Fórum na webovej stránke MČ Ružinov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
palo 28. apríla 2014

Dobrý deň,
spustením novej webovej stránky MČ Ružinov zrušila hojne využívané fórum, kde jej obyvatelia poukazovali na množstvo problémov a pýtali odpovede od kompetentných.
Neviem, či MČ Ružinov kritiku svojich obyvateľov nebrala niekedy aj "osobne", ale bolo by vhodné fórum znovu obnoviť.
Odkaz na novej webovej stránke MČ Ružinov na stránku Odkaz pre starostu je síce pekná vec, ale väčšina obyvateľov ju ani nepozná. Určite vhodnejším nástrojom na komunikáciu je pôvodné fórum, kde návštevník webovej stránky MČ Ružinov hneď po jej otvorení v pravej časti videl, aké aktuálne problémy sa vyskytli.
Dúfam, že MČ Ružinov zrušením fóra sa nechce len zbaviť nepríjemných otázok od jej obyvateľov.
Okrem toho na stránku Odkaz pre starostu sa musia dať podnety aj s obrázkom, pričom nie všetci sú tak technicky zdatní, aby to dokázali urobiť.
Vopred ďakujem za reakciu.

PS: nová web stránka je naozaj vydarená, užitočná, ale k dokonalosti jej chýba už len to fórum. MČ Ružinov by si preto nemala pokaziť dlho pestovaný imidž najotvorenejšej samosprávy voči svojim obyvateľom. Aj kritika býva užitočná.

28. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na novej webovej stránke Ružinova sú teraz dve formy, ako sa môžu ľudia spýtať - jedna je vyplnením kontaktného formulára a druhá je cez odkazprestarostu.sk, ktorá rovnako umožňuje ľuďom diskutovať. Pristúpili sme k tomuto riešeniu vzhľadom na jeho vyššiu efektívnosť, keďže veľká časť podnetov je duplicitná. Na odkazeprestarostu.sk sa Ružinov stal najprínosnejšou samosprávou Slovenska za rok 2013, čo svedčí o snahe mestskej časti riešiť podnety obyvateľov. Link na Odkazprestarostu je priamo na prednej strane novej web stránky.


Miroslava Štrosová, hovorkyňa mestskej časti
28. apríl 2014

Roman

Pani Strosova, obavam sa, ze palo ma pravdu. Vyplnenim formulara nikto okrem zadavatela podnetu (a samospravy) samotny podnet nevidi, pretoze je individualny. Tym padom ostatni obyvatelia Ruzinova nemaju o podnete vedomost (na rozdiel od minulosti). Je to teda NEVEREJNY portal. OSP je skutocne malo znamy a aj malo vyuzivany. Je len v stadiu rozvoja a navyse obsahuje medzistupen, t.j. prevadzkovatela, ktory musi podnet ODSTUPIT na samospravu. Predtym samosprava dostavala podnet priamo. Podla Vas je toto riesenie cez tretiu osobu ZLEPSIENIE??? Mate skutocne vytecne vyvinuty zmysel pre humor, alebo skor mimoriadne dobre vyvinuty alibisticky pristup zamedzit obyvatelom Ruzinova verejnu diskusiu a zbavit sa problemu tym, ze bude zasielany tretej strane. Idu volby, pani Strosova. Spocitame toto vsetko starostovi.
28. apríl 2014

Jana Malinova

Prave preto, ze sa blizia volby, tak sa snazia eliminovat stazovatelov, aby budili dojem, ze mestska cast Ruzinov je najprinosnejsou samospravou Slovenska. To urcite. Na kazdy podnet dostane obcan odpoved ako cez kopirak, neda sa to vyriesit, nie je to v nasej kompetencii. Pekar je najnemoznejsi starosta, akeho kedy Ruzinov mal! Prezentuje Ruzinov len svojimi skandalmi, ktore plnia titulne stranky novin. O tento druh reklamy nikto z Ruzinovcanov nestoji. Jeho sluby ostali len slubmi. Tento "svaty" muz s "krestanskou moralkou" sa moze hanbit. Zasluzi si len opovrhnutie Ruzinovcanov !!!
28. apríl 2014

Roman

Mr. Baker pojde v jeseni uz konecne od valu aj s takymi zufalcami ako je ta pani Strosova. Ta je jeho verny obraz ako cez kopirak.
14. máj 2014

Ba.BAC

Nerozumiem tomu, prečo je príznak k tomu podnetu ako "Vyriešený".
Tiež som najprv hľadal nejaké pokračovanie rubriky "Fórum" z pôvodnej stránky, aj cez mapu stránok Ružinova, aj cez vyhľadávač na stránke Ružinova, no nič mi nenašlo. Ani mi len nenapadlo kliknúť na "Odkaz pre starostu", až po pár dňoch preklikávania sa stránkou som sa sem dostal viac menej omylom.
Takže navrhujem na aktuálnu stránku Ružinova pridať nadpis pôvodnej rubriky "FÓRUM", ktorá sa môže po kliknutí prelinkovať sem, na "Odkaz pre starostu" a tiež pripnúť túto linku na Odkaz pre starostu ako poslednú tému do starého vypnutého "FORUMu", ako možnosť pokračovania diskusie.
Tiež nepovažujem v dnešnej dobe zrovna za nemožné prelinkovať sem aj staršie neukončené témy z pôvodného Fóra, s odkazom z pôvodných tém sem, kde by pokračovala diskusia k daným témam.
Až potom si myslím, že možno túto tému označiť za "Vybavenú".
Ďakujem.
20. máj 2014

palo

Obávam sa, že zástupcom Ružinova išlo hlavne zbaviť sa nepríjemných otázok na svojej stránke.
Všimnite si ako funguje táto stránka.
Zástupca Ružinova to odklikne, že akože vybavené aj keď je tam potom kopec nesúhlasných názorov.
Ale ide pravdepodobne hlavne o tie štatistiky, ktorá samospráva má akože najviac vybavených vecí.
Ak to má byť takéto vybavovanie, tak nemusí byť vôbec.
Robiť PR nejakým úradníkom, ktorí neriešia podstatné veci, odmietam.
21. máj 2014

Odkazprestarostu.sk

@Palo: táto stránka (odkazprestarostu.sk) je projektom neziskovej mimovládnej organizácie Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť - SGI. O stave riešenia/neriešenia konkrétneho podnetu teda nerozhoduje samospráva, ale administrátori portálu na základe odpovede alebo reakcií zadávateľov, resp. diskutujúcich.

Ján Hefty
www.odkazprestarostu.sk
03. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
súčasný spôsob zadávania podnetov na novej web stránke mestskej časti Bratislava - Ružinov, t.j. pýtanie sa cez formulár a zároveň cez Odkaz pre starostu sa nám osvedčil oveľa viacej, pretože tieto možnosti reálne začalo využívať viac ľudí ako predchádzajúce fórum, na ktoré reálne prispievalo málo ľudí k počtu obyvateľov v mestskej časti. K zmene fóra na web stránke sme zaznamenali minimálne množstvo otázok, čo potvrdzuje správnosť nášho rozhodnutia zmeniť web stránku a spôsob zadávania podnetov.


Miroslava Štrosová, hovorkyňa mestskej časti
25. február 2016

Martin Cích

Nedalo by sa obnoviť ružinovské forum, súčasná stránka je neprehladná a mnohé otázky idú do stratena napr.parkovanie na Astrovej, obchodný dom Ružinov a iné. Ďalší problém je, že ku každej pripomienke musíte dodať foto aj keď to s pripomienkou vôbec nesúvisí. Bez toho sa nedá poukázať na problémy Ružinova. Preto dávam túto otázku na diskusiu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania