazne iba autom. i ked ano, hodili by sa tam stovky stromov...
26. november 2019

🌳

Toto som sa už dlhšie chystal zadať, vďaka. Tiež nerozumiem, prečo sú práve tieto pozemky vždy tak dôkladne pokosené. Za nadjazdom po pravej strane smerom na Jur ich už nekosí nikto, takže tam rastú aspoň kroviny a postupne začínajú aj stromy.

Podľa katastra je to rozparcelované hala-bala: https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=orto&z=18&c=17.177846,48.220799&it=point&dt=owners#/detail/kataster/parcela-e/805700/4218_1
Je tam veľa súkromných vlastníkov (napr. PD Vajnory, Villa Vino Rača), ale niektoré úseky patria aj Hl. mestu, tak aspoň na tých by sa malo dať niečo vymyslieť (s výnimkou úsekov, kde by stromy bránili vo výhľade vodičom alebo zasahovali do sietí).
26. november 2019

michi kuli

@Floralys, preco ten pesimizmus? doba sa meni, stale viac ludi zacina mysliet pro-evniromentalne... samozrejme, ze na sukromnych pozemkoch mesto nemoze nic riesit... ale nie vsetky su tu sukromne, tak uvidime, aspon sa ozyvame ako obcania, ze tu nieco nieje v poriadku..

@Aeon, Presne ako vravíte.. keď mesto tu nič nezmôže, stále môžme komunikovať "ako ľudia s ľuďmi" s majiteľmi pozemkov..prípadne aj priložiť ruky k dielu:)
Idem vložiť zasa podobný príspevok, avšak s témou reklamného smogu (na odporúčenie správcu aplikácie - ďakujem, ak tu taký ešte nieje v spomínanej lokalite).
26. november 2019

Floralys

michi kuli, ja to len a len ocenujem. kiezby nas bolo viac co sa ozvu a podaju aj 20 podnetov za den. sam ich podavam velmi vela. na zaklade toho ale ten pesimizmus. za 6 mesiacov mam cez 100 podnetov. mal by som viac ale obec chorvatsky grob aktivne vsetky maze. 2tyzdne som ich denne nahadzoval ale omrzelo ma to. to ale este riesit budem. no a z tych 100 podnetov v ba bolo vyriesenych .......... 1 absolutne zle, len aby bol no a potom asi 2 k spokojnosti. 🤷‍♂️ tak dobra aplikacia a pomoc pre mesto ale mesto to neriesi dostatocne. nevenuje tomu pozornost. verim, ze ked nas bude viac, zmeni sa to ✊😊
26. november 2019

michi kuli

..tiež treba uznať, ze samosprávy v BA i okresoch majú na to málo ľudí, takže to trošku viazne..

Ale celkovo si myslím, keď začne každý meniť svoj postoj od seba (občan, úradník, starosta, primátor..) k lepšiemu, k súladu s prírodou, k dobru pre spoločnosť, namiesto pre svoje vačky tak potom príde celková zmena k lepšiemu..
To je dlhodobejší proces, keďže každý človek je na inom vývojovom stupni... tak zatiaľ každý sám za seba od seba:)
26. november 2019

Tomáš

Treba stromy zasadiť súkromne. Neverím, že by ich odtiaľ odstránili 🙂
26. november 2019

michi kuli

Ak by ste tam súkromne posadil alej, chodili by ste sa o tie stromy aj starať?
V letných horúčavách (budú stále vyššie) každé skré ráno zalievať?
11. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. august 2020

🌳

Ubehlo pár mesiacov, odpoveď nemáme žiadnu, zato pozemky sú aj teraz pokosené, akoby sa na nich malo hrať finále Ligy majstrov. Z akého rozpočtu sa táto prehnané kosenie vôbec financuje a prečo?
13. august 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
komentár preposielam magistrátu.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
14. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili. O podnete sme opäť informovali kompetentné oddelenie. O riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania