Nezavlažené mladé stromy na Karloveskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Michal K. 05. mája 2020

V nasej mestskej casti, ale aj v inych, boli vysadene desiatky vzrastlych stromov za tisice eur. Uz sa o ne ale nema kto starat a pomaly vysychaju. Dokonca maju aj vaky na vodu, ktore staci len naplnit.
Ako zvycajne sa teraz bude rok hladat zodpoveny a prehadzovat podnet z jedneho uradu na iny a stromy zatial uschnu. Nebude to po prvy raz.
Dufam, ze nemusim zadavat podnety pre kazdy strom zvlast, ale sa budu pravidelne zalievat vsetky v celom meste.

05. máj 2020

Tamara Janecova

Bola by naozaj skoda, keby sme prisli o tieto stromy. Su to zrejme tie sakury, ktore nam venovalo japonske velvyslanectvo pri vyroci 100 rokov priatelstva..
06. máj 2020

Andrej

Začiatkom posl. aprílového týždňa bola cisterna na parkovisku pri J. Stanislava 18, a hadicou tankovali do tých vakov, takže občas to polievajú, neviem ako často je to dohodnuté. Sucho je veľmi.

Tie stromy museli stáť hromadu peňazí, sú dosť vysoké, bolo by to škoda nechať vyschnúť.

Neviem či by si ľudia nemali podeliť služby na konkrétne stromy, len trebalo by nejaké poučenie ako s tým vakom narábať.

Ja polievam kríky tu okolo, kam vládzem s krhlou dôjsť.
07. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie tvorby mestskej zelene k podnetu uviedlo, že zálievka stromov je zabezpečená dodávateľkou firmou. Aktuálne je frekvencia zalievania nastavená raz týždenne a s blížiacim sa obdobím sucha a vysokých teplôt sa frekvencia bude zvyšovať. Vaky uvoľňujú vlahu v priebehu cca 6 - 8 hodín, preto sú medzi jednotlivými zálievkami prázdne. Starostlivosť o novovysadené dreviny je našou prioritou.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. máj 2020

Michal K.

nie je podstatne, ci su vaky prazdne, ale ze niektore stromy su polosuche. to predsa pri zalievani vidite sami
28. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Vaše výhrady sú na mieste. V mesiacoch apríl a máj boli vaky (objem 80 l) naplnené celkovo 5 krát. V júni zvyšujeme frekvenciu na 4 naplnenia vaku mesačne. V mesiacoch júl a august bude frekvencia ešte vyššia až 6 krát do mesiaca. Posledná zálievka v tomto mesiaci sa uskutočnila včera 27.5. Bohužiaľ apríl bol veľmi suchý a niektoré stromy to možno znášali ťažšie. Máj bol spočiatku tiež suchý čoho následkom bol pravdepodobne Vami opisovaný stav. Na konci mája môžeme skonštatovať, že počas tohto mesiaca dostali stromy aj vďaka už vyskytujúcim sa zrážkam a aj vďaka zálievkam dostatok vlahy a veríme, že tento stav sa odrazí aj na Vami pozorovanom strome. Ďakujeme, že nám pomáhate starať sa o naše mesto.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. apríl 2021

Haky

U nás v Ružinove pred časom nasadili 5 okrasných čerešní. Zostali iba 2. Zvyšné uschli.
29. apríl 2021

Alena

Neviem prečo všade sadia tie sakury. Sú pekné len pár dní v roku, keď kvitnú. Ani včely z nich nemajú nič. Videl niekto na sakurách včely? Prečo sa radšej nesadia lipy, duby, platany, javory...
29. apríl 2021

Michal K.

bol to dar od japonskeho velvyslanectva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania