Hybešova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Marian Klas 26. augusta 2020

Dobrý deň,
rád by som upozornil na problémy súvisiace s dočasnou zastávkou MHD Hybešova:
- zastávka, chodník, priľahlý trávnik pokrytý odpadkami vrátane biologicky nebezpečného odpadu (použité rúška), odpadky hádžu aj do záhrady priľahlého domu
- nedodržiavaný zákaz fajčenia na zastávke a pod oknami domu, znečistenie priestoru množstvom ohorkov, nemožnosť vetrania v priľahlom dome bez ohrozenia obyvateľov dymom
- vykonávanie malej aj veľkej potreby na trávnik na rohu Hybešova/Strelkova (foto nezverejňujem)

Žiadam Vás o zabezpečenie:
- upratovania zastávky a priľahlých plôch znečistených cestujúcimi
- odstránenia biologického odpadu a dezinfikácie miesta
- dodržiavania zákazu fajčenia na zastávke

Charakter znečistenia za súčasnej epidemiologickej situácie ohrozuje nás všetkých.

Ďakujem.

26. august 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Preposielame ho na Magistrát, ktorý je správcom predmetnej ulice.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
26. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. september 2020

Adriana Krištofová

Žiadam o vylúčenie autobusovej dopravy z Hybešovej ulice, či už ako náhradu za električky alebo náhradnú trasu autobusov a jej presmerovanie na Žitnú alebo Kubačovu, čím by sa vyriešil aj problém nebezpečného odpadu v tesnej blízkosti rodinných domov. Okrem nebezpečného odpadu a znepríjemňovania života dlhoročným obyvateľom Hybešovej tu autobusy jazdia v tesnej blízkosti rodinných domov po poprepadávaných kanáloch, vodovodných prípojkách, jamách, chýbajúcich častiach asfaltu. Skoro každý autobus tu na ulici niekoľkokrát za sebou pribrzdí a pridá, pričom väčšine autobusov hlučne škrípu brzdy a hrkoce motor. Ďalším extrémom je, keď sa autobus valí ulicou ako o preteky, aby stihol na križovatke so Žitnou zelenú, ktorú aj tak nestihne a nadskakuje tu ako na tankodrome, pričom v domoch cítime otrasy a vibrácie a začínajú sa nám tvoriť pukliny. Kto konkrétne je za tento stav zodpovedný, kto rozhoduje o tom kadiaľ autobusy budú chodiť?
10. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 05.09.2020 došlo ku komplexnému vyčisteniu dočasnej zastávky Hybešova spolu aj s okolím (chodníky, krajnice a zeleň). Ďakujeme za nahlásenie podnetu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
10. september 2020

Marian Klas

Na tomto mieste je myslim ziaduce spomenut, ze nahradna zastavka bola zriadena od 18.7.2020, a to bez akejkolvek predchadzajucej komunikacie s obyvatelmi bezprostredne susediacich rodinnych domov. Odpadkovy kos bol na zastavke osadeny az 29.7.2020 na zaklade priamej ziadosti obyvatelov na Oddelenie kontroly DPB, a.s.. Pocas celej doby prevadzkovania nahradnej zastavky bezprostredne okolie zastavky ktore masivne znecistovali cestujuci neupratoval nikto, rovnako ako nikto nedbal o dodrziavanie nocneho kludu a zakazu fajcenia na zastavke - letne mesiace v prilahlych rodinnych domoch sa tak zmenili na dost neprijemnu a neznesitelnu skusenost. Pri volani na kontaktnu linku Mestskej policie so ziadostou o zabezpecenie dodrziavania zakazu fajcenia a kontrolovanie hliadkami som bol sluzbokonajucim prislusnikom pouceny, ze je alergicky na to, ak niekto pri dozadovani sa zabezpecenia dodrziavania verejneho poriadku argumentuje tym, ze plati dane - a ziadny viditelny krok smerom k zlepseniu sme bohuzial nepostrehli. Povazujem za minimalne nemiestne, ak Magistrat necha nahradnu zastavku zit si vlastnym zivotom pocas celej doby jej prevadzkovania, ak ignoruje vsetky negativne vplyvy ktore ma na kvalitu zivota spoluobcanov zijucich v jej bezprostrednom okoli, ak napriek staznostiam zabezpeci odstranenie najhrubsich necistot z okolia docasnej zastavky len tesne den pred jej zrusenim a dovoli si to prezentovat ako vyriesenie podnetu. V danom kontexte je to mozne povazovat skor za PR aktivitu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania