Rozbitý chodník popri Karloveskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Neriešený
meno
Roman Mihalik 22. apríla 2014

Chodnik je v dezolatnom stave, medzi panelmi su diery a nerovnosti. Po dazdi je nemozne prejst bez zablatenia. Cesta s kocikom pripomina cestu lesnym chodnikom. Chodnik vyzera ako keby bol docasny, postaveny pocas budovania sidliska, zial sa na jeho trvale dokoncenie 30 rokov zabudlo. Zlab na odvod zrazkovej vody je cely zaneseny, roky necisteny. Kedy bude konecne chodnik opraveny?

06. január 2013

Róbert Bíro

...vyzerá to tak, že toto slúžilo onehdy ako spevnený chodník ešte niekedy počas výstavby sídliska...
Ale veď takých nedomyslených a nedokončených spojníc pre peších je v okolí ešte neúrekom...
V tejto krajine konať náhodne a myslieť národne začína byť tradíciou...
09. január 2013

Alojz

A to ešte máte aspoň pozostatky chodníka, ale skúste sa ísť pozrieť na ul. Nad ostrovom, kde onoho času opravovali zábradlie po spadnutom strome, ale chodník si nevšimli, voda odplavuje postupne udupanú zem.
30. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Na tvári miesta bude vykonaná obhliadka a chodník zaradíme do plánu opráv na rok 2013. Vzhľadom na to, že sa jedná o pomerne rozsiahly úsek zrejme bude nutné opravy vykonávať postupne, možno aj v horizonte viacerých rokov v závislosti od dostupnosti finančných prostriedkov z rozpočtu.

Rovnako bude vykonaná obhliadka aj na ulici Nad ostrovom.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
15. júl 2013

Jozef

Chodník na ulici Nad ostrovom, ktorý spája Devínsku cestu a slúži ako prístup k zástavke MHD - Kadlečík, bol s časti "spláchnutý" nedávnou povovodňou. Žial asi zostalo iba pri obhliadke v zmysle informácie pána Patoprstého a chodník do stavu, aby sa dalo aspoň po ňom prejsť, si museli obyvatelia okolitých domov dať do stavu v akom sa nachádza. zábradlie bolo síce po zdemolovaní padlím stromom opravené, no zostao nenatreté a samotné základy stĺpikov trčia zo zeme.
22. apríl 2014

Anonymný užívateľ

takze nikto nic? :)
22. apríl 2014

Roman Mihalik

Nic sa neudialo, asi samosprave staci, ze sa vyjadrili. Ako sa tu da urgovat riesenie?
23. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť eviduje predmetný chodník v zozname potrebných opráv, nakoľko je však v zozname množstvo iných chodníkov a schodísk postupuje sa s opravami postupne a v závislosti od akútnosti riešenia. Prednosť majú havarijné stavy, ktoré ohrozujú zdravie občanov.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
13. máj 2014

Patoprstý

30.01.2013
13. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na jeseň roku 2014 bol čiastočne chodník opravený na najviac kritických úsekoch. S ďalšími opravami sa plánuje pokračovať v tomto kalendárnom roku, pokiaľ komisia verejného poriadku, bezpečnosti a dopravy vyhodnotí chodník v zozname potrebných opráv ako prioritný.

Pekný deň.


Patoprstý
MÚ Karlova Ves
07. marec 2016

Karlovešťan

Neudržiavaný chodník popri Karloveskej

Popri Karloveskej, od ulice Nad lúčkami po Baníkovu, sa tiahne panelový chodník nie v zrovna lichotivom stave. Panely sa rozpadajú, prerastá ich tráva a na chodníku sa tvoria kaluže a ostáva blato. Prosím preto o vykonanie nápravy. Ďakujem.
14. január 2017

Andrea

Dobry den, chcem sa informovat, ci sa zvazuje oprava chodnika medzi Banikovou ul. a Nad luckami v Karlovej Vsi. Chodnik je rozbity, ked prsi, stoji tam voda, je tam blato. Tiez sa tazko tadial chodi s kocikom. Dakujem.
21. február 2017

Karol Vörös

Dobry den,

dovolujem si nahlasit chodnik v Karlovej Vsi na Karloveskej ulici medzi zastavkami Nad Luckami a Segnerova. Rad by som tymto vyzval kompetentnych, aby sa presunuli na spominanom, inak pomerne frekventovanom useku na vozicku, alebo pokocikovali spiace babatko.
14. júl 2017

Roman Mihalik

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, kedy sa bude riešiť tento chodník, keďže sa začalo s opravou chodníkov v okolí, ktoré neboli ani zďaleka v tak zlom stave. Ďakujem
17. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dohľadaním v dokladoch mestskej časti Bratislava-Karlova Ves bolo zistené že uvedený chodník nebol zverený do správy mestskej časti. Nakoľko je pozemok vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislavy, mestská časť odstúpi požiadavku na riešenie hlavnému mestu BA oddeleniu správy komunikácií.

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
30. máj 2018

Roman Mihalik

Dobrý deň,

toto naísala MČ v r. 2014:
"mestská časť eviduje predmetný chodník v zozname potrebných opráv, nakoľko je však v zozname množstvo iných chodníkov a schodísk postupuje sa s opravami postupne a v závislosti od akútnosti riešenia. Prednosť majú havarijné stavy, ktoré ohrozujú zdravie občanov"

následne v r2015:
"na jeseň roku 2014 bol čiastočne chodník opravený na najviac kritických úsekoch. S ďalšími opravami sa plánuje pokračovať v tomto kalendárnom roku, pokiaľ komisia verejného poriadku, bezpečnosti a dopravy vyhodnotí chodník v zozname potrebných opráv ako prioritný."

a v r2017:
"dohľadaním v dokladoch mestskej časti Bratislava-Karlova Ves bolo zistené že uvedený chodník nebol zverený do správy mestskej časti. Nakoľko je pozemok vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislavy, mestská časť odstúpi požiadavku na riešenie hlavnému mestu BA oddeleniu správy komunikácií."

Vynárajú sa teda dve otázky:
Vynaložili ste finančné prostriedky MČ na opravu cudzieho majetku?
Ako bola požiadavka MČ voči hlavnému mestu vybavená?

ďakujem za odpoveď
18. jún 2018

Roman Mihalik

Poprosím admina o preposlanie podnetu na riešenie hlavnému mestu BA oddeleniu správy komunikácií, kedže je to v jeho správe.

ďakujem
18. jún 2018

Admin KV

Dobrý deň, pán Mihalik,
30. mája som podnet, na základe Vašich otázok, preposlal Miestnemu úradu MČ Bratislava - Karlova Ves, aby sa k nim vyjadril. Ak teraz žiadate, aby bol podnet poslaný Magistrátu hlavného mesta, znamená to, že už nechcete poznať odpovede od Miestneho úradu?

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
18. jún 2018

Roman Mihalik

Ďakujem p.Molčányi za upozornenie, počkám teda ešte nejaký čas na vyjadrenie MÚ.
19. február 2019

Roman Mihalik

Keďže sa MČ nevyjadrila, poprosím poslať na magistrát. Ďakujem
23. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. júl 2019

Michal

Zdravim,

stihli ste za dalsie 4 mesiace zalezitost posudit?

Vdaka.
09. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. august 2019

Roman Mihalik

Prešiel ďalší mesiac, už ste to posúdili?
30. október 2019

Roman Mihalik

ďalšie dve mesiace sú preč a informácia žiadna. Podnet je tu od r.2013...
15. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

rozbitý chodník, ktorý sa nachádza popri Karloveskej ulici nie je evidovaný v majetku stavieb, nie je súčasťou miestnej komunikácie I. triedy Karloveská a k predmetnému chodníku sa nenachádzajú žiadne relevantné právne listiny ani projektová dokumentácia. Jedná sa o chodník, ktorý bol pravdepodobne vybudovaný Obvodným národným výborom Bratislava IV. v akcii „Z“, ktorého následníckou organizáciou je Miestny úrad Karlova Ves.
Na základe uvedených skutočností nemôžeme zabezpečiť opravu rozbitého chodníka popri Karloveskej ulici a ani zahrnúť ju do plánu opráv na nasledujúce roky.

Hlavné mesto SR Bratislavy zabezpečuje výkon správy len na komunikáciách, ktoré ako stavby sú v majetku Hlavného mesta SR Bratislavy a sú zaradené do siete miestnych komunikácií na území hlavného mesta SR Bratislavy ako komunikácie I. a II. triedy a na prejazdných úsekoch ciest I., II. a III. triedy.

S pozdravom

Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. december 2019

Roman Mihalik

MÚ sa vyjadril, že ho nemá v majetku, magistrát sa vyjadril obdobne. Chodník sa nachádza na pozemku koho? Magistrátu. Kto zabezpečuje zimnú údržbu chodníku? Magistrát (viď foto) Prečo teda magistrát udržiava chodník, ktorý mu nepatrí? Ak teda tvrdíte, že to zdedil MÚ, tak mu teda podnet podstúpte a dohodnite sa kto je správcom. Nám občanom je jedno, kto to má na starosti, podstatný je výsledok a ten od r. 2013 neprichádza.
22. február 2020

Roman Mihalik

Prosím admina o preposlanie na MÚ.
ďakujem
24. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Trváme na našom stanovisku zo 17.07.2017. Chodník nie je v majetku mestskej časti. Nie sú o tom žiadne dokumenty, že by nám bol zverený do správy.

Do majetku, ktorý nebol Mestskej časti zverený zo zákona nesmie zasahovať.

S úctou

Mgr. Marek Turňa
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
Oddelenie dopravy, životného prostredia a územného plánovania
referát dopravy
24. február 2020

Roman Mihalik

Dobrý deň,

tak si to zhrňme:
v minulosti (2013/2014) ste chodník evidovali v zozname potrebných opráv a dokonca ho aj na jednom mieste na jeseň 2014 opravili, v 2015 ste oznámili, že s opravami plánujete pokračovať (nestalo sa tak).
V 2017 ste zistili, vám nebol zverený do starostlivosti a že pozemok je vo vlastníctve mesta, (dovtedy ste o tom nevedeli?) a podnet ste mu preposlali.
Mesto sa po 2r vyjadrilo, že ani jemu ten chodník nepatrí a zrejme bol vybudovaný počas akcie Z a že nástupníckou organizáciou je MÚ.

Kto zabezpečuje zimnú údržbu na tom chodníku?
Je tento chodník zaradený do siete komunikácii (kto je jeho správca)?
Ak sa stane úraz na tom chodníku, u koho si môžu občania nárokovať náhradu škody?

Možno by ste si mali s mestom sadnúť a vyriešiť to spoločne.

ďakujem
01. apríl 2020

Michal K.

ked chodnik nikomu nepatri, komu patri pozemok? to snad dokazete zistit, nie? tak neopravujte stary, vybudujte novy.
30. jún 2020

David

Mal by sa vybudovať úplne nový chodník keď tento nikomu nepatrí. Nestačí, že ľudia si 7 rokov pýtajú aby nemuseli chodiť cez blato a diery?
29. júl 2020

jajbolina

To je "krása", fotka z hlavného mesta alebo Luníka 9? Rozdiel nevidím. HANBA!!!!
03. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili. O stanovisko sme požiadali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko sme v minulosti informovali že nástupníckou organizáciou je MiÚ Karlova Ves podnet im preposielame.

S pozdravom
Kto? Mestská časť Karlova Ves

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves
19. september 2020

Tamara Janecova

Prosime o opravu chodnika, stav k 19.9.2020, dakujem
28. september 2020

David

Vyjadrí sa MiU Karlova Ves či plánuje niečo robiť s týmto podnetom alebo sa to opäť nechá len tak?
05. október 2020

Lukáš

Ak sa to nevyrieší do roku 2022 tak potom už aspoň budeme poznať správcu keďže od roku 2022 plánuju zrušiť mestské časti a tým pádom skončia aj takéto "dohadovačky" v mnohých podnetoch kde sa mesto a mestské časti nevedia dohodnúť na správe.

https://www.bratislavskenoviny.sk/samosprava/62057-plan-reformy-samosprav-ma-upravit-kompetencie-obci-a-zrusit-mestske-casti-v-bratislave-i-kosiciach
05. október 2020

Michal

Zrusit mestske casti? Len to nie -- predstavte si, ze to bude spravovat vsetko nejaky jeden neschopny primator.
06. október 2020

jajbolina

Súhlasím s Lukášom, ak bude všetko spravovať mesto, konečne sa nebudú môcť komunálne úrady vyhovárať jeden na druhého. Aj na tomto prípade vidno aké je súčasné nastavenie neefektívne. Už aby tá reforma bola, plánuje sa to k najbližším kom. voéľbám, t.j. o 2 roky.
16. november 2020

Roman Mihalik

Ako postupuje riešenie tohto problému medzi Magistrátom a MÚ? Podotýkam, že rovnaký problém s nevyjasnenými vzťahmi majú aj ďalšie chodníky z Akcie Z. Napr. od Nábelkovej smerom hore k Hodálovej pozdĺž Karloveskej (viď foto) obe inštitúcie vedú rovnaký spor a rampa ostáva ďalej roky nefunkčná (je k tomu samostatný podnet).
15. február 2021

David

Nádherný príklad toho, prečo by mestské časti mali byť zrušené.
15. február 2021

jajbolina

Presne tak Denis. Občan nepotrebuje mestské časti ale jeden kompetentný úrad čo sa nebude môcť vyhovárať na druhého ako to vidíme denne (a ešte by boli nižšie náklady).
19. február 2021

Roman Mihalik

Takto to dopadne keď sa úrady odkazujú jeden na druhý a roky sa nič nedeje.
02. marec 2021

Roman Mihalik

O kúsok nižšie, pri zastávke Segnerova je rovnaký problém s nevyjasnenými vzťahmi a MÚ uviedol, že chodník prislúcha ku ceste a tá patrí magistrátu. Ide o rovnakú cestu a rovnaký súbežný chodník. V akom stave sú jednania s magistrátom o vyjasnení zodpovednosti? Sú vôbec nejaké jednania, kto ich zastrešuje? Poškodený bezbariérový prístup pri zast. Segnerova https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/42867/poskodeny-bezbarierovy-pristup-pri-zast-segnerova
23. apríl 2021

Roman Mihalik

prosím o opätovné preposlanie MÚ Karlova Ves a vyjadrenie sa k stavu riešenia podnetu.
23. apríl 2021

jajbolina

Miesto platenie človeka na plný úvúzoik čo má na starosti riešenie komárov by mal magistrát radšej zamestnávať kompetentného človeka čo by pracoval na vysporiadaní nevysporiadaných pozemkov. Takých je v meste plno a nič sa dlhé roky nerobí, len výhovorky.
28. apríl 2021

Roman Mihalik

Rodičia radšej kočíkujú deti po tráve. Vzniká tak paralelný vyšliapaný chodník. Vozíčkar po chodníku samozrejme bez pomoci neprejde a tak musí celú oblasť obchádzať až cez prechod Segnerova!
10. október 2021

Michal K.

nebolo by tu mozne zatial aspon naliat vrztvy asfaltu na ocistene panely? nie je to systemove resenie, ale aspon ako docasne, provizorne. na najblizsich dvadsat, tridsart rokov, kym sa tu zacne nieco diat...
10. október 2021

Michal K.

prosim o preposlanie, dakujem
17. november 2021

Roman Mihalik

Došlo k novelizácii § 7 ods. 1 písm. d) zákona č. 583/2004 Z. z., podľa ktorého sa z rozpočtu obce uhrádzajú výdavky spojené so správou, údržbou a zhodnocovaním majetku obce a majetku iných osôb, ktorý obec užíva na plnenie úloh podľa osobitných predpisov, s možnosťou uhrádzania výdavkov spojených s údržbou a zhodnocovaním majetku, ktorého vlastník alebo správca nie je známy a zároveň je využívaný obyvateľmi obce na verejný účel.

Dôvodom pre novelizáciu predmetného ustanovenia bola najmä potreba vykonávať opravy, údržbu a zhodnocovanie na cestách a chodníkoch v katastri obcí. Podľa dôvodovej správy sa v katastri obcí nachádza niekoľko desiatok tisíc kilometrov ciest, ktoré nie sú zaradené do siete miestnych komunikácií, v mnohých prípadoch ide o komunikácie, ktoré ani nie sú zakreslené v katastrálnych mapách a nie sú zverené do správy obce.
Väčšinou ide o účelové verejne prístupné komunikácie, ktoré sú využívané denne stovkami vodičov. Tieto účelové verejne prístupné komunikácie sú v stave, keď je potrebná ich údržba a v mnohých prípadoch ich zhodnotenie napr. formou rekonštrukcie.

Takže už obci nebráni ani spor o vlastníctve a môže teda chodník zrekonštruovať.

Prosím o preposlanie samospráve
09. február 2022

David

Poprosil by som reakciu samosprávy na vyšší príspevok.
12. marec 2022

Roman Mihalik

V Petržalke mestská časť dala opraviť múr, ktorý ktorý jej nepatrí. Tam to ide, u nás nie?
V článku však zaznelo že "podľa zákona o majetku obcí, majetok vo vlastníctve národných výborov prešiel do vlastníctva Hl. m. SR Bratislava."
Ak teda magistrát tvrdí, že chodník pochádza z čias Akcie Z, ktoré organizovali Národné výbory, prešiel tento majetok do majetku mesta, čiže by ho mal magistrát aj opraviť, nie?

https://www.bratislavskenoviny.sk/samosprava/70798-petrzalka-opravila-padajuci-mur-na-benadickej?fbclid=IwAR3FDKaOiJjrQCxV2r1-qiNj652obDiUyrqZ9F3gEo0xPKEu5lJORFj6QlA
28. apríl 2022

David

Je možné požiadať samosprávu o vyjadrenie?
06. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. september 2023

David

Stále neriešený podnet.
08. september 2023

Michal K.

uz len par mesiacov vydrzat a mozme mame desiate vyrocie podnetu :)
18. september 2023

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. apríl 2024

Michal K.

tak a mame tu 10 rokov tohto podnetu. oslavme ho minutou ticha za tento chodnik.
23. apríl 2024

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom
Admin OpS
23. apríl 2024

Roman Mihalik

Podnet je tu od 2013, len admin zmenil z nejakého dôvodu dátum, čiže to je už vyše 10r čo som ho založil. Vidno to aj podľa dátumu pravého príspevku.
23. apríl 2024

Michal K.

este lepsie ;)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania