V járku-znečisťovanie-vody

Zodpovednosť za riešenie: Brezová pod Bradlom

V riešení
meno
občan 17. júna 2021

Dobrý deň,
v záhradkárskej osade v Tehelni došlo v marci k výrubu niekoľkých väčších stromov, pričom pri týchto úpravách sa poškodili i okolité menšie stromy a v uvedených miestach je doteraz dosť odpadu. Naďalej tam zostali veľké pne, niektoré okolité stromy sú dolámané, veľa konárov a odpadu tak zostalo aj po stranách svahu, no najmä v potoku, ktorý je znečistený a trvale zanesený.
Bolo by možné s tým niečo spraviť, prosím?
Ďakujem pekne.

18. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prestarnuté, duté a choré vŕby boli odstránené z bezpečnostných dôvodov, všetok materiál z nich bol odvezený, zostali tam len tieto dva najväčšie kusy kmeňa. Vieme o nich a budú odvezené inou - "ťažkou" - technikou práve teraz, keď sa začala opravovať cesta do Tehelne. Zároveň sme vyzvali povodie o súčinnosť pri vyčistení tejto časti potoka, lebo je tam naozaj zanesený a potom tam stojí voda a tiež odpadky. Pevne veríme, že sa všetky tieto práce stihnú čo najskôr zrealizovať a celý úsek cesty do Tehelne bude krajším a bezpečnejším.
Ďakujeme za Váš záujem a prajeme pekný deň.

MsÚ Brezová pod Bradlom
28. júl 2021

občan

Dobrý deň prajem,
veľmi pekne Vám ďakujem za promptnú odpoveď ako aj za splnenie prísľubu - pretože oba kusy kmeňa boli pri prácach skutočne odvezené.
Pri opravách cesty boli súčasne zrezané konáre stromov popri ceste, avšak je opäť smutné, že všetky boli ponechané na kraji cesty, resp. z cesty ich pracovníci ponechali na svahoch a aktuálne sú tam suché konáre, ktoré sa postupne pri dažďoch zosúvajú do potoka a znečisťujú ho.

Bolo by možné tieto konáre a odpad vzniknutý pri úpravách cesty taktiež odstrániť, prosím? Týka sa to celej časti od prameňa pozdĺž potoka.
Vopred ďakujem.
01. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zamestnanci Technických služieb v najbližších dňoch predmetnú haluzovinu odvezú.

Ďakujeme za Váš podnet.

MsÚ Brezová pod Bradlom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.