Rozfukane smeti na ulici

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Lukas 18. apríla 2014

Na travnikoch a vsade po ulici su smeti z preplnenych kontajnerov sluziacich na recyklaciu papiera a plastov.
Kedze su kontajnery stale plne, nedaju sa dobre zatvorit a pri vetre sa smeti dostavaju vsade navokol.

18. apríl 2014

Martin J.

Skuste otocit kontajnery tak, aby ich otvory boli po vetre. Nam to dost pomohlo.
19. apríl 2014

Separator

No, ked si myslite, ze staci jeden kontajner na papier pre tolko bytov, tak budete mat problem stale. A to nehovorim o mamlasoch, ktori hadzu do kontajnerov obrovske kartonove skatule. Domov ich dokazu privliect plne, ale poskladat ich a tak vlozit do kontajnerov, tak to im uz nevonia.
21. apríl 2014

biela

a potom este su mamlasi, co nevedia za sebou kontajner zavriet a nechaju ho otvoreny, aby donho naprsalo, aby z neho vyletuvali smeti a pod.
22. apríl 2014

P@co

Namiesto fotenia ich treba pozbierat retardi.
23. apríl 2014

Lukas

P@co si mudry ako radio. Je to problem, ktory sa opakuje snad kazdy tyzden, takze namiesto odstranovania nasledku by bolo vhodnejsie odstranit pricinu.
23. apríl 2014

Medvedík Čistotný

Ako si kto ustelie, tak bude spať!
P.S. Lukas, tak navrhni, ako odstrániť príčinu?
23. apríl 2014

Lukas

Kedze su ludia taki ochotni separovat odpad, mozno by bolo vhodne ich v tom podporit a vyprazdnovat smetiaky castejsie, alebo pridat este dalsie. Co tam mam snorit kazdu sobotu a zbierat odpadky po ulici?
30. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť Bratislava-Petržalka pravidelne zabezpečuje čistotu v mestskej časti prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb. Vykonáva sa pravidelné, plošné zbieranie nečistôt z verejných priestranstiev. Avšak rozfúkavanie odpadu z kontajnerov umiestnených mimo uzatvorených kontajnerových stanovíšť ovplyvniť nevieme. Odporúčame preto, aby obyvatelia bývajúci v problematickej lokalite Belinského ulice apelovali na svojho správcu bytového domu s požiadavkou na rozšírenie prípadne uzamknutie kontajnerových stanovíšť takým spôsobom, aby nádoby na separovaný odpad (plasty, papier) bolo možné umiestniť v tomto kontajnerovom stanovišti. Mestská časť na tento účel poskytuje účelovú dotáciu z fondu rozvoja bývania na rozšírenie, uzamknutie kontajnerových stanovíšť a pomáha aj s vybavovaním prípadných povolení. Aj počet nádob na odpad si zabezpečujú vlastníci prostredníctvom svojho správcu v spolupráci so spoločnosoťu OLO a.s.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
23. máj 2019

Martin Uváček

Upratané. Vyriešené.
23. máj 2019

Jana P

pisala som na OLO, ze mame problem s preplnenmi kontajnermi a ze nam odpadky vietor rozfukuje po sidlisku ... a ze co s tym. Prisla mi takato odpoved:
"... Z našich skúseností, naozaj veľa obyvateľov nemá informáciu o tom, že je možné navýšenie počtu zberných nádob a už vôbec nevedia ako v takomto prípade postupovať... V prípade, ak nepostačuje počet zberných nádob, stačí ak správca nehnuteľnosti pošle požiadavku na doplnenie mailom na [email protected]. ... my vystavíme doklady na dodanie a dodáme zberné nádoby podľa požiadavky ... Zberné nádoby na triedený odpad pre bytové domy sa dodávajú do bezplatného nájmu a odvoz je pre obyvateľov bezplatný."

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania