Vlárska-parkovanie-nevyznačené miesta


V riešení
meno
Lia 28. februára 2020

Parkovanie na hlavnej ceste na Vlárskej na Kramároch !

Toto je neskutočné, čo sa deje s parkovaním áut na Kramároch a nikto to nerieši ! Odkedy postavili na Vlárskej parkovací dom za peniaze, všetky motorové vozidlá (väčšinou mimo-bratislavské ŠPZ) celý deň parkujú na HLAVNEJ CESTE na Vlárskej, kde nie sú vyznačené miesta na parkovanie. Príslušníci MsP viac krát prejdú po Vlárskej ulici a tvária sa, že si parkujúce autá nevšímajú. Stávajú situácie, že trolejbus sa skoro zrazí s autom, lebo jedna strana sa vyhnúť musí a ZASTAŤ na hlavnej ceste, aby druhý smer mohol prejsť okolo zaparkovaných áut. Parkujú na hlavnej ceste len zato, aby nezaplatili 2 eurá na hodinu v parkovacom dome, ktorý bol na to postavený. Čakáte kým sa stane na ulici Vlárska dopravná nehoda??? Žiadam o nápravu, súrne !

14. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hliadky Exp. MsP. BA III boli v predmetnej veci inštruované. Vykonali 5 kontrol, počas ktorých boli zistené 2 priestupky, ktoré vyriešili na mieste v rámci blokového konania. Výkon hliadkovej činnosti v tejto lokalite bol zabezpečený v rámci možností personálneho stavu tunajšej expozitúry a plnenia ďalších úloh tunajšej expozitúry v zmysle Zákona o obecnej polícii a vykonaných kontrol na dodržiavanie zákonných ustanovení, všeobecne záväzných právnych predpisov a opatrení vyhlásených Úradom verejného zdravotníctva SR v súvislosti s ochorením COVID-19. Problém statickej dopravy a nedisciplinovanosti vodičov nie je problémom len tejto lokality ale celého Okresu Bratislava 3, kde je tunajšia expozitúra vecne a miestne príslušná konať. Z toho dôvodu je táto problematika riešená príslušníkmi mestskej polície operatívne. Bezodkladne sú preverované podnety od občanov, ktoré sú oznamované telefonicky na linku: "159" alebo 02/44634804.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
07. júl 2020

Bohus

Na Vlárskej už je folklórom, že trolejbusy vedľa seba majú problem prejsť, keďže autá stoja na obidvoch stranách cesty. Nehovoriac o tom, že z chodníka miestami ostáva pár cm a chodci idúcich oproti sebe sa musia vzájomne vyhýbať, vedľa seba neprejdú, jedine po tráve.... Tu by mal byť zákaz parkovania.
27. august 2020

Pavol

To myslíte vážne, že to má riešiť MsP ?! Si robíte srandu ? Odkedy je MsP zodpovedná za riešenie premávky na pozemných komunikáciách ? Veď nestoja na chodníku ani verejnej zeleni ale na HLAVNEJ ceste vedúcej k dvom veľkým NEMOCNICIAM (NÚSCH a NOÚ) s celoslovenskou pôsobnosťou, pričom nezostal voľný zadný pruh v šírke najmenej 3m v každom jazdnom pruhu - §23 ods. 1 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov ! Toto sa nedá vyriešiť blokovými pokutami. Na to je sekcia/oddelenie dopravy na magistráte, aby to vyriešili systémovo. Veď tí arogantní egoisti, čo tam parkujú, si ani neuvedomujú, že niečo porušujú. Stoja tam od rána do večera a často aj niekoľko dní. S ťažkosťami sa tam minú dve osobné vozidlá, pre všetky ostatné je to prakticky striedavá premávka vrátane RZP (sanitiek), zásobovania, MHD aj OLO. A to radšej nespomínam bicykle a kolobežky... Zase sa čaká, kým sa niečo stane ?!
13. október 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA III boli o tomto probléme vyrozumené a inštruované, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.

Bc. Marcela Ťarcha
14. október 2020

Mária

Bratia a sestry...asi mesiac späť nieže na striedačku, dokonca jeden celý pruh musel cúvať aby prešli smetiari a hneď za ním trolejbus...si tu asi z nás robíte srandu...toto je úsek nemocníc v každom okamihu tam v sanitke môže byť vaša manželka, mama či sestra....nie je to račianska či trnavské mýto a ani pretržalka toto sú kramáre - nemocnice s celoslovenskou pôsobnosťou, tak neporovnávajte neporovnateľné....prajem vám veľa zdravia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania