Matúškova-značka na ceste -neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

po 6 mesačnej komunikácii s p. Blahom z Mu Ba III konečne umiestnili značku 20 km rýchlosti na maximálne neucelnom mieste. Autá idú z Jaskovho radu nadmernou rýchlosťou, pričom obyvatelia vchádzajú priamo do vozovky, kde nie je chodník, parkujú autá a jazdí MHD. Na začiatku Matúškovská je tabuľa na ktorej mala byť 20 ks osadená a nie 50 m za križovatkou kde už nie sú východy z rodinných domov. Pán Blaho nebol ochotný osobné spolupracovať napriek viacerým písomným a osobným výzvam. Je tu veľa malých detí!!!

29. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet sme preverili. Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania Matúškovu ul. sme riešili v minulom roku na základe podnetu pani I.H. Boli sme v teréne na obhliadke s Krajským dopravným inšpektorátom, kde sme dohodli riešenie. Následne bol vypracovaný projekt organizácie dopravy, ktorý bol určený cestným správnym orgánom a následne zrealizovaný.

Kancelária starostu
29. máj 2020

Ilonka Horová

Práve kritizujem spôsob, ako bol podnet minulý rok-nie je pravda-tento rok riešený. Značka je nevhodne umiestnená a nespĺňa svoj účel, zbytočne sa minuli peniaze daňových poplatníkov. Upozorňovala som a vymenovala som dôvody, prečo tomu tak je: značka mala byť osadená na začiatku Matúškovej ulice a nie ďaleko od križovatky,pretože TAM UŽ NIKTO NESPOMALÍ. Pomohol by retardér, ktorý tam kedysi bol a práve rýchle jazdy ho zničili.
I.H.
i.H.
01. jún 2020

Ilonka Horová

Teda zhrnuté nevyriešilo sa žiaľ nič, Je to presne o tom, čo som písala: Od stola sa dá len konštatovať. Dopravný inšpektorát podľa mňa tiež nebol adekvátne informovaný, pretože inak by videl rozloženie domov, z ktorých sa priamo vstupuje do vozovky bez chodníka. Ulica je frekventovaná denne tadiaľ ide viac ako 100 zamestnancov do práce a tých, ktorých vozia autami práve spôsobujú nedodržiavanie rýchlosti. Obyvatelia-pôvodní Bratislavčania-sú tu všetko okolo 70-80 rokov, teda úskoky pred autami s paličkou sú dosť nebezpečné.
Začala sa opäť škola, majte na pamäti, že ak dôjde k vážnemu
úrazu, existovala k danému problému komunikácia.
Problém NIE JE vyriešený.
Ďakujem
Dr. Horová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania