Ošarpané, neestetické a nefunkčné fontány v malom parku.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
SimonaOARBA 31. marca 2014

Veľmi nepekne pôsobia dve fontány v malom parku. Cez leto by boli veľmi obľúbené a užitočné.

31. marec 2014

Peter

velmi nepekne posobi aj ten bordel okolo, je to tam ako na smetisku...
01. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

ďakujeme za Váš podnet. Budeme sa ním určite zaoberať a pokúsime sa nájsť aj vhodné riešenie, avšak Vás poprosíme o trošku trpezlivosti, nakoľko máme momentálne v dedine veľa vecí rozrobených, ktoré musíme najskôr dokončiť, aby sme sa mohli pustiť do nových, lebo je čas jarného opravovania a upratovania.

Dnes na porade vedenia sme s kolegami už o tomto podnete hovorili a bohužiaľ tieto fontány nespĺňajú technické parametre na prevádzku. Sú to pozostatky socializmu. Ich údržba je technicky aj finančne veľmi náročná a MČ nemá prostriedky na ich prevádzku, nakoľko jedna nová a krásna fontána - vodný prvok bude v centrálnom Parku Pod lipami.

Takže naša predbežná úvaha je nasadiť do vnútra nefunkčných fontán kvetiny a dookola prerobiť a opraviť múriky na sedenie pre ľudí, čím sa celé prostredie v parčíku skrášli.
Popri už naplánovaných veciach a každodennej operatíve to časovo vidíme tak do cca 2 -3 mesiacov.

Ďakujeme

S pozdravom

Ing. Ján Mrva
Starosta
MČ Bratislava – Vajnory
01. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tak ako sme Vám už písali ohľadom našej úvahy nasadiť do vnútra nefunkčných fontán zeleň a dookola prerobiť a opraviť múriky na sedenie pre ľudí, čím by sa celé prostredie v parčíku skrášlilo, prišlo už k realizácii prvej etapy a to nasadeniu zelene, o čom prikladáme foto.

Ak počasie dovolí, v priebehu tohto týždňa by sme fontánky upravili zvonka (oprava betónu a náter) a v priebehu budúceho týždňa by sme namontovali okolo drevené sedáky.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva
starosta
01. júl 2014

Peter

Je to super hned to vyzera krajsie :D Dakujeme
16. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

s radosťou Vám oznamujem, že práce na "ošarpaných, neestetických a nefunkčných fontánach" boli ukončené.

Ako sme Vám písali (a zdokumentovali), v mesiaci jún sme vysadili do betónových blokov zeleň. Následne naši pracovníci hospodárskej správy opravili múriky a minulý týždeň, ešte pred našimi hodami, bola úprava bývalých fontán dokončená a boli osadené drevené lavičky.
Dúfam, že toto, dnes už pekné miesto v "Rakúsparku", bude príjemným miestom stretávania sa mamičiek, či mládeže Vajnor alebo aj seniorov. Na dodržiavanie čistoty je v blízkosti umiestnený aj parkový kôš a je teraz už na obyvateľoch, ako sa budú starať aj o toto nové, príjemné prostredie. Nie je totiž v silách žiadnej samosprávy všetko strážiť a kontrolovať. Aj medzi spoluobčanmi musí byť predsa duch spolupatričnosti a váženia si nášho spoločného majetku.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania