Lamačská cesta-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený
meno
Gabriel 10. marca 2020

Množstvo odpadkov medzi stromami pri hornom parkovisku OD Galéria Lamač.

18. apríl 2020

Hayduke

Lamačská cesta. 60 metrov za parkoviskom OC Galéria Lamač, na ktorom sa nachádza Autoumyváreň DiBO, stojí billboard a za ním leží 6 skládok súvisle za sebou. Tvoria spolu približne 70 metrov dlhú obrovskú kopu odpadu tiahnucu sa paralelne s cestou. Ide najmä o plastový odpad, ale sú tam aj kovové plechovky a papiere. GPS 48.1788389N, 17.0626297E. Fotené 4.3.2020
05. máj 2020

Lučenič

Toto naozaj považujeme za normálne, že od 10.marca nikto nie je schopný odpísať na podnet? Upozorňujem, že podľa katastra sa uvedené nelegálne skládky nachádzajú na pozemku vo vlastníctve spoločnosti TESCO Stores (väčšina odpadu má evidentne primárny pôvod v ich prevádzke), ale aj na pozemku vo vlastníctve Slovenskej republiky. Z pohľadu aktívneho občana je to však samozrejme jedno, veď správa nášho mesta by mala vedieť efektívne použiť dostupné páky na promptné a dôrazné riešenie negatívneho stavu.
05. máj 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve so žiadosťou o reakciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. jún 2020

Monika

A výsledok?
11. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Danú skládku evidujeme a jej vyčistenie je plánované v rámci pripravovanej dobrovoľníckej akcie projektu "Naše mesto", ktorá by sa mala uskutočniť v septembri 2020. Otázne ale je ako zabezpečiť aby sa tu táto skládka znovu nevytvorila.

Ing. Marek Poláš, odborný referent životného prostredia, MÚ Bratislava - Lamač
19. september 2020

Hayduke

Skládka bola dňa 18.9. uprataná dobrovoľníčkami a dobrovoľníkmi v spolupráci s MÚ Lamač vrámci celoslovenskej upratovacej akcie organizovanej nadáciou Pontis.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.