Ružová dolina — problémové parkovanie, vyjazdená trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Renata Smatlakova 17. júna 2020

Dobry den radost z novej cesty pred domom Ruzova dolina 12 nam zacali kazit soferi, ktori svojimi autami nicia nielen travnik ale aj novy obrubnik. Ide hlavne o zakaznikov kaviarne Vespa. Je mozne s tym nieco urobit? Uz asi tej arogancie bolo dost. Dakujem.

18. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
20. júl 2020

Renata Smatlakova

Dobrý deň,

rada by som vedela, ako ste preverili situáciu, nakoľko od 18. júna sa nič nezmenilo a autá na tomto mieste naďalej veselo parkujú a ničia už dosť zničenú časť trávnika. Ďakujem za odpoveď.
22. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Bratislava - Ružinov 23.6.2020 zadala dodávateľovi osadenie kameňov v podnetovanej lokalite. Požiadavka bola prijatá a čaká sa na realizáciu.
Mestská časť pripravuje aj pre túto lokalitu systém regulovaného parkovania, ktorý tiež pomôže vyriešiť takéto situácie.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
22. júl 2020

S

Dobry den, rad by som vedel, odpovede na nasledovne otazky:
1, kedy bude dany problém vyrieseny - predsa sa pri objednavkach specifikuje aj termin dodania;

2, preco rovnake kamene nie je mozne osadit aj pozdlz (byvaleho) pasu zelene hned pri ceste od krizovatky Trencianska / Ruzova dolina (medzi garazami a ulicou Ruzova dolina), kde denne parkuju auta na uz neexistujucej zeleni a obrubniku;

3, preco to uz davno nie je vyriesene, ak na problemy v tejto lokalite upozornuju obcania uz niekolko rokov;

4, preco mestska policia neriesi problemy s parkovanim zakaznikov kaviarne na dennej baze;

5, kedy bude opravena sfusovana "rekonstrukcia" chodnika pri vchode do garazi domu Ruzova dolina 20, kde sa prepadava chodnik pri obrubniku;

6, kedy bude osadena zabrana tak, aby auta nezakryvali vyhlad na prechod pre chodcov pri prechode cez cestu smerujuceho z DETSKEHO IHRISKA pri kaviarni.

Mozete sem niekoho poslat cez pracovny den, aby na vlastne oci videl v com to tu zijeme!?
Na co sa caka???
11. august 2020

Renata Smatlakova

Dobrý deň,
od napísania môjho podnetu (17.6.2020) uplynuli už skoro 2 mesiace a NIČ. Môžem sa opýtať kto je dodávateľom tých kameňov, aby som sa uňho informovala ako dlho ich tam ešte budú osádzať? Mám pocit, že to asi vezú z Kuby. Ten trávnik je už totálne zničený, ale vyzerá to tak, že na tom záleží asi len mne a možno ešte aj pár ľuďom z okolia. Má táto stránka vôbec nejaký zmysel?
20. marec 2021

Maroš

Opätovne som pridal aj ja foto po pol roku a stále to vyzerá horšie, všade blato, na prechode ktorý už je zmazany viac krát skoro zrazili deti idúce z ihriska. Žiadne zábrany, žiadny spomaľovač...
Je to hanba aby sa tu foto obyvatelia platiaci dane prosili o niekoľko eurové zákazky ktoré môžu ochrániť zeleň, životy či majetok ľudí.
Je to HANBA !
20. marec 2021

Renata Smatlakova

Dobrý deň, 23.6. 2020 ste objednali kamene (pozri odpoveď z 22.7.2020), bohužiaľ dnes je 20.3.2021 a situácia je stále v riešení a nevyriešená. Zdá sa Vám to normálne? Tráva vyzerá katastroficky a skoro každý deň tam bez problémov stoja autá. Je na tejto stránke niekto zodpovedný kto je schopný tento nekonečný príbeh vyriešiť? Alebo treba písať priamo starostovi?
20. marec 2021

S

Dobrý večer, ak máte tú možnosť, určite treba písať priamo starostovi. Betónové zábrany proti parkovaniu stoja cca 25 eur/ kus, stačí ich objednať a osadiť pozdĺž obrubníka. Všetky možné poplatky, dane síce platíme, ale služby od mestskej časti minimálne, až žiadne. Celá Ružová dolina dopláca na kaviareň, kataster a kúpalisko. A kým nebude zriadená parkovacia politika, ktorú budú aj kontrolovať, nepohneme sa.
21. marec 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň.

Informujem, že samosprávu sme včera požiadali o vyjadrenie k podnetu.

Ďakujeme,

Andrej Shadura
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
22. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu riešime komplexne a podnet evidujeme. Mrzí nás, že niektoré veci trvajú dlhšie ako by ste si predstavovali, ale snažíme sa robiť čo najviac.
22. marec 2021

S

Dobrý deň, hlavne by vás malo mrzieť, že 23.6.2020 vystavíte objednávku, ktorá do dnešného dňa nie je vybavená.. Škoda, že inú odpoveď som ani nečakal.. Skúste prosím napísať ako sa dá riešiť niečo komplexne, keď ani za 9 mesiacov nemáte čiastkové plnenie.. Čo sa zmenilo v Ružovej Doline? Nové spomaľovače pred školou? Hurá, prídite sa pozrieť ako rýchlo dokážu niektorí závodníci prejsť od spomaľovača po križovatku Prievozská.. To, že na mieste starých spomaľovačov je jama už ani nekomentujem. Kde je návrh riešenia chaotického a často krát protiprávneho parkovania na celej ulici??? Čo a hlavne kedy sa mieni robiť s komplet rozbitým chodníkom pred katastrom a školou??
22. marec 2021

Renata Smatlakova

Dobrý deň, prepáčte, ale Vaša odpoveď je absolútne nekompetentná. Bolo by asi lepšie, keby ste radšej neodpovedali. Vy situáciu neriešite už 9 mesiacov. Keby som ja v mojej práci, niečo pred 9 mesiacmi objednala a do dnešného dňa som si neoverila, prečo sa to nezrealizovalo, veľmi by sa to môjmu nadriadenému nepáčilo. A mal by pravdu. Či? Proste možno by bolo treba asi výjsť s pravdou von. Chcete z toho trávnika spraviť v budúcnosti parkovacie miesta? Hovorí sa o tom už dlho, takže to je jediný dôvod, ktorý ja vidím v tom, že to takto neprofesionálne riešite. Ste na svojich postoch pre nás, nie my pre vás. Alebo sa mýlim? A bola by som rada, keby ste sa pod svoju odpoveď podpísali, pretože ja píšem pod svojim menom, na rozdiel od Vás. Ak nás chcete dohnať k tomu, aby sme tie kamene zabezpečili my, veľmi radi to urobíme, aj bez vašej asistencie. Bývam takáto rozčúlená, len vtedy keď zo mňa niekto robí blbca.
22. marec 2021

S

Úplne súhlasím s p. Smatlakovou.
Aj keď tu nevystupujem pod svojim menom, neznamená to, že nemám záujem na riešení problémov v mojom okolí.
Sám som chcel napísať to iste - ak by hocikto 9 mesiacov neriešil pridelenú úlohu, asi by ju už ani riešiť nemusel, lebo takýmto prístupom by o prácu prišiel o mnoho skôr. Z toho trávnika nemusia robiť parkovacie miesta, tie už sú dávno vytvorené na bývalej zeleni medzi garážami a cestou, ktorou chodí väčšina z nás denne. A denne tam parkujú auta.
V podnete k ničeniu zelene (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/52401/nicenie-travnatej-plochy) sme sa medzi inými mohli dočítať aj takúto perličku: „S osadením dopravných kolov alebo kameňov nesúhlasíme z dôvodu dĺžky úseku a vytvorenia prekážok pri údržbe zelene”.
Inými slovami, čo po tom, že už teraz tam nie je takmer žiadna zeleň a tie zvyšky, ktoré tam zostali sú úplne zdevastované, nemôžu tam byt osadene kamene, lebo sa nebude dať kosiť.
ČO TAM KTO CHCE KOSIŤ, ked tam je teraz hlina!? Nebolo by lepšie rovno vyrúbať aj tie stromy, aby neprekážali pri kosení hliny???
S prístupom samosprávy som žiaľ veľmi sklamaný, lebo toto čo predvádzate sa nedá nazvať inak ako obyčajným alibizmom. Foto parkujúcich áut prikladám...
22. marec 2021

Žigmund Branimír Hronsecký

S, skúste použiť https://www.chcemvediet.sk/ a vyžiadať odpoveď týmto spôsobom.
22. marec 2021

Larissa Bošeľová

Dobrý deň,
koľko ľudí sa ešte musí ozvať k tomuto problému na to, aby sa konečne vyriešil? Alebo komu ešte treba napísať? Nevedela som o tejto diskusii, a tak som v piatok rovnakú sťažnosť dokumentovanú fotkami poslala na: [email protected], kde som dostala odpoveď že "kompetentní sa tým budú zaoberať" (o lehote sa radšej nikto nevyjadril). Lepší čas na vyriešenie tohto problému než teraz, už asi nebude, alebo treba naozaj začať spisovať petíciu obyvateľov Ružovej doliny za zachovanie kúska zelenej trávy?
Ďakujeme, pán starosta, že vyslyšíte naše prosby.
22. marec 2021

Martin Šmatlák

Pekne pozdravujem pani samosprávu a želám jej veľa zdravia. Škoda len, že nemá meno ani priezvisko. Musí to byť smutné žiť v anonymite. No ľudia, ktorí nám likvidujú trávnik pred domom, anonymní nie sú. Majú svoje káry, ktoré sú niekde evidované. Nepotrebujeme kamene z Antarktídy, ale účinné a rýchle riešenie. Obrázky narušovateľov verejného poriadku tu budeme zverejňovať a posielať aj mestskej polícii a pánovi starostovi. Operatívne sa postaral o rekonštrukciu cesty pred naším domom, tak by mal vedieť aj o jej ďalšom osude. Úprimne dúfam, že tým "komplexným riešením" v réžii pani samosprávy napokon nebude premena zelenej plochy na betón...
§ 25, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť...na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou.
22. marec 2021

Maroš

A čo na to ako objektívna zodpovednosť ? Dostal niekto už aspoň napomenutie? Zatiaľ to vždy vyzerá že"skutok sa nestal" to musí prísť asi fotograf zo zahraničia?
25. marec 2021

Martin Šmatlák

Ďalší adept, ktorý by sa mohol zapáčiť pani samospráve.
27. marec 2021

Larissa Bošeľová

Pridávam fotky šoférov ktorí tam takto pekne parkujú v pravidelných intervaloch, tieto sa nazbierali za približne 3 hodiny počas pracovného dňa. Ešte koľko dôkazov je treba predložiť aby sa s tým konečne niečo urobilo?
09. apríl 2021

Klaudia Coleslaw

Haloooo samospráva
- ste určite veĺmi vytažený, že tento problém riešite už takmer rok a tlačíte ho pred sebou ako taky balvan:-) Posielam riešenie a cena by bola az 100,-eur !!! ( 1 ks = 25,- eur )
Budem vam treba ešte další rok kym ich doveziete ( kedže pred 9 mesiacmi ste ich uz niekde objednali - vsak nemusia byt z lomu v Egypte odkial su obelisky, nam staci aj obycajny beton.
http://www.bagin2.sk/betonove-doplnky/parkovacie-zabrany/
09. apríl 2021

Klaudia Coleslaw

Bude to urcite vyzerat lepsie s tymi stlpikmi :
09. apríl 2021

Klaudia Coleslaw

Ružová dolina-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Tých podnetov s týmto problémom je tu už viacero, ale nič sa nevyriešilo za viac ako rok !!!
Inšpirovala ( alebo napísať radšej iritovala ) ma teraz vaša VÝZVA na podávanie žiadosti o krajšie predzáhradky v Ružinove.
Pán starosta, vás tu ľudia prosia o zachovanie zeleného trávnika v dĺžke cca 5x 1m a nikto zo samosprávy im nie je ochotný pomôcť.
Naozaj položenie pár kameňov, stĺpikov alebo " biskupských čiapok " podlieha ročnému schvaľovaciemu procesu ?!?!?
P.S. ... nie som žiadna zatrpknutá 70 ročná dôchodkyňa, ktorá len "kritizuje a šomre", som mladý 20- ročný človek, ktorý nerozumie tejto " nečinnosti samosprávy " alebo som potom zle pochopila občiansku náuku, kde nám vysvetľovali, že práve vy ste tu na to, aby ste riešili podnety svojich obyvateľov
09. apríl 2021

Maroš

Ružová dolina — vyjazdené koľaje na trávnatej ploche

Bolo by možné osadenie zábran?
11. apríl 2021

Martin Šmatlák

Dobré ráno, pani samospráva, ak ste sa už zobudili z dlhodobej hybernácie, ponúkam 50% podiel na financovaní tých pekných stĺpikov. Budú stačiť tak asi štyri. Kam môžem poslať peniaze?
12. apríl 2021

S

Toto uz zacina byt priam ubohe, aby obcania ponukali samosprave prispevky na riesenie problemov a zabezpecenie pravneho stavu... Nerozumiem za co platime samosprave dane. Ako som si za posledne tyzdne vsimol, pred kaviarnou pribudli dopravne kuzele v okoli priechodu, co sice mierne pomohlo - zlepsil sa vyhlad na priechod pre chodcov, ale stale neriesi problemy v danej lokalite.
Osadenie 4-5 ihlanov (http://www.bagin2.sk/betonove-doplnky/parkovacie-zabrany/#groupidm230-5) sice vyriesi problem na trave priamo pred vchodom, ale chronicki "parkovaci" zacnu parkovat dalej na trave..
Zaroven pripominam pamatne stanovisko - „S osadením dopravných kolov alebo kameňov nesúhlasíme z dôvodu dĺžky úseku a vytvorenia prekážok pri údržbe zelene”.
Tieto iste ihlany treba osadit pozdlz hliny aj pri garazach od krizovatky Trencianska, samozrejme po vyrovnani dier a kolaji, ktore na tej hline uz vyjazdene su.
16. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň.

Keďže tento podnet je totožný s https://www.odkazprestarostu.sk/47626, prosíme vás smerovať diskusiu tam. Tento podnet uzatvárame ako duplicitný.

Ďakujeme,

Andrej Shadura
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
20. apríl 2021

Žigmund Branimír Hronsecký

Tento komentár neexistuje.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.