Saratovská - COVID 19 - dezinfekcia kontajnerových stojísk

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ladislav Ladislav 28. marca 2020

Dobrý deň,médiá informujú o samosprávach,ako prispievajú k ochrane zdravia pred koronavírusom-napr.dezinfekciou verejných priestranstiev. O opatreniach MČ Dúbravka nie je nikde nič.Čo tak pristúpiť k dezinfekcii kontajnerových stojísk,kde sa aktuálne otoční podstatne vyšší počet ľudí ako bežne, navyše aj odpad sa akosi viac kumuluje? Konkrétne máme na mysli stojisko na Saratovskej medzi domami 15 a 17, ktoré slúži minimálne pre 156 bytov (plus často dovezené vrecia odpadu nevedno až odkiaľ). Ďakujeme.

29. marec 2020

Michal K.

co na to hovori spravca Vasho domu? za stojisko, jeho udrzbu a cistotu ste zodpovedni vy, vlastnici bytov.
30. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. Za kontajnerové stojisko, jeho údržbu a čistotu je zodpovedný správca bytového domu a obyvatelia bytov, ktorým sú kontajnery určené. Odpad sa má nachádzať výlučne vo vnútri kontajnerov (nie mimo nich) - pokiaľ sú nádoby pre odpad nedostačujúce, správca bytového domu môže požiadať o pridelenie väčšej, alebo ďalšej nádoby.
V súvislosti s prevenciou pred infekciou je dôležité dodržiavanie základných hygienických návykov, najmä dôkladné umývanie rúk. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) odporúča umyť si ruky po manipulácii s odpadom a odpadovým košom, ale rovnako aj po každom návrate domov z vonkajšieho prostredia. ÚVZ SR a Ministerstvo životného prostredia SR vydali usmernenie ako majú domácnosti nakladať s použitými rúškami či respirátormi. Dodržiavanie všetkých týchto pokynov je dobrou prevenciou pred šírením koronavírusu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania