Hybešova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Adriana Krištofová 11. augusta 2020

Upozorňujem zodpovedných na dopravnú situáciu na Hybešovej ulici v spojitosti s developerskou výstavbou v bývalých Vinárskych závodoch. Asfaltový povrch Hybešovej je popukaný, prevalený a chodia tu 5!!! nápravové domiešavače betónu firmy Hamis s.r.o. a nákl. autá ďalších firiem, ktoré vozia na uvedenú stavbu materiál. Svojou hmotnosťou a rýchlou jazdou ničia cestu aj náš súkromný majetok, otrasy a vibrácie cítime v dome a na múroch za začínajú tvoriť pukliny. Okrem toho je na tejto ulici silne zhustená premávka osobných áut a autobusov, ktorá tu v minulosti nebola. Osobné aj nákladné autá tu doslova závodia, aby stihli zelenú na spodných semaforoch (križovatka so Žitnou ul.). Žiadam, aby tu dopravnou značnou bol zakázaný prejazd vozidiel nad 3,5 t a odklonená autobusová doprava na Žitnú.

11. august 2020

Martin Uváček

Autobusy touto ulicou jazdia len kvôli výluke električiek v Rači.
11. august 2020

Adriana Krištofová

Aj náhradná autobusová doprava môže ísť elegantne po Žitnej a Kubačovej, ktoré sú na to konštrukčne prispôsobené a nie rozbíjať tu cestu v tesnej blízkosti rodinných domov, otriasať nám tu múrmi a nábytkom v našich príbytkoch a ničiť nám aj súkromný majetok, keď je k dispozícii iné a vhodnejšie riešenie. Bola by som veľmi rada, keby ľudia robili veci s rozumom a uvážením a hlavne s dobrým úmyslom, potom by možno veľa problémov odpadlo.
11. august 2020

Jardo Mladší

A keď to dostávajú môžte sa prichystať na ďalšie 100vky aút....
12. august 2020

Martin

Mohli by aspoň opraviť tú cestu... je to tam samá prepadlina, horšie ako jazdiť po vytlkoch.
17. august 2020

Odpoveď samosprávy

Ulica je v správe Magistrátu kam podnet preposielame.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
17. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
19. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. august 2020

Marian Klas

Dobrý deň,

mohol by sa prosím zástupca kompetentného oddelenia Magistrátu hlavného mesta podeliť so spoluobčanmi žijúcimi v lokalite Hybešova s detailmi ohľadne konkrétnych krokov, ktoré podnikli, resp. ktoré plánujú podniknúť pri riešení poukazovanej situácie? Doterajšia každodenná skúsenosť nenaznačuje žiadnu zmenu situácie.

Ďakujem!
03. september 2020

Marian Klas

Dobry den,

velmi rad by som sa dozvedel, ake opatrenia prijala Sekcia dopravy Magistratu hlavneho mesta smerom k vyrieseniu tohoto problemu. Ak by sme to mali posudzovat podla dosiahnutych vysledkov, musel by som skonstatovat, ze Sekcia nerobi vobec nic, ze problem jednoducho ignoruje. Naopak, frekvencia prejazdov tazkej techniky (domiesavacov, plne nalozenych kontajnerovych nosicov a tazkych vyklapacich aut) sa v poslednych dnoch zintenzivnila a spolu s nou aj poskodzovanie nasich domov, majetku a kvality kazdodenneho zivota. Ziadne kroky zo strany kompetentnych bohuzial neregistrujem.

Dakujem.
04. september 2020

Adriana Krištofová

Ziadam o okamzite obmezenie rychlosti na 30 km/h a zakaz vjazdu aut nad 3,5 t dopravnymi znackami a vybudovanie 2 betonovo asfaltovych retarderov. Situacia sa zo dna na den zhorsuje, dnes nam tu preslo za den 50 tazkych nakladnych aut, domiesavacov , 135 autobusov (linky 52, 56,x55) nehovoriac o osobnych autach a dodavkach. Kto nahradi skody, kto opravi cestu???
08. september 2020

Marian Klas

Napriek tomu, ze uzavierka Detvianskej ulice bola ukoncena a autobusove linky uz premavaju po svojich riadnych trasach, kvalita zivota a majetok volicov zijucich na Hybesovej ulici je nadalej devastovana intenzivnou premavkou tazkej stavebnej techniky - najma plne nalozenych vyklapacich aut. Mnohi dodavatelia aktivnych stavebnych projektov v Raci si evidentne zvykli vyuzivat "skratku" cez uzku a rozmlatenu cestu na Hybesovej v bezprostrednej blizkosti domov napriek tomu, ze uzavierka Detvianskej uz bola ukoncena. Teraz je skutocne nutny okamzity administrativny zasah, a okamzite osadenie dopravnej znacky zakazujucej prejazd vozidiel nad 3,5t ako aj obmedzenie rychlosti pre ostatne vozidla. Situacia, kedy zodpovedny organ od 19.8. absolutne nereaguje na opravnene podnety obyvatelov a volicov je neakceptovatelna, o to viac, ze menej zlomyselnemu smerovaniu tazkej dopravy uz nebrani ziadna uzavierka.
15. október 2020

Adriana Krištofová

Ako je možné, že na tento podnet 2 mesiace nikto z kompetentných na Magistráte BA nedal žiadne stanovisko?
Žiadam našich predstaviteľov na MÚ Rača, by nás informovali aké kroky podnikli na doriešenie situácie s Magistrátom BA, urgovali ste stanovisko? Aké je riešenie okrem toho, že je podnet 2 mesiace v riešení?
Kedy budú osadené značky zákaz prejazdu motorových vozidiel nad 3,5 t a zníženie rýchlosti na 30 km/h?
Kedy budú vybudované 2 kvalitné betónovo-asfaltové spomaľovače?
Čo to tu bude na Hybešovej ulici aj po dobudovaní bytov Rýnok Rača? Kto rozmýšľa nad infraštrukúrou a vydá kompetentné stanovisko a kto ho dokáže aj zrealizovať? Prečo dopustíte znižovanie kvality života a znehodnocovanie spoločného a aj súkromného majetku?
Čo je to to za poriadok?
Bol investor zaviazaný k oprave ciest, ktoré používa pri budovaní tohto projetku?
20. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za dlhší čas riešenia. Zisťovali sme v akom stave je komunikácia.
Komunikácia Hýbešová nejaví žiadne známky nadmerného poškodenia oproti predchádzajúcemu roku. Nemáme preto dôvod upravovať dopravné značenie a presmerovávať dopravu na okolité komunikácie. Komunikácia bude v budúcnosti podľa potreby samozrejme opravená.
Projekt organizácie dopravy k jednotlivým stavbám schvaluje stavebný úrad. Stavebný úrad spadá pod Mestskú časť Rača. S otázkou na organizáciu dopravy so súvisiacov stavbou sa preto musíte obrátiť tam.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Rača
20. október 2020

Odpoveď samosprávy

Vzhľadom na vyjadrenie správcu komunikácie by som navrhol podnet uzavrieť.

My ako MČ Bratislava - Rača nemôžeme určovať dopravné značenie na uliciach v správe Magistrátu. Projekt organizácie dopravy k príslušnej stavbe určuje prístup vozidiel k samotnej stavbe a nie trasy stavebných mechanizmov nad rámec jej bezprostredného okolia.

Stavebný úrad preto nemá kompetenciu zamedziť ťažkým vozidlám vo využívaní Hýbešovej ulice, alebo iných ulíc, kde nie je zakázaný pohyb vozidiel nad 3.5 tony.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
20. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
07. november 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP majú oprávnenie riešiť úlohy taxatívne vymedzené v zákone č. 564/1991 Zb, o obecnej polícii. S poukazom na túto skutočnosť Vám dávam na vedomie, že dynamickú dopravnú situáciu, ako kontrola rýchlosti jazdy vozidiel je v kompetencii PZ, nakoľko MsP nedisponuje ani technickými prostriedkami na takúto činnosť. MsP objasňuje priestupky, ak tak ustanovuje osobitný predpis, prejednáva v blokovom konaní priestupky ustanovené osobitným predpisom a priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchané porušením príkazu, zákazu alebo obmedzenia vjazdu, jazdy, odbočenia, otáčania, cúvania, zastavenia alebo státia vyplývajúceho zo všeobecnej úpravy cestnej premávky alebo z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia.

Bc. Marcela Ťarcha
28. marec 2021

Adriana Krištofová

Hybešovu ulicu je naďalej zneužívaná a devastovaná ťažkými stavebnými mechanizmami zo stavby Rínok Rača ako skratka medzi rodinnými domami, opakovane upozorňujem, že sa tu ničí spoločný aj súkromný majetok. Stále viac sa prepadávajú kanalizačné a vodovodné prípojky a v domoch sa nám tvoria na stenách pukliny. Okrem tohto všetkého sme neželane nútení trpieť cementovo-pieskový prach, ktorý znečisťuje celé okolie, usádza sa na ceste vo viditeľných hrubých vrstvách a pruhoch od začiatku ulice až po svetelnú križovatku s Púchovskou. Týmto žiadam, aby bola Hybešova ulica investorom stavby Rínok Rača pravidelne čistená od stavebného odpadu, ktorý nám tu zanecháva ich prechádzajúca stavebná technika (domiešavače, vyklápacie autá) a aby sme boli ako obyvatelia Hybešovej o termínoch čistenia ulice informovaní vopred.
31. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
14. október 2021

Martin Uváček

Magistrát by mal investora stavby Rínok Rača dotlačiť k oprave tejto ulice, nakoľko aj ich stavebné mechanizmy preukázateľne túto ulicu ničia. Okrem toho v súčasnosti slúži ako hlavná obchádzková trasa do mesta a Krasňan pri uzávierke Kubačovej. Preto treba s touto otázkou opäť podnet preposlať na magistrát.
30. október 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
31. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
28. máj 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Žalostný stav ulice Hybešova
01. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hybešova ulica je zaradená v zozname komunikácií na opravu, avšak nie je zahrnutá v pláne opráv na tento rok.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stav tejto komunikácie evidujeme.
Komunikáciu sme zaradili do plánu opráv. O termíne a spôsobe realizácie Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kedy? po 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
05. október 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Medzičasom sa ulica len viac a viac rozpadá
27. marec 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Vie sa už kedy bude oprava? Lebo ulica je v strašnom stave.
27. marec 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania