Intenzívna doprava na kedysi kľudnom sídlisku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Dušan Veselý 07. apríla 2014

Pekná cesta v m.č. Rača bola kedysi celkom kľudnou cestou. Zahusťovanie sídlisk, resp. celej m.č. Bratislava-Rača má za následok, že táto cesta nie je už vôbec bezpečná pre chodcov a pravidelne sú tam dopravné kolízie buď v rannej špičke, alebo popoludňajšej. Navrhujem a požadujem, aby nami platená samospráva s hromadou úradníkov tento vypuklý problém riešila a vyriešila v prospech obyvateľov sídliska Krasňany. Nie je možné tolerovať premenu kľudnej sidliskovej komunikácie na cestu podobnú výpadovke.

07. apríl 2014

Majdan

To sa da vyriesit lahko. Treba ist volit v komunalnych volbach. A samozrejme developermi zalozenu tzv. stranu zelenych nevolit. Napachane skody tzv.stranou zelenych sa uz,ale odcinit dat nebudu.
07. apríl 2014

Petra

A co take strasne (okrem LIDLu) pribudlo v tejto lokalite za posledne 3-4 roky? Podla mna kazda dopravna nehoda je vysledkom toho, ze vodici sa dostatocne nevenuju vedeniu svojho vozidla.
07. apríl 2014

peter

Ten co zadaval tento podnet asi zabudol ze je rok 2014. Intenzita a hustota dopravy suvisi s dobou, ked rodina uz nema jedno, ani dve ale rovno tri auta. Takze, treba adresovat tento podnet vsetkym tym, co si kupuju auta aby laskavo s tym prestali a nezahustovali nam tu dopravu, tak ako si to zela zadavatel podnetu. Okrem toho, toto sa netyka len tejto lokality a ulice , ale celej Brtaislavy a Slovenska.
07. apríl 2014

Janka

za posledne roky sa postavili rodinne domy a bytove domy nad krasnanami smerom do lava vo vinohradoch, al evsetci odtial chodia autami cey peknu cestu . Tato vystavba spada do Mestskej casti Nove mesto, ale doprava je riesena na napojenie pekna cesta. navyse dalsia vystavba je tam planovana ci uz rozbehnuta a opat na Peknu cestu.! je nutne riesit napojenie Peknej cesty krizom na pokracovanie Galvaniho. Tiez je nutne riesit parkovanie na peknej ceste. chodim 75 a mnohokrat m aproblem vyjst z Kadnarovej na peknu , co sa nema kde zmestiti dlhy autobus. a nasledne ked ide po Peknej ceste tak nema kadial, ked parkuju aut apo oboch stranach a do konca nakladiaky.
08. apríl 2014

sinope

pribudol LIDL, staci si vsimnut, kolko aut je tam v sobotu doobeda, co tak nebyvalo...jednoducho pritahuje to auta a bezdakov. Ked si idem nakupit pesi, tak sa prepletam medzi autami na parkovisku. Na lavickach na peknej ceste su bezdaci s pivkom v ruke....mame to co sme chceli.
Samozrejme k doprave neprispel ani Slanec, ani nove budovane developerske projekty - vystavba novych sidlisk je ta "spravna" cesta!!!
Ked vychadzate z Hubeného, napravo stoja auta a nie je dobry vyhlad na prichadzajuce auta zprava. Co uz, samosprava rozhodne o novych sidliskach, novych obchodoch, ktore vyplnia kazdy priestor, potom sa nedivme, ze sa tu mackame ako sardinky.
08. apríl 2014

Petra

Pre Sinope: co sa bezdakov tyka, tak ti tam v parciku vysedavali aj ked bola iba Jednota. Co sa aut tyka, tak suhlasim, ze na parkovisku pred LIDLom ich pribudlo ale ja som si zas vsimla, ze ich zas ubudlo na parkovisku pri Jednote. Pred tym ste urcite kluckovali na parkovisku pred Jednotou. Co sa Slancu tyka, tak s tym plne suhlasim ale ten dostal v Raci zelenu este tusim za Bielika alebo Zvonara.
08. apríl 2014

Dušan Veselý

mestská časť by mala dať narvh na zrušenie statia pri ceste pred LIDL-lom.
08. apríl 2014

Jano

Firma Grunt dostala zelenú za Bielika a ešte zelenšiu za zeleného starostu Pilinského, ktorý je, zdá sa ako sa písalo ešte pred voľbami, ich predĺženou rukou. Niekde v diskusiách sa nechal počuť aj poslanec Drotován /ešte pred voľbami, že Pilinský sa priznal, že kandidatúru mu financuje práve Grunt, ale že neskôr túto informáciu Pilinský poprel.
Zaujímavé aj bolo obhajovanie Bielika v predvolebných Pilinského novinách Račan a gratulácia Bielika Pilinskému ku zvoleniu.
08. apríl 2014

Jano

Ešte dovetok na vysvetlenie, Slanec je projekt firmy Grunt.
08. apríl 2014

sinope

koho teda volime v komunalnych volbach aby sme tu mohli zit ako tak obstojne? dajte tip
pre Petru: ok bezdomovci boli aj pred tym, ale aut je urcite viac a osobne sa mi nezda, ze by ich pred Jednotou ubudlo. Minimalne z boku pri Jendote od Lidla je plne skoro stale. Chodim tadial z prace, takze sledujem to na dennej baze.
Na ceste pri Lidli by nemali stat auta, minimalne nejakych 15 m od krizovatky, najhorsie ked sa tam postavi Avia ci ine male auticko, to uz nevidim nic. Ked je tma, da sa aspon orientovat podla svetla z auta, cez den bez vyhladu je to X krat riskantne.
08. apríl 2014

Peter

Jano, ked uz trepes nezmysli, tak aspon si over kde lezi SLanec :-) Slanec lezi na uzemi Noveho mesta, cize nie ziaden Bielik, ziaden Pilinsky ale byvaly starostovia z Noveho mesta. Je zaujimave, ze nespominas posledneho starostu Zvonara. Asi vies preco :-) A vraj hento a toto a toto povedal ten a toto onen a ten je zly, lebo preto.. Ako dieta v skolke.
08. apríl 2014

Peter

A este je zaujimave, ze vsetci sa stazuju len ked sedia za PC a nikto neda podnet na riesenie na prislusnych miestach. A v tomto pripade podla mapy spravy ciest , tato komunikacia je v sprace Hlavneho mesta. Tak sa pytam autora podnetu: ucinil aspon kroky tym, ze nahlasil tento svoj podnet na prislusny organ-Hlavne mesto? Alebo mus taci, ze bude tu mudrovat ako vsetci uradnici seru na vsetko a nikto nema pre neho pochopenie.
08. apríl 2014

Jano

Peter, ja som písal fakty. Áno, Slanec je už v Novom meste, ale infraštruktúrou napojený na Raču. Prečo mám spomínať Zvonára, keď sa to udialo za Bielika a Bielika obhajoval zelený Pilinský vo svojich predvolebných novinách Račan, myslím článok s názvom Bielik prehovoril alebo tak nejako. A že je Pilinský veľmi dobre s Bielikom hovorí aj fakt, že mu Bielik prišiel osobne gratulovať k zvoleniu. No a ešte aj to, že kontroverzná firma Grunt má nejakú veľkú zelenú za kontroverzného Pilinského.
08. apríl 2014

Peter

Este raz sa spytam, co ma spolocne samosprava z Race s vydanim stavebneho rozhodnutia na uzemi inej MC? To ze sa chodi cez Racu je bohuzial fakt, ale ten fakt Raca neovplyvni nijako. Treba sa este raz opytat kompetentnych z minulosti, preco to tak bolo (byvaly starosta Noveho mesta a byvaly primator). . A k tym dalsim konspiracnym teoriam sa je skoda vyjadrovat. Ak chceme z capa spravit zahradnika, tak sme presvedceny, ze to spravime :-) *Doporucujem Ti radsej si dat dobry cajik na ukludnenie duse a hlavy :-)
08. apríl 2014

Jano

Takže, ak sa vydávalo stavebné povolenie, ktoré priamo ovplyvňovalo záujmy občanov Rače, čo zjavne ovplyvňovalo, a aj každodenne nepriaznivo ovplyvňuje, tak sa mala Rača prihlásiť do stavebného konania a obhajovať záujmy svojich obyvateľov.
Bohužiaľ tie, podľa teba "konšpiračné teórie" , obyvatelia Rače každodenne pociťujú v podobe výrazného zhoršovania životného prostredia zahusťovaním, úbytkom zelene, viníc, zhoršovaním dopravy, znečistenejším ovzduším atď ako následok rozhodnutí, príp. nekonania alebo prižmurovania očí kontroverzným zeleným starostom Pilinským.
09. október 2021

Helena

Overenie stavu podnetu - vyriešený
09. október 2021

Dušan Veselý

Kecy v klecy pani Helena. Pekná cesta vykazuje ďalší nárast dopravy, zintenzívnenie.
06. apríl 2022

Martin Uváček

A ako sa to podľa vás ma vyriešiť? Bude aj ďalšia výstavba a ďalšie auta.
24. január 2023

Martin Uváček

Pribudli ďalšie spomaľovače na peknej ceste, Cyprichovej, Kadnárovej, okrem toho sú cele Krasňany zóna 30 km/h. Ani to sa nedá považovať za riešenie podnetu?
14. apríl 2023

Martin Uváček

Podnet bez reakcie samosprávy. Treba preposlať na magistrát.
14. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
12. február 2024

Martin Uváček

Podnet stále bez reakcie samosprávy.
12. február 2024

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania