Kadnárova-strom-poškodená podpera

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Prosíme o rekonštrukciu alebo odstránenie podpery pre stromy v Krasnanoch. osobne som opravil podpery Ginka na Cyprichovej, uroven mojej opravy je isto len docasna. Nerozumiem, ze nikto sa o to nestara...kôry stromov su odrete od podpier a nakoniec strom podopiera podpery a nie naopak...uz roky o to nikto nejavi zaujem. Hodnota tych stromov je cca 10-15 dani z nehnutelnosti, tak si myslim ze je to dost "waste of money"...boli by sme radi keby ste si nase dane viac vazili. Paulovniu ktoru dokatovala udrza uz radsej ani nespominam...hodnota aj s pociatocnum polievanim bola 700€...mrtva, ostatne stromy neudrziavane...

17. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Ako mestská časť zabezpečíme nahradenie stromu prostredníctvom externého dodávateľa, alebo vo forme náhradnej výsadby. Stať by sa tak malo v jarnom, alebo jesennom termíne.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
17. apríl 2020

Juraj

dakujem za odpoved. Tej Paulownie bolo skoda - Hubeneho 28, ak viete zabezpecit nahradu tak super. Planoval som tam vysadit Ambrovnik Styraxovy ale ma len 1 m, takze ak tam viete dat nieco vacsie tak super. Ostatne stromy by bolo vhodne zbavit zlych podpier alebo opravit. pls. pozrite ci ta moja oprava je adekvatna.
23. máj 2020

Juraj

Dnes som isiel okolo. Pribudol jeden strom ale podpery u starych neboli opravene/odstranene. Cize ludia boli vysadit strom, ale opier vedlajsich stromov sa nechytili.
30. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Podpery sme z okolia stromov odstránili.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania