Páričkova-priechod pre chodcov-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Petra Kopáčiková 18. februára 2020

Dobrý deň,
kvôli výstavbe novej autobusovej stanice prišlo na Páričkovej ulici k zmene organizácie dopravy, v rámci ktorej bol posunutý existujúci prechod o niekoľko metrov ďalej. Starý prechod bol pretretý farbou. Po čase sa však farby na novom a starom prechode zošúchali. Pôvodný prechod je opäť viditeľný a nový prechod je zodratý. Chodci tam využívajú oba prechody a vznikajú nebezpečné situácie, kedy podbiehajú vodičom pod auto aj na pôvodnom prechode, ktorý by sa ale už používať nemal. Bolo by možné znovu natrieť nový prechod a zatrieť starý prechod? Alebo dať na starý prechod aspoň oranžové čiary v tvare kríža, ktoré by chodcom jasne signalizovali, že sa prechod nemá používať?
Vďaka a pekný deň

Petra Kopáčiková

20. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
31. júl 2020

Ajeťák

Prosím o opätovné zaslanie samospráve, za pol roka (cca) sa s tým nič nespravilo a vznikajú tam kolízne situácie s vodičmi MHD a chodcami, keďže podľa zvislého dopravného značenia tam prechod má byť, (v smere z Karadžičovej) a začína byť zle viditeľný aj "dočasný" priechod. Prosím o prestriekanie dočasného priechodu a o vybrúsenie pôvodného...Ďakujem.
31. júl 2020

Peter Oravec

Páričkova-dva priechody pre chodcov

Ktorý z týchto dvoch priechodov na Páričkovej ulici je platný? Náhradný (červený) priechod sa pomaly stráca, a pôvodný (biely) priechod naopak už znovu vidno. Vznikajú tam pre chodcov, ale aj pre motoristov veľmi nebezpečné situácie, pretože nie je jasné, ktorý priechod platí a kade majú prechádať chodci. cez cestu Prosím o urýchlené riešenie a hlave o údržbu.
31. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Peter,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. september 2020

Ajeťák

No nepracujete moc na riešení tohto podnetu, pôvodný prechod už je tak viditeľný, že ho využívajú ľudia aj keď nemajú, autobusy trúbia na chodcov, ktorí na priechode nemajú byť, pričom to nevedia (chodci nemajú žiadnu značku), prosím o rýchlu nápravu...podnet tu je už 7 mesiacov...
10. október 2020

Ajeťák

Prosím o preposlanie podnetu a jeho urýchlené vyriešenie, fakt 7 mesiacov nevedia nastriekať cca 11 oranžových čiar a cca rovnaký počet začierniť!?
19. november 2020

Žigmund Branimír Hronsecký

No a, robí sa niečo?
19. november 2020

Ajeťák

Na základe podnetu (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/103966/karadzicova-chybajuci-cyklopriechod) to vyzerá, že sa na to vykašlali, načo pol roka (resp. viac) pred dokončením niečo spraviť tak, aby to bolo bezpečné a prehľadné, že? ;) Aaaach...ale áno, každá odpoveď, že na tom pracujú, jasne, pracovali...
20. november 2020

Ajeťák

Po novom by bolo zatrieť aspoň to oranžové, pôvodne oranžové značenie, keďže je stále dosť výrazné (a ešte aj dopravné značenie z Páričkovej je umiestnené na stĺpe tesne pred dočasným priechodom)...a ak sa bude uzatvárať tento podnet, tak určite nie vyriešený, ale uzavretý, lebo tu sa nevyriešilo nič...
13. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
07. september 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
toto magistrátne zúfalstvo sa snáď skončí správnym natretím priechodov na novej vrstve asfaltu. Teda aspoň verme, že to tak bude.
S pozdravom.
16. september 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
zmenou organizácie dopravy bol podnet vyriešený.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania